Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Ge dig själv en god, ny start!

Äventyrlig vandring bland majestätiska berg

Är ditt nyårslöfte för 2023 att ge dig själv mer tid för dina intressen, prioritera träning och frisk luft och att se nya delar av världen? I så fall har vi den perfekta möjligheten för dig att infria ditt nyårslöfte!

Under hösten, när vattnet är härligt uppvärmt efter en lång sommar, de största turistströmmarna har lämnat och stillheten har lagt sig över naturen åker vi nämligen till Mallorca för att uppleva ön ur en helt ny vinkel – till fots uppe bland bergen.

Hos Winberg Travel hittar du en reskategori som heter Aktiva resor med svensk reseledare. Här arbetar vi för fullt med att fylla på med nya, spännande resmål för alla smaker och resenärer, och vår senaste nyhet går alltså till storfavoriten Mallorca.
Sedan tidigare finns här Camino-vandringar i både Spanien och Italien, vandringar på det skotska höglandet samt mer utmanande trekkingäventyr till Mount Everest Base Camp och Kilimanjaro.

Psst…
Håll ögonen öppna – vårt sortiment med aktiva gruppresor fylls på med jämna mellanrum och du kan se fram emot fler spännande nyheter inom kort!


Se alla våra gruppresor här

Upptäck de Unesco-skyddade Tramuntana-bergen

En unik vandringsupplevelse med Medelhavskusten som följeslagare

En resa till Mallorca är kanske inte något unikt i sig, men sättet som vi ska uppleva ön på garanterar vi är något helt annat än vad de flesta resenärer gör under sina besök här.
Vi ska nämligen vandra längs med stigar i bergskedjan Tramuntana, där Medelhavets kust glittrar på ena sidan, och de enorma bergsmassiven med sin karga och samtidigt frodiga natur håller oss sällskap på den andra sidan.

Vi börjar vår vandring i den vackra kuststaden Banyalbufar, varifrån vi vandrar via Valldemossa till frodiga Soller som är känd för sina stora apelsinlundar. Från Soller ska vi vandra uppför kalkstenstrappan Barranc de Biniaraix, över ett bergspass med utsikt mot den anlagda sjön Cúber och vidare till det helt unika bergsrefugiet i Tossals Verde. Sista delen av turen går till klostret Lluc. I Lluc byter vi ut vandringskängorna mot cyklar och lägger den sista etappen bakom oss på två hjul. I stämningsfulla Pollença avslutar vi vår aktiva resa med en gemensam middag.

Precis som på våra andra vandringsresor så blir vårt bagage fraktat mellan resans alla boenden, för att göra det så bekvämt som möjligt för dig längs vägen.

Detta och mycket mer har du att se fram emot under resan på Mallorca:
• Många mysiga byar med autentisk stämning
• Medelhavsatmosfär och en mångfaldig natur med berg och kuststräckor
• Vandring längs pilgrimsleden till klostret i Lluc
• Mysiga hotell och unika övernattningsställen i lugna omgivningar


Se allt som igår i resan här

Låt oss ge dig ett smakprov på resan


Dag 2

Staden Banyalbufar är känd för sina terrasser som sluttar ner mot kusten. Vi går upp för den gamla postleden till den mysiga lilla byn Esporles. Under denna sträcka kommer vi bland annat förbi det tjusiga palatset Sa Granja med sin vackra trädgård. Härefter fortsätter vi vandringen mot vår slutdestination Valldemossa. Staden är en riktig pärla med många trevliga caféer, restauranger och utsikt över Valldemossadalen.


Från Banyalbufar till Valldemossa

Dag 3

Dagen bjuder på några av resans vackraste panoramautsikter. Vi går längs ärkebiskop Ludwig Salvadors stig där utsikterna över ön avlöser varandra. Vandringen idag är kuperad och vi kommer upp på höga höjder, ca 800-900 meter.
Dagen slutar vid kusten, där vi övernattar med utsikt över Medelhavet och kan skämma bort våra trötta kroppar med ett dopp i hotellets pool.


På höga höjder

Dag 4

Vi börjar dagen vid den vackra rikemanspärlan Deia. Staden Deia är ett känt semestertillhåll för skådespelare, konstnärer, författare och andra kulturpersonligheter. Vi går på konstnärens stig längs kusten till Soller och njuter längs vägen av de många vackra utsikterna över Medelhavet.
Under vandringen stannar vi på Ines Farm Son Mico, där vi avnjuter en god lunch i lugna och idylliska omgivningar. Leden slutar i den mysiga staden Soller, där det finns tid till att strosa runt bland stadens gator eller hoppa på spårvagnen som går till kuststaden Port de Soller.


Från Deia till Soller

Dag 5

Dagens vandring går genom Soller via den lilla byn Biniaraix. Vandringen idag är utmanande, men i gengäld blir vi belönade med resans kanske vackraste natur. Stigningen genom Biniaraix-ravinen bjuder på vackra panoramautsikter över Soller-bukten och på var sida om stigen reser sig majestätiska klippväggar. Ett mindre vattenfall följer vår väg längs en del av leden. Så småningom når vi fram till bergspasset Coll de l´Ofre på nästan 900 meters höjd. Här passar det fint med en liten paus och härifrån kan vi gå hela vägen till toppen av Puig de l´Ofre – passets högsta berg.


Resans högsta topp

Resans många unika boenden

Förutom övernattningar på trevliga hotell i byar och längs kusten, så bjuder resan också på två alldeles speciella övernattningar.

Avlägset belägna bergsrefugiet i Tossals Verde

Ett refugie kan bäst beskrivas som ett vandrarhem och finns utspridda längs med Mallorcas många vandringsleder. Vandrarhemmen bjuder på enkel standard och goda måltider och är naturliga samlingspunkter för öns många vandringsglada besökare.


Upplev ett äkta refugie

Klostret i Lluc

Vi övernattar på själva klostret, vilket är en alldeles unik upplevelse då klostret fortfarande används och många kristna tar sig hit på sin pilgrimsfärd. Väl framme i klostret kan vi gå på upptäcktsfärd i det stora klosterområdet, och om vi har tur så kan vi också få höra klostrets barnkör sjunga.


Vill du också bo i kloster?

Ett nyårslöfte för ditt välbefinnande

Låt 2023 bli året när du ger dig själv en present för både kropp och själ – som kombinerar motion, nya upplevelser, frisk luft, storslagen natur och nya bekantskaper.
Ge dig själv (eller någon du håller kär) en plats på någon av våra populära vandringsresor!


Gott nytt 2023!