16 dagar
Inklusive flyg och bagage
45 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Tillsammans med vår erfarne och kunnige reseledare går färden till Namibia - ett annorlunda Afrika! Namibias Sanfolk beskriver sitt land som ”världens själ”. Namibia är kargt, själfyllt och fritt. Här lyser solen klarare, färgerna är starkare och naturen är mer trolsk än någon annanstans.

I vår rundresa ingår flyg, alla transporter, massor med utflykter, dricks till guider och rangers, många måltider - allt för att du skall kunna koppla av och låt dig hänföras av Namibia!

Boka din rundresa i Namibia genom oss på Winberg Travel och få massor av kunskap och erfarenhet på köpet.

Läs mer om Namibia här.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Namibias huvudstad Windhoek. Vi byter flyg en gång på vägen men ombord serveras mat och underhållning som gör resan kort och bekväm.
Dag 2: Ankomst Windhoek – vidare till Kalahari – 280 km - 4-5h.
Det är bara en timmes tidsskillnad mellan Sverige och Namibia på vintern så efter en natt ombord på flyget landar vi i Windhoek på förmiddagen. Här möts vi av vår svenska rundreseguide och nu åker vi tillsammans med buss till Kalahari. När man hör namnet Kalahari tänker man oftast på öken men det är mer av ett stäppområde med spännande flora och fauna. Vi stannar till på vägen för att bunkra lite snacks som kanske kan komma till pass under resan och äta lite lunch. Vi kommer fram till vår lodge på eftermiddagen annars passer det bra att bara låta ögonen följa landskapet och kanske slumra till lite efter en lång resa. Väl framme checkar vi in och äter sedan en lättare middag tillsammans innan vi gör kväll efter en lång dag. (M)
Dag 3: Kalahari
På vår lodge finns det tid att ta ett dopp i poolen eller läsa en god bok i skuggan innan vi på eftermiddagen ger er iväg på resans första safari i det vackra landskapet. De djur man brukar kunna se här är giraffer, olika antiloper och har man tur lejon och noshörning. När skymningen sedan börjar lägga sig stannar vi till på en sanddyn där man dukar upp kalla och läskande drycker för att njuta av solnedgången, landskapet och trevligt sällskap. Sedan middag och förberedelser inför nästa dags färd mot Sossuvleis röda sanddyner. (F,M)
Dag 4: Kalahari - Sesriem – 360 km - 5h.
Ingen stress i dag utan frukost i lugn och ro, det finns tid för ett morgondopp också innan vi lämnar Kalahari för att åka västerut mot Sossusvlei. På vägen stannar vi till i någon av de små städerna för att äta lunch alternativt köpa med lite picknick. Vi bor ca en timme från Sesriem och nationalparken på en skön lodge med höga träd, palmer och en pool att slappna av vid. Nationalparken där de berömda röda sanddynerna ligger heter Namib Naukluft och det är från Namiböknen landet fått sitt namn. Den fantastiska färgen på dynerna kommer från oxiderat järn och här finns några av de högsta sanddynerna i världen, många uppåt 300 meter höga. (F,M)
Dag 5: Sossusvlei – 260 km - 4h.
I dag är det en tidig morgon för att ha gott om tid att utforska denna fantastiska plats. Det tar ca 1 timme att nå nationalparken och sedan ser vi solens strålar sakta leta sig uppför de röda dynerna medan vi åker de 65 kilometer som återstår innan vi är framme vid själva Sossusvlei. Väl framme tar vi en shuttle den sista biten till Deadvlei, Soussusvlei och Big Daddy. Big Daddy är världens högsta sanddyn och väl värd en klättring. Deadvlei med ett surrealistisk vitt lerlandskap omgivet av monumentala sanddyner och med urgamla akaciaträd spridda över ytan är en upplevelse för livet. Det är varmt här ute och efter några timmar bland sanddyner är det skönt att återvända till Sesriem för lunch och lite skugga.Innan vi återvänder till vår lodge gör vi en vandring i Sesriem Canyon, en över 18 miljoner år gammal ravin. Vi avslutar sedan dagen med en gemensam middag på vår lodge. (F,M)
Dag 6: Sesriem - Swakopmund – 290 km - 4-5h.
Nu åker vi vidare mot kusten och staden Swakopmund. Först gör vi ett stopp - den som vill tar lite kaffe och äppelpaj vid den ikoniska gamla handelsstationen Solitaire och sedan ett när vi korsar Stenbockens Vändkrets. Vi äter vår medhavda picknick lunch medan vi tittar på den stora flamingokolonin som finns längs strandpromenaden i Walvis Bay, som är Namibias näst största stad. På eftermiddagen kommer vi fram till Swakopmund och checkar vi in på ert vårt hotell och har sedan resten av dagen på egen hand. Middag ingår inte dessa två dagar då det finns massor med kul och bra restauranger att välja mellan - er reseledare har varit här många gånger och kommer göra en rundvandring med er för att visa både de mest intressanta sevärdheterna och de bästa restaurangerna. Strosa runt bland de vackra husen, små butiker och ett väldigt intressant litet museum som tar in många olika aspekter av Namibia. Ta en promenad ut på piren och avsluta med en kall öl på The Tug med utsikt över havet. (F,L)
Dag 7: Swakopmund
Efter 1:a Världskriget fråntogs Tyskland sina kolonier. Det beslutades att Sydvästafrika, som landet då hette, skulle administreras av Sydafrika fram tills dess att självständighet kunde beviljas. Det ledde till att den Sydafrikanska apartheidpolitiken infördes även här och det dröjde sedan ända från till 1990 innan Namibia fick sin självständighet. Minnen av detta finns kvar i form av bl a kåkstäder och i dag besöker ni ett av dem; Mondesa, tillsammans med en guide som har stark lokalanknytning hit. Enkelt och i mångt och mycket fattigt men med en särpräglad optimism och glädje ger detta besök möjlighet till eftertanke men också ett minne för livet. Eftermiddagen är helt på egen hand – fortsätta utforska och njuta av denna vackra och trevliga lilla stad där man tryggt kan vandra runt på egen hand. (F)
Dag 8: Swakopmund - Spitzkoppe – 150 km - 4h.
Frukost och sedan är det dags att se delar av den mytomspunna Skelettkusten. Vi åker till Cape Cross dit portugisen Diego Dao anlände som första europé. Här finns också en av världens största kolonier av kappälssälar med, som mest, ca 200 000 individer som bor utmed kusten. Och ja, det luktar, och det låter… Sedan vidare färd till Spitzkoppe. En magiskt vacker plats med sina bergsformationer, ljuset när solen går upp och ned, den magiska stjärnhimlen och den totala stillheten. Här spelades även inledningsscenen till filmen 2001 in för de av oss som är cineaster. Vi gör en vandring ut i omgivningarna för att se några av Sanfolkets klippmålningar och ser solnedgången tillsammans innan middag på vår lodge. (F,M)
Dag 9: Spitzkoppe – Okonjima – 360 km - 4h.
Soluppgången med det magiska ljusspelet över Spitzkoppes bergformationer gör gott för själen. Frukost och sedan iväg på fortsatta äventyr. Vi åker till Okonjima via den pittoreska staden Omaruru. Omaruru är rik på historia och hem för många konstnärer och konthantverkare och här finns även ett väldigt litet museum med stark svenskanknytning. Själva Okonjima ligger bland Omborokabergen och här finns AfriCat Foundation. En ideell stiftelse som arbetar med långsiktig viltvård av Namibias större rovdjur, främst geparder och leoparder. På eftermiddagen deltar vi i en av de vildkattsaktiviteter som erbjuds här innan middagen serveras på hotellet i Otjivarongo. (F,M)
Dag 10 - Etosha National Park – 330 km - 3,5h.
En lugn morgon och sedan och åker vi vidare mot Etosha National Park. Vi äter medhavd picknicklunch innan ni passerar in genom Andersson Gate och gör en första safari på vägen till vår lodge där vi bor i två nätter. Middagen serveras på lodgen och man kan sedan på kvällen sätta sig vid det stora, belysta vattenhålet och med lite tur kommer både elefanter och noshörningar hit för att dricka vatten när temperaturen sjunkit lite. (F,L,M)
Dag 11 - Etosha National Park
Vi har hela dagen i Etosha National Park och åker på safari med en egen safariguide. Här finns mängder av djur som elefanter, giraffer, noshörningar, zebror, lejon, hyenor, schakaler, gnuer, strutsar samt antiloper som kudo, stenbock, impala, dik dik, oryx, och om man har tur som en tok kan man även se en leopard. (F,L,M)
Dag 12 – Etosha National Park - !Uris Safari Lodge – 180 km - 3,5h.
Vi fortsätter vår safari i parkens östra delar när vi lämnar Etosha och fortsätter till !Uris Safari Lodge. Själva lodgen är vackert inredd i asiatisk-afrikansk stil med skön och avslappnad atmosfär och en perfekt plats att summera resans upplevelser så här långt innan vi äter en vackert uppdukad middag i de vackra omgivningarna. (F,L,M)
Dag 13 - !Uris Safari Lodge - Mount Etjo – 350 km - 4h.
Vi fortsätter resan via Tsumeb, Grootfontein, Otavi och Otjiwarongo till Mount Etjo Safari Lodge, Namibias äldsta privata game reserve. Innan vi kommer fram stannar vi till vid Hoba- meteoriten vars massa beräknas till ca 60 ton. Detta är den största meteoriten i världen i ett enda stycke. Framme vid Mount Etjo har vi lite tid att njuta av den vackra trädgården innan middag. Senare på kvällen gör vi även en utflykt för att se när man stödmatar en av de lejonfamiljer som bor på området. (F,M)
Dag 14: Mount Etjo - Windhoek – 250 km - 3,5h.
Så är det dags att lämna safariäventyren bakom sig och återvända till storstaden. Vi åker via Okahandja till huvudstaden Windhoek. Här gör vi en stadsrundtur och ser bland annat den vackra och pepparkakshusliknande Christuskirche. Vi stannar också till vid någon av stadens hantverksmarknar så har man inte hunnit köpa med sig lite minnen finns det tid för det nu. Vi samlas sedan till en gemensam avskedsmiddag på legendariska Joe´s Beer House dit både turister och lokalbefolkningen gärna går. (F,M)
Dag 15: Windhoek - flygplatsen . 45 km - 1h.
Så är det dags att ta farväl av fantastiska Namibia - eller förhoppningsvis på återseende! Vi körs till flygplatsen för check in och påbörjar hemresan till Skandinavien. (F)
Dag 16 : Hemkomst

Övernattningar

I dagsläget har vi bokat nämnda nedan hotell. Dessa kan dock, beroende av gruppens storlek, ändras till andra likvärdiga hotell, exakt information kommer med utskick av resehandlingar ca 2-3 veckor innan avresa.

Kalahari - Kalahari Anib
Sesriem - Namib Desert Lodge
Swakopmund - The Delight
Spitzkoppe - Spitzkoppen Lodge
Otjiwarongo - Village Boutique Hotel
Etosha Narional Park - Halali Camp
Grootfontein - !Uris Safari Lodge
Mount Etjo - Mount Etjo Safari Lodge
Windhoek - Safari Court Hotel

Rummen är standardrum - vissa lodger är små vilket betyder att inte samtliga deltagare i gruppen kommer att ha identiska rum utan det är en viss variation på storlek, standard etc.
I Etosha National Park är standarden på lodgerna lägre än på andra platser i landet men fördelen med att bo mitt inne i parken väger upp detta.

Kommentarer

Vi rekommenderar bokning senast 60 dagar innan avresa, därefter är vanligtvis platstillgången på förfrågan

Önskar ni förlänga semestern? Ring till oss för alternativ!

Avresedatum

Status Reseperiod Boka senast Pris
Lediga platser Reseperiod17.01.20 - 01.02.20 Boka senast17-11-2019
45 950:-
Prisförslag

Information

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Denna resa säljs som ett paket och om man vill göra ändringar kan vi inte återbetala de delar av paketet som ej utnyttjas. Vi kan i de flesta fall, beroende på platstillgång, ordna med förlängning av resan eller ändra hemresan mot ett tillägg.

Avresedatum

17. januari 2020

Gruppstorlek

Minimum 10 - maximum 18 deltagare

Nästa: 17-01-2020 10:37:24

I priset ingår

  • Flyg Stockholm/Köpenhamn/Göteborg - Windhoek t/r i ekonomiklass
  • Transporter i 18 sätes safaribuss
  • Tretton övernattningar i dubbelrum inklusive frukost
  • Elva middagar
  • Fyra luncher
  • Inkluderade måltider anges i programmet som F-frukost L-lunch M-middag
  • Samtliga utflykter, inträden, aktiviteter och transporter enligt program
  • Svensk reseledare
  • Dricks ingår vid samtliga gemensamma måltider, utflykter och till bellboys, lokalguider samt chaufförer.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar före eller efter resan på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning. Vill du göra denna resa men på andra datum på egen hand kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll. Du kan då också lägga till utflykter, ändra reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill. Kontakta oss på Winberg Travel på 0413-17050 och hör mer om priser

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: