Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

När dröm blir verklighet 🐘🦒🦏

Låt oss hjälpa dig att förverkliga din dröm om att uppleva safari på riktigt

Att stå öga mot öga med några av världens mest majestätiska och exotiska djur är en upplevelse för livet, som du garanterat kommer spara långt fram i minnesboken över dina resor.

Dina sinnen sätts på helspänn när du hör ljudet av lejon som tuggar i sig dagens fångst, känner lukten av elefanten som står ett par meter framför dig och får känna giraffens varma och mjuka mule mot din hand. Ju närmare du kommer, desto mer imponerande är djuren och desto mer avstannar allt som händer runt omkring dig. I ett ögonblick är det bara du och det majestätiska djuret, och det ögonblicket kan inte beskrivas – det måste upplevas!


Låt oss ta dig med på ett äventyr för livet

Resor som gör skillnad ❤️

Vi erbjuder resor med safari till flera av de länder där de vilda djuren strövar fritt i stora nationalparker, såsom Tanzania, Kenya, Sydafrika och Uganda. Du kan bland annat se gaseller och gnuer som hoppar fram över vidderna från en luftballong i Serengeti nationalpark, beskåda hundratusentals flamingos och de utrotningshotade noshörningarna i Lake Nakuru nationalpark samt stå öga mot öga med schimpanser och de sällsynta bergsgorillorna i Uganda.

Det genomgående temat för våra safariresor är att vi besöker djuren i deras naturliga miljöer utan att på något sätt tränga oss på. Vi strävar efter att alltid erbjuda hållbara safariupplevelser som varken påverkar djuren eller naturen på något negativt sätt. Tvärtom kommer ditt besök både hjälpa befolkningen och arbetarna ekonomiskt, samtidigt som du hjälper till att sprida ordet kring hållbart resande och bevarandet av utrotningshotade djur och växter.


Boka en safariupplevelse som gör gott

Låt oss presentera några av våra personliga safarifavoriter!


SAFARI I KENYA OCH MOUNT LONGONOT ⛰

Se fram emot en vandring på Mount Longonot med safariupplevelser i Kenyas berömda Masai Mara National Park. Under resan spenderar du en natt i tält i en lokal massajby. Vid vulkanen Longonot kan du se ett mycket varierat fågelliv med flamingos, flodörnar och vävarfåglar. Se också fram emot en tur på mountainbike genom de röda klipporna i Hell’s Gate National Park, där du verkligen är på ögonhöjd med det omgivande landskapet.
Masai Mara är den populäraste safariparken i hela Kenya. Under din vistelse i Masai Mara får du uppleva ett imponerande antal vilda djur - elefanter, bufflar, zebror, flodhästar, antiloper, gaseller, gnuer, giraffer, hyenor, krokodiler och mycket mer.


Vandring, cykling och flamingos

BALLONGSAFARI I SERENGETI 🎈

Att sväva ovanför Serengetis gyllene vidder där gräset samsas med de utspridda akaciaträden och dadelpalmerna är en fantastisk upplevelse. Piloten styr ballongen med van hand, och du flyger ömsom högt ömsom lågt för att ta del av den majestätiska savannen.

Mellan juli och september varje år vandrar över en miljon gnuer från Serengeti till Masai Mara på jakt efter nytt friskt gräs. Gnuerna får sällskap av hundratusentals zebror och gaseller. I oktober tackar gnuerna för maten och beger sig den motsatta vägen tillbaka. Att flyga luftballong över Serengeti under den här perioden är någonting alldeles extra!


Se Serengeti från himlen

Gorilla- och schimpansspaning i Uganda 🦍

Låt oss ta dig med till den täta skogen i Uganda. Vi reser med båt på Nilen där vi upplever majestätiska vattenfall och spanar på djuren som har gått ner till flodbrädden för att svalka sig. Tillsammans med kunniga guider beger vi oss ut i skogarna för att spana efter schimpanser i deras naturliga miljö.
Vi reser dessutom med ett lokalt forskarteam som med unika tillåtelser att röra sig helt fritt i Ugandas nationalparker både kan studera och spåra lejon och leoparder. Så här goda möjligheter att komma nära de majestätiska kattdjuren får du kanske bara en gång i livet. Juvelen på den här resan är när vi vandrar djupt in i skogen tillsammans med en guide som leder oss till de sällsynta bergsgorillorna.


Äventyr i den djupaste skogen

Sydafrika, Namibia och Botswana 🌍

Se fram emot en lång och händelserik resa genom några av Afrikas mest betagande länder. Under resan bor vi i tält i olika nationalparker, vilket ger oss en alldeles unik möjlighet att lukta, smaka och känna på det afrikanska landskapet på riktigt.
En av resans höjdpunkter är Etosha nationalpark i Namibia, där en unik safariupplevelse väntar oss efter att vi har slagit läger i parken. En stor del av området utgörs av en stor saltslätt och det öppna området anses vara ett av de bästa safariområdena i södra Afrika.
Vi besöker också Chobe nationalpark i Botswana, där det största antalet elefanter i hela södra Afrika finns. Förutom tusentals elefanter är Botswanas äldsta nationalpark också hem för krokodiler, flodhästar, lejon, giraffer och massor av olika fåglar.


Ett afrikanskt äventyr för livet

Vi hjälper dig att uppfylla din dröm 😍

Vill du ha hjälp att hitta din personliga safarifavorit? Börja gärna med att botanisera bland alla förslag på vår hemsida. När du har hittat några reseförslag som får ditt hjärta att banka lite extra hårt är det bara att lyfta luren och ringa till oss, så hjälper vi dig att i nästa steg skräddarsy resan precis som du vill ha den, utifrån reseperiod, budget, boende och resesällskap.

Du når oss, som alltid, på:
☎️ 040-645 04 90
💻 info@winbergtravel.se


Kontakta våra reserådgivare för hjälp med din safariresa