Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Bland tropiska blommor och grönskande berg

Vandringar med storslagna naturupplevelser

Vulkanön Madeira är en av Portugals frodiga pärlor, belägen mitt ute i Atlanten. Ön lockar med en storslagen kust kryddad med portugisisk gästfrihet och charm. Madeira består av dramatiska berglandskap som tar sina besökare både högt upp på svala toppar och långt ner i solvarma dalar. Placeringen mitt i Atlanten skapar ett behagligt klimat som välkomnar besökare året runt. Ön bjuder på ett alldeles särskilt perfekt klimat för vandringar, då du sällan behöver utstå varken kalla dagar eller stekheta temperaturer.

Låt oss just därför stolt presentera vår senaste resenyhet: vandringsresa på Madeira – tillsammans med svensk reseledare och vandringsglada medresenärer!


Upplev Madeira ur en helt ny vinkel

Hur, vad och var?

På Madeira har lokalbefolkningen skapat ett bevattningssystem som samlar upp regnvatten i kanaler längs vandringsstigar som kallas för levador. På vår resa till Madeira vandrar vi längs det 2 000 km långa systemet av levador längs vackra stigar, frodiga lantbruk och pittoreska samhällen. Här får du uppleva Madeira på riktigt, och får ta del av öns många nyanser och landskap.

Resans utgångspunkter är kuststaden Santa Cruz och öns huvudstad Funchal. De två städerna fungerar som vår bas på resan, och härifrån tar vi oss ut på vandringar längs med hela ön. Under resan får vi uppleva ön till fots och i ett behagligt tempo – precis så som ön gör sig bäst! Du kommer också hinna njuta av den lokala stämningen och den välsmakande maten medan du upplever Funchals trevliga bar- och restaurangliv.


Se program, avgångar och priser här

Låt oss presentera några av resans höjdpunkter! 🏆


Levada Rabaçal

En av de mest populära levadavandringarna på Madeira, både bland besökare och lokalbefolkningen. Här består växtligheten av hög ljung, blåbärsbuskar och vildvuxna orkidéer. Här är målet med vandringen den lilla men otroligt vackra bergssjön Dona Beja. Vi avslutar vandringen vid det imponerande vattenfallet Cascada do Risco där vattnet forsar 100 meter ner i en djup, grön ravin.

Madeiras högsta toppar

En av resans dagar bestiger vi Madeiras högsta berg – Pico Ruivo – 1 861 meter över havet. Från toppen av Pico Ruivo belönas vi med en fantastisk utsikt – så vacker att man nästan tappar andan medan tiden stannar för ett ögonblick. Längs vägen passerar vi den ena fantastiska utsiktspunkten efter den andra, varifrån vi kan blicka ut över de sagolika omgivningarna långt därnere.

Ett utdrag ur en av vandringsdagarna

Vi tar oss till den gamla Caniçal-tunneln, varifrån vi vandrar längs Mimosa Levada. Levadan för oss genom ett flertal dalar i Machico-området, genom skog- och lantbruksområden.
Så småningom lämnar vi levadan bakom oss och följer en stig upp till Boca do Risco. Här är det en fördel att inte ha höjdskräck, då vi så gott som vandrar på kanten av nordkusten. Härifrån kan vi njuta av den fantastiska utsikten över kusten och havet.
Vi avslutar dagen vid kusten vid Porto da Cruz, där det finns möjlighet för ett dopp i havet från stenstranden.


Jag vill också vandra runt på Madeira!

Centrala och havsnära boenden

I resan har vi inkluderat bra och bekväma hotell, för att du ska kunna vila upp dig ordentligt mellan resans olika strapatser.
Vi börjar resan med tre nätter nära havet i kuststaden Porto da Cruz, där välsmakande middagar är inkluderade på hotellet varje kväll. Härefter byter vi boende och flyttar in till Madeiras huvudstad Funchal. Där bor vi på ett perfekt beläget cityhotell med nära till restauranger för alla smaker, stämningsfull fadomusik, livliga och färgsprakande marknader, uteserveringar och alla stora sevärdheter.


Boka din plats på resan redan idag

Du har väl inte missat våra andra spännande vandringsresor?

Du kan också vandra här!

🕌 Via den franska pilgrimsleden till Santiago de Compestela

🐂 På Skottlands grönskande högland

🗻 På äventyr till Mount Everest Base Camp

🍊 Bland berg, kloster och Medelhavets glittrande kust på Mallorca

🏔 Till Afrikas högsta berg - Kilimanjaro

🌳 Bland cypresskantade grusvägar i Toscana

🕌 Via den portugisiska pilgrimsleden till Santiago de Compostela


Se alla våra vandringsresor med reseledare här