23 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 40 950:-
Detta är den perfekta resan genom södra Afrika. Från Sydafrikas kanske coolaste stad; Kapstaden, till de mäktiga sanddynerna i Namibia. I kontrast till dessa besöker vi också en av världens största inlandsdeltan, Okavangodeltat. Följ med på safari till nationalparken Etosha och se de stora elefantflockarna i Chobe nationalpark. Upptäck de stora saltslätterna i Makgadikgadi och hoppa bungyjump vid Victoriafallen. Resan är fylld med enastående upplevelser och stora kontraster som bara Afrika kan erbjuda. Vi sover mestadels i tält, men enstaka nätter tillbringas i sovsalar på vandrarhem.

Läs mer om Sydafrika
Praktisk information om Sydafrika

Läs mer om Namibia här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Namibia här

Bästa reseperiod

Årstiderna är de motsatta till de svenska. Eftersom man reser i flera länder med fleraa klimatzoner, kan det besökas när som helst beroende på vad du är ute efter. Sommaren är varm i hela lander, vintern är behaglig med ljumma, soliga dagar och kalla nätter. Söderut kan det regna och blåsa en del under vintern.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Skandinavien - Kapstaden
Du flyger från Skandinavien till Kapstaden i Sydafrika.
Dag 2: Ankomst till Kapstaden
Det finns ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika så efter en god natts flygning landar du i Kapstaden och är redo att ta itu med upplevelserna. Du tar dig själv till ditt hotell och resten av dagen tillbringar du på egen hand. Kapstaden är en spännande stad med mycket att se och göra. Du kan välja att flyga hit några dagar innan den egentliga resan börjar. Här finns bland annat Victoria & Alfred Waterfront, stränderna vid Camps Bay och Clifton, Greenmarket Square, Houses of Parliament, en mängd olika museer och teatrar samt Kirstenbosch Gardens och Ratanga Junction. På kvällen arrangeras ett informationstillfälle, där du träffar guiden och de andra resenärerna.
Dag 3: Kapstaden - Cederberg
Resan startar och nu väntar flera veckor med fantastiska afrikanska landskap. Första natten slår vi läger norr om Kapstaden vid bergskedjan Cederberg. Här kommer det att finnas tid till att besöka en vingård, spela en fotbollsmatch med de lokala barnen eller utforska området runt lägret. (F,L,M)
Dag 4: Cederberg - Oranjefloden
Vi åker vidare norrut mot gränsen till Namibia. Vi slår läger vid Oranjefloden och här har du tid att njuta av eftermiddagen vid floden. Oranjefloden är Sydafrikas längsta flod. Den har sin källa i Drakensbergen i Lesotho och flyter hela vägen genom landet tills den rinner ut i Atlanten på gränsen mellan Sydafrika och Namibia. (F,L,M)
Dag 5: Fish River Canyon
Vi korsar gränsen och reser in i Namibia. Målet för dagen är Fish River Canyon, världens näst största ravin efter Grand Canyon. Vi njuter av solnedgången över ravinen och slår läger i närheten. Fish River är med sina 650 km Namibias längsta flod, även om den dock huvudsakligen flyter fram mellan februari och april. Resten av året är "floden" ofta bara ett stort antal dammar. Att säga att floden “flyter fram” är annars också lite för mycket sagt. Vattnet flyter väldigt långsamt fram och Fish River Canyon har formats endast delvis av floden och delvis av glaciärer och rörelser i de tektoniska plattorna. Fish River Canyon är 160 km lång, 27 km bred på sin bredaste plats och 550 meter djup - och dessutom världens äldsta kanjon då den bildades för mer 500 miljoner år sedan. (F,L,M)
Dag 6-7: Fish River Canyon - Namiböknen
Resan går vidare längs ökenvägar norrut mot Namiböknen. Längs vägen passerar vi små öde byar innan vi i slutet av dagen anländer till de röda sanddynerna vid Sossusvlei. Sossusvlei är ett stort ökenområde med höga vackra sandberg, också kända som världens högsta "sanddyner" som reser sig majestätiskt mitt i Namibias annars platta ökenlandskap. En av de stora upplevelserna är såklart att få komma ut och vandra på sanddynerna. Bästa tidpunkten att besöka Sossusvlei är vid soluppgången eftersom sanden då skiftar i otaliga nyanser av gult, orange och rött. Färgerna är mycket klara under soluppgången och ändras hela tiden i takt med att solen stiger. För att hinna njuta av soluppgången från toppen av en sanddyn är det tidig väckning som gäller och vandringen upp på toppen av den mycket höga sanddynen är väldigt tuff. Men det är absolut värt mödan. När solen går upp, sitter vi där, "mitt i ingenstans", på toppen av en av världens största sanddyner och låter oss förtrollas av denna fantastiska stund. Detta kan inte beskrivas - utan måste upplevas. Sossusvlei och utsikten från sanddynerna i soluppgången är utan tvekan en av Namibias mest spektakulära attraktioner. (F,L,M)
Dag 8-9: Namiböknen - Swakopmund
Namiböknen sträcker sig längre än 2 000 km längs med Atlantkusten, hela vägen från Sydafrika genom Namibia till Angola. Idag korsar vi öknen på vår resa till Swakopmund. Efter flera dagar i naturen kommer du säkert att njuta av att vara tillbaka i civilisationen. Du har gott om tid att utforska staden, och om du letar efter adrenalinfyllda aktiviteter har du kommit rätt. Fyrhjuling i öknen, sandboarding ner för de höga sanddynerna och delfinsafari är bara några av de upplevelser som staden och det omgivande landskapet erbjuder. (F,L dag 8)
Dag 10: Swakopmund - Spitzkoppe
Vi fortsätter norrut mot Spitzkoppe. Vi har resten av dagen att utforska detta fantastiska område med sina många vackra klippformationer som är mer än 120 miljoner år gamla. På kvällen njuter vi av den fantastiska stjärnhimlen som brer ut sig över öknen. (F,L,M)
Dag 11: Spitzkoppe – Damaraland
Damaraland är ett av de vackraste områdena i Namibia och är uppkallat efter Damarafolket, som har bott i området i tusentals år. En del av dagen ägnas åt att utforska grottmålningarna och den förstenade skogen. Här har trädstammarna på ett underligt sätt blivit förstenade och ligger på marken intakta med bark och kvistar. (F,L,M)
Dag 12: Damaraland - Etosha Nationalpark
Resan fortsätter vidare in i landet mot en av resans höjdpunkter, Etosha nationalpark. Här väntar en unik safariupplevelse. En stor del av området utgörs av en stor saltslätt, och det öppna området anses vara ett av de bästa safariområdena i södra Afrika. Vi slår läger i parken och tillbringar de närmaste dagarna med att utforska området och att åka på "gamedrives". (F,L,M)
Dag 13: Etosha Nationalpark
Vi har en heldag med safari i denna fantastiska nationalpark. Stora delar av området består av en enorm saltslätt och detta öppna område anses vara en av de bästa platserna för safari i hela södra Afrika. (F,L,M)
Dag 14: Waterberg - Windhoek
Tillbaka i stadsmiljö för en kort tid. Natten tillbringas i huvudstaden Windhoek. På eftermiddagen är du fri att utforska staden. (F)
Dag 15: Windhoek - Kalahariöknen
När vi fyllt på förråden så sätter vi igen kurs mot naturen. Vi korsar gränsen mellan Namibia och Botswana och fortsätter in i hjärtat av Kalahariöknen. Det är möjligt att köpa till en guidad tur med en lokal "bushman" om du vill höra lite mer om hur man överlever i den karga naturen.(F,L,M)
Dag 16: Kalahari - Maun
Efter hand som vi närmar oss Maun blir landskapet allt frodigare. När vi kommer till Maun, inkörsporten till det mäktiga Okavangodeltat, ser vi till att förråden är helt fulla. Köp extra choklad och rikligt med vatten - nästkommande dag tillbringar vi i deltat och du kommer inte att se någonting som påminner om civilisationen. (F,L)
Dag 17: Okavangodeltat
De närmaste dagarna tillbringas i ett av världens största inlandsdeltan: Okavangodeltat I Angola regnar det alltid i januari och februari. Därifrån beger sig vattnet ut på en förunderlig resa på mer än 1 200 km till Okavangodeltat i Botswana. I Botswana finns inga floder och inget hav och därför hamnar vattnet i det annars torra ökenlandskapet i Botswana och skapar ett helt fantastisk djur- och växtliv. Vattnet i deltat står som högst från juni till augusti, då en så stor yta som 15 000 km² är täckt av vatten, bara små öar sticker upp här och där. De närmaste dagarna tillbringas i deltat. Vi tar oss fram i en mekoro (en traditionell kanot) för att komma till vårt läger. De provisoriska lägren har inget badrum. I stället får du uppleva den fantastiska vilda naturen. (F,L,M)
Dag 18: Okavango - Gweta
Du får uppleva soluppgången en sista gång innan vi tar oss tillbaka till Maun. Vi lämnade en del av vårt bagage i Maun, och nu hämtar vi upp det innan vi tar oss mot Gweta. Vi befinner oss nu på gränsen till de stora saltslätterna i Makgadikgadi. Detta är en skarp kontrast till deltat! Området är större än Schweiz och kan faktiskt ses från rymden. (F,L,M)
Dag 19: Gweta - Chobe
Det är faktiskt i Chobe nationalpark i nordvästra Botswana, som det största antalet elefanter i hela södra Afrika finns. Det är den så kallade "Kalaharielefanten" du hittar här. Det är den största elefantarten, men däremot har den inte så stora betar. Kanske är det just därför som antalet elefanter här i området har ökat kontinuerligt sedan 1990-talet. Här finns inga tjuvskyttar på jakt efter elfenben. Förutom tusentals elefanter, är Botswanas äldsta nationalpark också hem för krokodiler, flodhästar, lejon, giraffer och massor av olika fåglar. Så är det dags för safari igen! Du kan bland annat åka på en båttur på floden (ingår ej) eller göra en gamedrive. (F,L,M)
Dag 20: Chobe – Victoria Falls
Den sista landgränsen korsas idag när du korsar gränsen mellan Botswana och Zimbabwe. Du startar ditt besök i Zimbabwe med en lunch lagad av Lusimpuko Women's Club och fprtsätter sedan mot Victoria Falls stad och här kommer du få möjlighet att se de vackra och imperande vattenfallen. (F,L)
Dag 21: Victoria Falls
Du har hela dagen på dig att uppleva Victoriafallen på olika sätt och vis. Du kan köpa till forsränningsturer eller kanske till och med en helikoptertur. Har man mod och nerver kan man även boka ett bungyjump vid vattenfallet. (F)
Dag 22: Avresa från Victoria Falls
Vi åker via Johannesburg och vidare mot Skandinavien. Om du önskar kan du eventuellt förlänga resan. Om du stannar ett par dagar i Johannesburg kan du t.ex. besöka Soweto, eller vad sägs om en kryssning bland Maldivernas öar och atoller? (F)
Dag 23: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

En natt på budgethotell
Femton nätter i tält
Två nätter på guest house i sovsal med flera bäddar
Två nätter i ett enkelt läger i bushen.

Kommentarer

Resan lämpar sig endast för personer mellan 18 och 39 år. Du blir en del av en grupp och du förväntas att delta aktivt i matlagning, uppsättande av tält med mer. De flesta nätterna bor vi i tält. Enstaka nätter tillbringas på vandrarhem - oftast i flerbäddsrum. Du måste ta med din egen sovsäck.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

2-4 avgångar per månad.

Gruppstorlek

Max. 22 deltagare

oktober - april

Packlista

 • Varm tröja/fleece
 • Vind-/vattentät jacka
 • Handduk
 • Badkläder
 • Hatt och solkräm
 • Sovsäck*
 • Bekväma vandringskängor*
 • Toalettartiklar, eventuella personliga mediciner och litet första hjälpen-kit*
 • Fickkniv
 • Ficklampa
 • Vattenflaska
 • Kamera
 • Kikare
 • Reseförsäkring

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Kapstaden//Victoria Falls - Skandinavien (inklusive bagage)
 • 21 dagars guidad tur i flera länder
 • 20 övernattningar i tält, på hostel, i camp etc.
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: