Sök
Sök
Laxfiskande björn - Alaska
Björnar på laxfiske  - Alaska
Älg - Alaska
Park Road i Denali National Park
Seward, Alaska
Reds Burger, Seward, Alaska, USA
Kenai Fjords NP, Alaska
Kenai Fjords National Park, Alaska, USA
Späckhuggare i Alaska
Kenai Fjords National Park, Alaska, USA
Harding Icefields, Alaska
Ståtlig älg i Alaska
Vithuvad örn
Utsikten över Denali National Park från Talkeetna
Tundra och bergsmassiv från Talkeetna till Denali
Scenic flight över Denali National Park
Scenic flight över Denali National Park
Denali National Park, Alaska
Igloo Hotel, Alaska
Denali National Park, Alaska
Älg i Denali National Park

På upptäcktsfärd i Alaskas storslagna natur

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 23 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 16 dagar

Denna resa tar dig hela vägen in i hjärtat av Alaskas vildmark där du kan se de imponerande glaciärerna, spana efter vilda björnar, vandra i den vackra naturen, se valar och paddla kajak. Ett fantastiskt vildmarksäventyr!

Alaska beskrivs bäst med orden vidsträckt, vackert och rikt djurliv. Här finns stora öppna landskap och storslagen natur att utforska. Du kan spåra svartbjörnar vid Kenai Fjord, vandra längs glaciärerna, se valar, äta nyfångad lax och paddla havskajak mellan isbergen.
I Alaska är drömmen om guld fortfarande levande. Under din vistelse kan du se lokala guldgrävare längs floderna eller träffa dem i den lokala baren. Att bo i Alaska är tufft, och du kan få en inblick i lokalbornas liv på den lokala puben över en öl.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Väder

Resan kan genomföras mellan mitten av maj och mitten av september.

Laxfiskande björn - Alaska

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Anchorage

Avresa från Skandinavien till Anchorage med ankomst samma dag. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell i Anchorage.

Dag 2: På upptäcktsfärd i Anchorage

Du har hela dagen på dig att utforska Anchorage. Vi rekommenderar ett besök på Alaska Aviation Museum, Alaska Native Heritage Centre eller att du åker på björnsafari i Katmai nationalpark. Du kan också köpa vandringsutrustning i de många butikerna.

Dag 3: Anchorage till Homer (360 km)

Efter frukosten kan du checka ut från ditt hotell och hämta din hyrbil (inom gångavstånd från hotellet). Så snart du lämnar Anchorage omges du av Alaskas vackra natur. Resan till Homer tar dig genom Chugach National Forest och Kenai National Wildlife Refuge, där det finns goda chanser att se både älgar och björnar. Det är möjligt att göra många stopp på denna natursköna tur på Kenai-halvön. Vid Cooper Landing kan du till exempel prova på forsränning. När du anländer i Homer tar du dig till ditt hotell och checkar in. Smält dagens vackra körtur på den lokala baren Salty Dawg Saloon.

Dag 4: På upptäcktsfärd i och runt Homer

Du har hela dagen att utforska det dramatiska landskapet omkring Homer. Har du tur får du se svartbjörnar i och utanför staden och späckhuggare i viken. Du kan också åka på björn- och valsafari, paddla havskajak bland leksjuka havsuttrar eller vandra i den vackra naturen omgiven av fjordar och snöklädda berg. Du kan även fiska eller utforska byn på cykel om du är ute efter en mer avkopplande aktivitet.

Dag 5: Homer till Seward (272 km)

Idag går resan till Seward. Kuststaden Seward är känd för sina spektakulära berg och vackra fjordar. Här finns goda möjligheter för både mark- och vattenaktiviteter, vildmarksutflykter och andra turer. Du kan även ge dig ut och vandra på egen hand i området kring Seward. Winberg Travel rekommenderar vandring på och runt Exit Glacier eller Harding Icefields.


Dag 6: På äventyr i och runt Seward

Du har hela dagen på dig att utforska området på egen hand. Winberg Travel rekommenderar att ta en båttur i Kenai Fjords nationalpark, där du kan få se späckhuggare, havsuttrar och sälar, och att besöka antingen glaciären Aialik eller Holgate i parkens södra del. Du kan även vandra på Exit-glaciären eller paddla kajak i fjorden. I staden hittar du massor av bra fiskrestauranger, men kom ihåg att ta vägen förbi Reds Burger i Seward, där du kan njuta av din måltid i en gammal skolbuss.


Dag 7: Seward till Palmer (272 km)

Idag går turen via Hatcher Pass till Palmer. I Independence Mine State Historical Park kan du lära dig mer om Alaskas mest framgångsrika gruvor, som stängde 1955. Dessutom finns det utmärkta vandringsleder kring Hatcher Pass.

Dag 8: Palmer till Valdez (432 km)

Du fortsätter resa mot den charmiga hamnstaden Valdez vid Prince William Sound. Är du djurälskare är det hit du ska bege dig. Här får du se havsuttrar, sjölejon, tumlare, späckhuggare, bergsgetter, björnar, vadare, havsörnar och ibland knölvalar. På vägen till Valdez får du se stora vattenfall, snöklädda berg och stora glaciärer. Körturen är därför en upplevelse i sig, med möjlighet till massor av natursköna stopp och korta vandringar.

Dag 9: På upptäcktsfärd i och runt Valdez

Åk på en dagsutflykt i havskajak till Columbia Glacier i Prince William Sound eller åk på en vildmarksutflykt för att se områdets många vilda djur.

Dag 10: Valdez till Fairbanks (586 km)

Idag väntar en längre körning till Fairbanks. Fairbanks är känd som "Golden Heart City" på grund av den vänliga lokalbefolkningen. Staden grundades 1901 efter att man hittat guld, vilket lockade många att flytta hit. Idag är Fairbanks en mysig stad med kaféer och lokala gallerier mitt i Alaskas vildmark. På sommaren får du vara beredd på att solen inte går ner, och att det är ljust dygnet runt.

Dag 11: På upptäcktsfärd i Fairbanks

Tillbringa dagen precis som du vill. Ta en dagstur till polcirkeln, åk hjulångare på Chena River eller shoppa i ett av stadens shoppingcenter.

Dag 12: Fairbanks till Denali nationalpark (200 km)

Idag går turen till Denali nationalpark. Du kan utforska den enorma nationalparken från land. Längs vägen kommer du att passera mikrobryggeriet 49th State Brewing Co., som förutom öl också erbjuder traditionell amerikansk mat. Här kan du också se bussen som används i filmen "Into The Wild". Börja med ett besök till nationalparkens huvudkontor, där du kan få reda på om det anordnas aktiviteter i området och lära dig om parkens historia.

Dag 13: På äventyr i Denali nationalpark

Du kan boka en plats på den gamla skolbussen (ingår ej, boka gärna hemifrån) som kör längs den 148 kilometer långa grusvägen Park Road. Det är endast tillåtet att köra de första 22,5 kilometerna i egen bil. Det finns gott om vandring och fantastiska naturupplevelser i och omkring parken. Tänk på att det finns gott om vilda djur, som grizzlybjörnar, älgar och renar. Winberg Travel rekommenderar att du tar ett naturskönt flyg över Denali nationalpark. Att sväva högt ovanför och titta ner på de enorma glaciärerna är en otrolig naturupplevelse. Här är det naturen som dominerar, och detta är en klar höjdpunkt på din resa till Alaska.


Dag 14: Denali nationalpark till Anchorage (379 km)

Från Denali går resan tillbaka mot Anchorage. Stanna för lunch i den mysiga staden Talkeetna. Här kan du också åka på en naturskön flygresa över Denali nationalpark, och landa på en glaciär. Du kan även stanna till vid fantastiska utsiktsplatser, som Mount Mckinley, som är Nordamerikas högsta berg, på väg till Anchorage. När du anländer till Anchorage lämnar du din bil och tar dig till ditt hotell (uthyrningsföretaget ligger inom gångavstånd från hotellet).

Dag 15: Avresa Anchorage

Efter två veckor i Alaska går resan hemåt. Tiden beror på när ditt flyg avgår. Du kan välja att förlänga din resa med ett stopp i New York eller en solsemester på Hawaii.

Dag 16: Ankomst till Skandinavien

Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden till Skandinavien beror på flygbolaget.


Övernattningar:
Fjorton nätter på hotell, lodge och B&B.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 23 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Stockholm–Anchorange t/r
  • Bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
  • 14 nätter i dubbelrum på hotell/lodge/B&B

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter, måltider och transporter som ej ingår enligt program
  • Visum
  • Dricks
  • Inträde till nationalparker
  • Envägshyra på hyrbilen (motsvarar cirka 150 USD plus skatter)
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: