Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
7 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 13 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Sierra de Tramuntana ligger i den nordvästliga delen av Mallorca och är öns största bergskedja. Vår vandring går via den kända GR221, också känt som ”The dry stone route” och är egentligen en pilgrimsled från Andratx till medeltidsstaden Pollenca via Mallorcas heligast kloster kloster Lluc.

Vi startar vår vandring i den vackra bergsbyn Valdemossa och vandrar utmed kuststigar och genom apelsinlundar till Soller. Via kalkstenstrappan Barranc de Biniaraix har vi en dag då vi vandrar vi fram och tillbaka till Cúber och sedan är det dags att bo på klostret Lluc i två dagar. Som avslutning på resan bestiger vi berget Puig Tomir på 1103 meters höjd över havet med fantastisk panoramautsikt över Mallorca. Sista vandringen gör vi till stutdestinationer på GR221 Pollenca innan det är dags att flyga tillbaka till Skandinavien.

Vi ser fram emot:

• Vandring i ett UNESCO:s världsarv
• Pittoreska byar med vackra vyer och skön atmosfär
• Vandring utmed pilgrimsleden till klostret i Lluc
• Vandring upp på Puig Tomir
• Trevliga små hotell i mysiga omgivningar
• Bagagetransport mellan hotellen
• Trevligt sällskap och pigga ben

Vad krävs för att kunna göra vandringen?
Du går i genomsnitt ca 20 kilometer om dagen. Den längsta vandringen du gör är 25 kilometer och den kortaste 14 kilometer. Underlaget skiftar mellan sand, grus, asfalt och kullersten. Det finns både uppförs- och nedförsbackar på vägen. Då bagaget skickas behövs bara en lättare dagsryggsäck. Detta tillsammans med väl ingångna vandringskängor och gott humör underlättar vandringen och man behöver inte vara en atlet för att både klara av och njuta av vandringen.

Bästa reseperiod

Bästa tiden att vandra på Mallorca är vår och höst då det inte regnar så mycket och temperaturen håller sig mellan behagliga 20-25 grader på dagen och 10-15 grader om natten. Det är inte för varmt för att vandra men ändå möjligt att bada i havet.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Ankomst till Mallorca
Vi flyger reguljärflyg till Mallorca och strålar samman med vår svensktalande reseledare vid ankomst. Vi har sedan en transfer till vårt hotell i Palma. De som vill går sedan ut och äter tillsamman på någon av restaurangerna i närheten.
Dag 2: Valldemossa till Port de Soller. Ärkehertigens väg, vackra Deia och strand i Port de Soller
Efter frukost körs vi till Valldemossa där vi påbörjar vår vandring i Tramuntanabergen. Dagens etapp är en av de mest kända här på Mallorca; El Camino del Archiduque – Ärkehertigens väg. Den österrikiske ärhertigen Ludwig Salvator planerade själv sträckningen 1883 och till skillnad från andra transportleder planerades denna i huvudsak för att man skulle kunna njuta av utsikten mot de stiliga bergen och ut över klipporna. Är vädret klart kan man se hela vägen till Mallorcas östkust. Efter ca 12 kilometers vandring är vi framme i Deia, den lilla staden är omgiven av olivplantager vilket gör den ännu mer tilltalande, ett perfekt ställa att äta lunch och vila lite. De återstående 13 kilometrarna till Port de Soller är flackare och mindre krävande. (F) Dagens vandring är 25 kilometer och tar ca 5-6 timmar
Dag 3: Port de Soller – Cúber vattenreservoar – Port de Soller
Vi delar upp etappen från Soller till Lluc i två delar då det är lite långt att göra den på en dag. Så idag vandrar vi till Cúbers vattenreservoar och retur igen till Port de Soller. Vi startar med att ta spårvagnen från Port de Soller till Soller och där börjar vi vandra fram till den imponerande Barranc de Biniaraix - en kalkstenstrappa från 1600-talet. Trappan vindlar sig försiktigt runt berget och utmed sidorna flankerad gamla olivträd. Vid trappans slut tar en stig vid som leder oss fram till dagens mål; den smaragdgröna vattenreservoaren Cúber. Vi återsedan till Soller efter vila och lite förfriskningar kanske återvänder vi till Soller. (F) Dagens vandring är 24 kilometer och tar ca 6-7 timmar
Dag 4: Från Cúber till Lluc och dess medeltida kloster
Efter frukost körs vi till Cúber där vi fortsätter på pilgrimsleden fram till dagens mål och övernattningsställe; klostret Lluc. Historien berättar att på 1200-talet hittat en fåraherde en staty av Jungfru Maria i en grotta. Man lät flytta statyn till ett närbeläget hus men på något oförklarligt vis återvände statyn tillbaka till grottan gång efter gång. Man såg det som ett tecken från gud och byggde så klostret på just den platsen. Klostret är fortfarande i bruk och många har det som mål för sin pilgrimsvandring. (F) Dagens vandring är 15 kilometer och tar ca 3-4 timmar
Dag 5: Upp och ner på Puig Tomir (1103 m)
Puig Tomir är Mallorcas tredje största berg och vägen upp till toppen går via bergsstigar som slingrar sig upp för berget. Från toppen har vi en fantastisk panoramautsikt ut över Mallorca och en perfekt plats för att ta lite tid att vila och njuta. (F) Dagens vandring är 15 kilometer och tar ca 5-6 timmar
Dag 6: Från Lluc till Port de Pollenca – ekskogar och romerska vägar
I dag går vi den sista etappen av GR 221 ner till Pollenca. Största delen av dagen går det nedför men det är också några få uppförsbackar. Vi vandrar i skuggan av Puig Tomir och genom ekskogar med hundraåriga träd. Sista delen går vi på en romersk stig förbi källor med klart och kallt vatten och gamla stenhus. Framme i Pollenca tar vi en välförtjänt paus och sätter oss vid ett café vid torget innan vi fortsätter den sista sträckan ner till kuste och Port de Pollenca. Nu är det nog dags för ett uppfriskande dopp i havet! (F) Dagens vandring är 18 kilometer och tar ca 5-6 timmar
Dag 7: Hemresa till Skandinavien
Idag återvänder vi till Skandinavien. Vi har en transfer från Puerto de Pollenca till flygplatsen i Palma varifrån vi tar flyget hemåt igen. (F). Vill du förlänga din resa och stanna kvar lite på Mallorca tala med oss så hjälper vi dig.

Övernattningar

En natt i dubbelrum inklusive frukost i Palma
Två nätter i dubbelrum inklusive frukost i Port de Soller
Två nätter på kloster inklusive frukost i Lluc
En natt i dubbelrum inklusive frukost i Pollença

Avresedatum

Status Reseperiod Boka senast Pris
Lediga platser Reseperiod09.10.21 - 15.10.21
13 950:-
Prisförslag
Trygghetsgaranti

Information

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Denna resa säljs som ett paket och om man vill göra ändringar kan vi inte återbetala de delar av paketet som ej utnyttjas. Vi kan i de flesta fall, beroende på platstillgång, ordna med förlängning av resan eller ändra hemresan mot ett tillägg.

Gruppstorlek

Min 10 personer Max 15 personer

Nästa: 09-10-2021

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Minst ett par stadiga skor - gärna två - man behöver inte vandrarkängor,ordentliga gymnastikskor fungerar bra
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Bekväm, mindre ryggsäck för dagspackningen
 • Skavsårsplåster
 • En powerbank till mobilen är alltid bra att ha
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

 • Flyg Köpenhamn/Stockholm/Göteborg - Palma t/r i ekonomiklass.
 • För andra avreseorter kontakta Winberg Travel
 • 6 övernattningar med del i dubbelrum på turisklasshotell/kloster inklusive frukost
 • Transfer mellan flygplats och hotell t/r
 • Bagagetransfer mellan hotellen
 • Svensk färdledare
 • Informationsmöte innan avresa (webinarium)

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Turistskatt på 2,5 EUR per person/natt som måste betalas på plats
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar före eller efter resan på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning. Vill du göra denna resa men på andra datum på egen hand kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll. Du kan då också lägga till utflykter, ändra reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill. Kontakta oss på Winberg Travel på 0413-17050 och hör mer om priser

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF