8 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 17 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Sierra de Tramuntana ligger i den nordvästra delen av Mallorca och är den största bergskedjan på de baleariska öarna i Spanien. Här är det möjligt att under ett fåtal timmar vandra från de vackra, turkosblå lagunerna vid havet till vilda bergsutsikter. Vandringen går via den berömda GR221, även kallad De torra stenarnas led, som sträcker sig från Port d´Andratx via Mallorcas heliga kloster Lluc och charmerande Pollença.
Vi börjar vår vandring i den vackra kuststaden Banyalbufar, varifrån vi vandrar via Valldemossa till frodiga Soller, som är känd för sina stora apelsinlundar. Från Soller ska vi vandra uppför kalkstenstrappan Barranc de Biniaraix, över ett bergspass med utsikt mot vattenreservoaren Cúber och Tramuntanabergen, och vidare till det helt unika bergsrefugiet i Tossals Verde. Sista delen av turen går till klostret Lluc, där vi även ska övernatta. I Lluc byter vi ut vandringskängorna mot cyklar och lägger den sista etappen bakom oss på två hjul. I stämningsfulla Pollença avslutar vi vår aktiva resa med en gemensam middag.

Se fram emot:
 • Vandring i Tramuntanabergen som återfinns på Unescos världsarvlista
 • Många mysiga byar med autentisk stämning
 • Medelhavsatmosfär och en mångfaldig natur med berg och kuststräckor
 • Vandring längs pilgrimsleden till klostret i Lluc
 • Övernattning på klostret i Lluc
 • Övernattning på det unika refugiet i Tossals verde
 • Mysiga hotell i lugna omgivningar
 • Bagagetransport mellan övernattningsplatserna


Bästa reseperiod

Den bästa tidpunkter för att vandra på Mallorca är under våren och hösten. Under dessa perioder regnar det sällan och temperaturerna ligger vanligtvis runt behagliga 20-25 grader på dagarna och 15 grader om natten. Därför är det inte för varmt för att vandra och det går fortfarande bra att bada i havet.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Ankomst till Mallorca
Väl framme på Mallorca möter vi vår svensktalande reseledare på flygplatsen, där vår buss hämtar oss och kör oss till vårt hotell i Banyalbufar. Efter incheckning på hotellet finns det möjlighet att gå ut och äta en god middag på en lokal restaurang och ladda upp inför resans första vandringsdag.
Dag 2: Banyalbufar till Valldemossa
Dagens vandring börjar direkt vid vårt hotell. Staden Banyalbufar är känd för sina terrasser som sluttar ner mot kusten, varav några härstammar ända från den tid då araberna hade stort inflytande i Spanien. Vi går upp för den gamla postleden till byn Esporles som leder oss bort från kusten. Under denna sträcka kommer vi bland annat förbi det tjusiga palatset Sa Granja med sin vackra trädgård. Esporles är en liten, mysig by med ca 4 000 invånare, där vi hinner med ett stopp vid kyrkan San Perés. Härefter fortsätter vi vandringen mot vår slutdestination i Valldemossa. Staden är en riktig pärla belägen i Tramuntanabergen, med många trevliga caféer, restauranger och en utsikt över Valldemossadalen. (F,L) Dagens vandring: 7-8 timmar
Dag 3: Valldemossa till kusten vid Deia
Vi börjar dagens vandring direkt från vårt hotell i Valldemossa. Dagen bjuder på några av resans vackraste panoramautsikter. Vi går längs ärkebiskop Ludwig Salvadors stig där utsikterna över ön avlöser varandra. Vandringen idag är kuperad och vi kommer upp på höga höjder, ca 800-900 meter. Dagen slutar vid kusten, där vi övernattar med utsikt över Medelhavet och kan skämma bort våra trötta kroppar med ett dopp i hotellets pool. (F,L) Dagens vandring: 5-6 timmar
Dag 4: Deia till Soller
Vi börjar dagen med en kort bussresa till den vackra rikemanspärlan Deia. Staden Deia är ett känt semestertillhåll för skådespelare, konstnärer, författare och andra kulturpersonligheter. Ta vägen förbi den historiska, engelska författaren Robert Graves hus, eller njut av den lugna atmosfären på stadens gator. Vi går på konstnärens stig längs kusten till Soller och njuter längs vägen av de många vackra utsikterna över Medelhavet. Här ligger stora praktvillor utspridda i landskapet, ägda av utländska celebriteter. Under vandringen stannar vi på Ines Farm Son Mico, där vi avnjuter en god lunch i lugna och idylliska omgivningar. Leden slutar i den mysiga staden Soller, där det finns tid till att strosa runt bland stadens gator eller hoppa på spårvagnen som går till kuststaden Port de Soller. (F,L) Dagens vandring: 4-5 timmar
Dag 5: Soller till Tossals Verde
Dagens vandring går genom Soller via den lilla byn Biniaraix. Vandringen vi har att se fram emot idag är utmanande, men i gengäld blir vi belönade med kanske resans vackraste natur. Efter en knapp timme börjar stigningen genom Biniaraix-ravinen som bjuder på vackra panoramautsikter över Soller-bukten. Stigen som vi går på är byggd som en trappa, och på var sida om stigen reser sig majestätiska klippväggar. Ett mindre vattenfall följer vår väg längs en del av leden. Efter några timmar når vi fram till bergspasset Coll de l´Ofre på nästan 900 meters höjd. Här passar det fint med en liten paus och om både vädret och benen är på vår sida så kan vi härifrån gå hela vägen till toppen av Puig de l´Ofre – passets högsta berg. Härefter går vandringen nerför mot den anlagda vattenreservoaren Cúber, som förser storstaden Palma och dess omgivningar med vatten, och vidare till det unika och avlägset belägna bergsrefugiet i Tossals Verde. Ett refugie kan bäst beskrivas som ett vandrarhem och finns utspridda längs med Mallorcas många vandringsleder. Vandrarhemmen bjuder på enkel standard, goda måltider och är naturliga samlingspunkter för öns många vandringsglada besökare. (F,L,M) Dagens vandring: 7-8 timmar
Dag 6: Tossals Verde till Lluc
Vi börjar dagen med en vandring från refugiet i Tossals Verde. Det går brant uppför i början, och vi har några vackra utsikter mot de höga Tramuntanabergen att se fram emot. Leden är ganska krävande och enslig, men bergskedjans vackra landskap runtomkring oss gör mödan värd. Halvvägs genom dagens vandring påbörjar vi vägen nedför mot dagens mål – klostret i Lluc. Väl framme i klostret kan vi gå på upptäcktsfärd i det stora klosterområdet, och om vi har tur så kan vi också få höra klostrets barnkör sjunga. Vi övernattar på själva klostret, vilket är en alldeles unik upplevelse då klostret fortfarande används och många kristna tar sig hit på sin pilgrimsfärd. (F,L) Dagens vandring: 6-7 timmar
Dag 7: Lluc till Pollença
Idag byter vi ut vandringskängorna mot två hjul och cyklar till resans slutdestination i Pollença. Cyklarna ger oss möjlighet för att ta oss ytterligare lite längre runt i Mallorcas vackra landskap. Leden går bland annat förbi en vingård där vi får smaka på lokalt producerade viner. Härefter rullar vi i sakta mak vidare mot Pollença. Härifrån kan du fortsätta cykelturen vidare mot till exempel Cap de Fermentor eller den vackra bukten Cala Vincent. Båda platserna ger dig möjligheter för ett dopp i havet. Alternativt kan du parkera cykeln i Pollença, vila benen och njuta av den vackra slutstationen för vandringsleden GR221. Om dina ben inte har blivit nog utmanade under veckan så kan du fortsätta upp till klostret Puig de Maria som har den mest häpnadsväckande utsikten i hela Pollença – nämligen över Alcudiabukten. På kvällen möts vi för en gemensam avskedsmiddag. (F,L,M) Dagens cykling: 3-4 timmar på vanliga cyklar (inte mountainbikes) med mycket lätt cykling som passar de allra flesta.
Dag 8: Hemresa till Sverige
Idag vänder vi hemåt igen. Bussen tar oss från Pollença till Palma flygplats, varifrån flyget till Sverige tar oss den sista etappen på resan.

Övernattningar

1 övernattning i Banyalbufar
1 övernattning i Valldemossa
1 övernattning på kusten vid Deia
1 övernattning i Soller
1 övernattning i Tossals Verde på refugie
1 övernattning på kloster i Lluc
1 övernattning i Pollença

Alla övernattningar, förutom det på Tossals Verde, är i delat dubbelrum med eget badrum. Enkelrum går att få mot extra tillägg.
I Tossals Verde övernattar vi i sovsal. Boendet är rent, fint och riktigt trivsamt.

Kommentarer

Vad krävs av dig för att klara av vandringen?
Vi går i genomsnitt 15-20 km om dagen. Terrängen är skiftande men generellt mycket kuperad och det förekommer långa upp- och nerförsbackar. Du bär bara på din egen ryggsäck, resterande bagage transporteras med bil mellan våra övernattningsställen. Vandringskängor är att rekommendera för den här terrängen och vandringsstavar kan också vara bra att ha med. Vi rekommenderar att du tränar inför turen med flera längre vandringar och lättare packning.
Notera: bagaget kan inte transporteras till Tossals Verde utan körs direkt vidare till nästa övernattningsställe, så under vandringsdag 5-6 ska vi kunna bära lite extra i vår dagsryggsäck.
Den här resan är som utgångspunkt inte ägnad för rörelsehindrade.

Avresedatum

Status Reseperiod Boka senast Pris
Lediga platser Reseperiod14.10.23 - 21.10.23 Boka senast07-08-2023
17 950:-
Prisförslag

Information

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Denna resa säljs som ett paket och om man vill göra ändringar kan vi inte återbetala de delar av paketet som ej utnyttjas. Vi kan i de flesta fall, beroende på platstillgång, ordna med förlängning av resan eller ändra hemresan mot ett tillägg.

Gruppstorlek

Min 9 personer Max 16 personer

Nästa: 14-10-2023

Packlista

 • Mindre vandringsryggsäck
 • Vandringskängor/vandringsskor
 • Vandringsstrumpor, gärna flera par
 • Regnjacka
 • Funktionsplagg
 • Ficklampa/pannlampa
 • Vattentäta packningspåsar
 • Solglasögon
 • Solhatt eller keps
 • Solkräm
 • Snack och energibar
 • Vattenflaska
 • Badkläder
 • Skoskavsplåster och sporttejp
 • Frivilligt:
 • Camelbak
 • Vandringssandaler
 • Vandringsstavar och kikare

I priset ingår

 • Flyg Köpenhamn – Palma de Mallorca t/r, inkl. bagage (avresa 20/9)
 • Flyg Stockholm – Palma de Mallorca t/r, inkl. bagage (avresa 14/10)
 • Svensktalande reseledare
 • Transfer till och från flygplatsen på Mallorca
 • Bagagetransfer mellan alla övernattningar utom en
 • 6 övernattningar på bra standardhotell
 • 1 övernattning i sovsal på refugie i Tossals Verde, inkl. sängkläder och handdukar
 • 7 x frukost
 • 6 x picknicklunch
 • 2 x middag
 • Cykel och cykelhjälm på dag 7
 • Digitalt informationsmöte innan avresa

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks
 • Eventuella entréavgifter
 • Turistskatt som betalas lokalt på varje hotell, ca 2-3 euro / person och dag
 • Enkelrumstillägg, 2 950 - 3 950 kr. På refugiet sover vi i sovsal, så där finns ingen möjlighet till enkelrum.

Kommentarer till pris

Avresa 20/9: från Köpenhamn

Avresa 14/10: från Stockholm

Enkelrumstillägg 20/9: 3950 kr

Enkelrumstillägg 14/10: 2950 kr

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF