13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 54 950:-
Låt oss skräddarsy din rundresa i Uganda med allt från kryssningsutflykt på Nilen, vilda noshörningar, schimpansspaning, trädklättrande lejon och naturligtvis de unika, sällsynta och fantastiska bergsgorillorna. Allt med egen chaufför/guide och mysiga lodger med helpension. Vad sägs om lägereldar och en kall öl på kvällen kryddad med safarihistorier och den stjärnprydda afrikanska himlen som tak.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Uganda här.
Läs mer om Uganda här.

Bästa reseperiod

Bästa tiden att besöka Uganda är december till februari/mars och juni till september. Regnsäsongen är från slutet av mars till maj samt i november.

Observera att vädret är oförutsägbart och mycket ombytligt i bergsområdena under hela året, så det är viktigt att ha utrustningen i ordning och alltid vara beredd på regn och kyla när man är på höglandet.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1:Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Uganda och huvudstaden Kampala. Det är ett eller två byten på vägen men ombord serveras mat och underhållning som gör resan kort och bekväm.
Dag 2: Ankomst Kampala – Entebbe
Det är bara två timmars tidsskillnad mellan Sverige och Uganda på vintern och en timme på sommaren. Ni landar på flygplatsen i Entebbe och möts av vår representant på plats. Ni körs till ditt hotell – ni kan bo antingen i Entebbe, Kampala eller vid Victoriasjön strax utanför. Landar ert flyg morgon eller förmiddag kan vi boka till en stadsrundtur på eftermiddagen.
Dag 3: Mot Murchison Falls via noshörningarna i Ziwa
Frukost och sedan är det dags att åka nordväst mot Murchison Falls nationalpark. Färden dit tar ca 5 timmar men ni har ett stopp vid Ziwa Sanctuary i Nakasongola ungefär halvvägs. Ziwa är en skyddad plats främst för noshörningar och en av de få platser man har möjlighet att se vilda noshörningar på nära håll och under besöket här gör ni en safari till fots för att spana efter de sällsynta djuren. Efteråt intar ni en välförtjänt lunch på någon trevlig lodge på vägen innan i fortsätter till Murchison Falls nationalpark. Väl framme vid er lodge serveras middag innan ni säger god natt för den här dagen. (F,L,M)
Dag 4: Vilda djur och båtfärd på Nilen
För att verkligen fånga dagen startar ni redan 06.30 då finns det störst chans att se flest vilda djur. Ni åker längs norra sidan av Nilen där djuren oftast är samlade. Dagen kommer att bjuda på varierad terräng och vegetation, allt från grässlätter och skog som täcker större delen av nationalparken och ger chans att se en stor variation av olika djur. Murchison Falls nationalpark är hem åt 76 sorters däggdjur samt 450 fågelarter, här finns det finns möjlighet att se bland annat giraff, elefant, buffel och med lite tur, leopard. Efter ca. 5 timmar åker ni tillbaka till er lodge för lunch och kanske lite vila. Dagen fortsätter sen med en kryssning på Nilen. Båten tar er riktigt nära vattenfallet ’Devil’s Cauldron’ och under den 17 km långa kryssningen kommer ni se flodhästar, krokodiler och kanske även vattenbock, antilop, elefant och flera olika sorters fåglar. Dagen avslutas med en vandring till toppen av vattenfallet innan det är dags att återvända till lodgen för middag. (F,L,M)
Dag 5: Road trip till Kibale National Forest
Frukost och sedan är det dags att ta farväl av Murchison Falls. Idag åker ni hela vägen ner till Kibale – det tar mellan 6-8 timmar men vyerna är fantastiska, ni har en picknicklunch med er och gör bekvämlighetsstopp på vägen. Vid ankomst till lodgen serveras middag och er guide kommer att berätta mer om programmet för nästa dag. (F,L,M)
Dag 6: Schimpanser och vidare till Queen Elizabeth National Park
Kibale är känt för sina schimpanser och idag för ni en vandring för att spana efter dem. Ni börjar vandringen tillsammans med en ranger från Kanyanchu River Camp utbildad i att spåra och guida i skogen. Vandringen kan göras antingen på morgonen eller på eftermiddagen och ni är ute ca 2–3 timmar. Eftersom det är vilda djur kan man aldrig garantera något men oftast ser man dem uppe i träden och ibland har man lite extra tur och ser dem på marken. Man har även chans att se fler djur under dagen, till exempel olika typer av apor och fåglar. Efter äventyret med schimpanserna åker ni vidare till Queen Elizabeth nationalpark. På vägen stannar ni till vid ekvatorn som löper genom bland annat Uganda, Ecuador, Kenya, Maldiverna och Colombia. Beroende lite på vädret åker ni också genom området vid kratersjöar och saltängar som som skapades för 10 000 års sedan. Queen Elizabeth nationalpark är en öppen savann och den näst största nationalparken här i Uganda. Väl framme serveras middag, efteråt kan det kanske passa med en kall öl vid elden som de flesta lodger tänder på kvällen. (F,L,M)
Dag 7: Lejonspaning och kryssning
Frukost och sedan hämtas ni upp för att göra en specialutflykt med det forskarteam som arbetar här i parken. De studerar både lejon och leoparder och spårar dem med hjälp av sin spårutrustning. Forskarnas jeepar är de enda som har tillåtelse att åka ”off road” i parken och då har man stora möjligheter att komma riktigt nära de majestätiska kattdjuren. Under safarin har man också möjlighet att se många andra av parkens invånare som elefant, buffel och vattenbock. Ni återvänder till lodgen för lunch och senare på eftermiddagen väntar en 2-timmars kryssning på Kazinga kanalen som leder från Lake George till Lake Edward. Från båten har man en oöverträffad utsikt och oftast ser man mängder med flodhästar, bufflar, krokodiler och fåglar. Kvällen tillbringar ni på er lodge med middag och safarihistorier. (F,L,M)
Dag 8: Transfer till Ishasha
Efter frukost reser du den två timmar långa färden till den södra delen av Queen Elizabeth National Park, Ishasha, hemvist åt de trädklättrande lejonen. Innan du ankommer till din lodge åker du på en game drive i jakt på lejonen och andra djur. Härefter åker du till lodgen för lunch innan du åker på ytterligare en game drive under eftermiddagen. (F,L,M)
Dag 9: Morgonsafari och Bwindi Impenetrable Forest
Innan frukost gör ni ännu en safari för att spana efter de trädklättrande lejonen. Frukost tillbaka vid lodgen och sedan bär det av mot nästa nationalpark. Bwindi Impenetrable Forest är en av de parker med störst biologisk mångfald i hela Afrika och det är här Ugandas bergsgorillor lever. På vägen kör ni över Kigezi Highlands eller ”Afrikas Schweiz” med sitt stådliga bergslandskap, jordbruk och terrassodlingar. Ni äter middag på er lodge och kan njuta av de vackra landskapen vid solnedgången. (F,L,M)
Dag 10: Gorillaspaning
Idag börjar ni tidigt för att göra er redo för en av världens mest spännande upplevelser – frukost i gryningen och sedan iväg. Man får inte veta vilken av gorillafamiljerna man skall besöka förrän tätt inpå – det finns fyra olika ingångar till parken och ni får veta vilken ni skall till på morgonen. Nu väntar en vandring genom tätbevuxen skog för att spåra upp bergsgorillorna. Vandringen tar allt från 1 till 5 timmar men man delas in i den grupp som passar ens ork och kondition bäst så det är inget att oroa sig för. Vi rekommenderar också varmt att man anlitar en lokal bärare, dels är det ganska skönt att få hjälp med sin ryggsäck där lunch, vatten, kameror och regnrock packats plus att man får en hjälpande hand vid de brantaste partierna. Man hjälper också infrastrukturen genom att avlöna lokalbefolkningen som gör detta på frilansbasis. När ni väl träffar på gorillorna har ni en helt fantastisk timme att observera dem på. Bergsgorillan är ett tillbakadraget och fredligt djur och ni er guide som kan berätta allt om gorillorna och deras sätt att leva. Idag får ni med er ett oförglömligt minne för livet! (F,L,M)
Dag 11: Lake Mburo nationalpark
Efter frukost vänder ni tillbaka mot Entebbe och Kampala men först har ett besök i Lake Mburo nationalpark. Detta är en liten park men en av de platser där det finns flest zebror i hela världen. Här finns också giraffer, antiloper och olika typer av fåglar. Vill ni kan ni boka till en guidad utflykt med mountainbike eller bara njuta av omgivningarna och er lodge där också middagen serveras. (F,L,M)
Dag 12: Tillbaka till Entebbe och hemresa
Ni gör en guidad morgonsafari till fots tidig morgon, en lite annorlunda upplevelse och en fin avslutning på en resa fylld av nya intryck, djur och natur. Ni åker tillbaka till lodgen för frukost och åker sedan tillbaka mot Entebbe och flyget hem. Vill ni lägga till en natt i Entebbe eller kanske åka vidare till Zanzibar för sol och bad hjälper vi självklart till med det! (F)
Dag 13: Hemkomst

Övernattningar

Tio nätter på hotell och lodger

Kommentarer

Kom ihåg matpaket och gott om vatten för gorillavandringen. Utflykten innebär mellan 2-8 timmars vandring i höjderna så ha väl ingångna kängor på fötterna och anlita gärna en bärare som finns på plats där vandringen börjar. Väl investerade pengar! Man delas in i grupper utifrån sin egen förmåga så man skall inte oroa sig för att man inte klarar det.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas vilken dag du önskar

Gruppstorlek

Vandringarna i Kibale och Bwindi sker i mindre grupper på ca 6-8 personer

januari - mars juli - oktober

Packlista

  • Kläder för väder
  • Hatt, solkräm & myggspray
  • Bekväma kängor för vandringarna
  • Vattenflaska
  • Regnjacka eller poncho

I priset ingår

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks

Kommentarer till pris

Bergsgorillan är ett vild djur i full frihet och man kan inte med 100% säkerhet garantera att man ser gorillor, dock ses den på 90% av utflykterna så chanserna är mycket goda.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: