Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Vad står överst på din bucket list?

Tips inför ditt USA-äventyr

Amerikanska Forbes har kommit med en lista över 22 platser som du inte får missa i USA. Och urvalet är brett: allt från livliga städer och bergsområden till unika upplevelser som du kanske inte känner till, men som med säkerhet förtjänar en plats på din bucket list!

Hos Winberg Travel kan vi skräddarsy din USA-resa helt enligt dina önskemål, och våra USA-experter har redan reseförslag klara till majoriteten av de platser som du hittar på Forbes lista.


Se vårt stora USA-utbud här

Våra favoriter på listan

Ur den långa listan har vi plockat ut några godbitar som vi vill presentera för dig.
Glöm inte att klicka på länken för att se våra tips på hur du bäst upplever platserna!

Plats 1: Alaska
Plats 5: Wilmington, Delaware
Plats 7: Orlando, Florida
Plats 9: Kauai, Hawaii
Plats 13: Lake Charles, Louisiana
Plats 16: The Catskills, New York

Hittade du inte din drömdestination på listan? Bara lugn! Vi skräddarsyr resor till hela USA, även de platser som Forbes inte har upptäckt än 😉 Kontakta oss här, så hjälper vi dig att komma iväg på din drömresa.


Din USA-resa startar här!

På upptäcktsfärd i Alaskas vilda natur

Det är inte för inte som Alaska har intagit förstaplatsen på Forbes lista över platser du måste uppleva i USA. Här får du nämligen ett orört äventyr i en storslagen natur som bjuder på några av världens vackraste utsikter och ett fascinerande djurliv med både vilda björnar och magnifika valar.

Du kan bland annat se fram emot:
🎣 Massor av äventyr i det vilda med björnsafari, havskajaker och fisketurer
🥾 Vandringar bland snöklädda berg och på de imponerande glaciärerna
🌄 Denali Nationalpark – en av de absolut vackraste nationalparkerna i USA med Nordamerikas högsta berg

Vår resa tar dig hela vägen in i hjärtat av Alaskas vildmark. Kör genom Chugach National Forest för goda möjligheter att se både älg och björn, eller prova på forsränning vid den natursköna Kenai-halvön. I det dramatiska landskapet runt Homer kan du åka ut till havs för att se både val och späckhuggare, eller vandra vid de klara, iskalla fjordarna. Lär dig med om områdets guldgruvor, ät massor av färsk fisk och njut av frisk luft och magiska naturscenerier.


Vill du också på äventyr i Alaska?

Öluff på magiska Hawaii

Aloha och välkommen till paradiset Hawaii! Här kan du utforska öarna Big Island, Kauai och Oahu. Detta fantastiska örike bjuder på vackra omgivningar för avkoppling och mycket annat! Här väntar massvis av magiska naturupplevelser och äventyr för båda stora och små.

Du kan bland annat se fram emot:
🌋 Vulkantrekking på aktiva vulkaner och vandring i frodiga naturområden
🤿 Dykning i världsklass i korallrev med färggranna fiskar, valar och havssköldpaddor
🌊 Avslappning på vackra paradisstränder

Upplev det bästa som Hawaii har att erbjuda i din egen takt medan du utforskar tre av Hawaiis vackraste och mest intressanta öar. De flesta känner till Oahu – Hawaiis största ö med huvudstaden Honolulu – men ge dig själv några extra poäng på äventyrskontot genom att fortsätta äventyret till den mindre kända ön Kauai (som dessutom också återfinns på Forbes lista!). På Kauai finner du autentisk hawaiiansk kultur, läckra stränder och unika naturupplevelser.


Öhoppa i Hawaii du också

Den klassiska roadtripen genom västra USA

Upplev det västra USA:s häftigaste nationalparker och ikoniska storstäder under en klassisk roadtrip i staterna Kalifornien, Utah och Nevada. Att upptäcka ett land med egen bil ger dig den ultimata friheten att utforska den ena höjdpunkten efter den andra.

Du kan bland annat se fram emot:
🏜 Nationalparkerna Grand Canyon, Antelope Canyon och Yosemite
🌉 Storstäderna San Franscisco, Las Vegas och Los Angeles
🗺 En av världens vackraste körsträckor på Highway 1

Psst…
Du vet väl att du också kan sätta ihop din alldeles egna roadtrip?
Den här resan är skapad av Winberg Travels egna reseexperter. Om du önskar att göra fler eller färre stopp längs vägen, eller om du redan har dina drömmars roadtrip planerad i huvudet, så är våra resekonsulter alltid redo att skräddarsy ditt USA-äventyr – precis så som du vill ha det!


Är du redo för ditt livs roadtrip?