Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Var? När? Hur?

Låt oss visa hur du upplever Nya Zeeland på bästa sätt

Mytiska, avlägsna och exotiska Nya Zeeland är en av våra resenärers absoluta favoritdestinationer, som år efter år lockar besökare som vill upptäcka detta fantastiska land.
Men för många är landet fortfarande relativt okänt och oupptäckt, och i dagens nyhetsbrev vill vi därför presentera Nya Zeeland närmare, och ge våra bästa tips på hur du upplever landet. Just Nya Zeeland-experter har vi faktiskt en hel hög av hos oss på Winberg Travel – det är nämligen minst lika populärt att besöka av våra reserådgivare som av våra kunder!


Upptäck Nya Zeelands många nyanser

Var?🗺

Nya Zeeland ligger mitt i Stilla havet, mitt emellan ekvatorn och Sydpolen, cirka 160 mil sydöst om Australien. Trots dess närmast oändliga sevärdheter är landet till ytan faktiskt inte mycket större än Norrland, men lika långt som hela Sverige.
Nya Zeeland består av två långsträckta öar: Nordön och Sydön.


Läs mer om Nya Zeeland

När?📆

På Nya Zeeland har årstiderna bytt plats, så när vi har vinter här är det sommar där. Du kan resa till Nya Zeeland året runt, men den bästa tiden är från december till mars, då vädret kan liknas vid en bra svensk sommar.
På Nordön är klimatet subtropiskt, vilket gör att det är grönt nästan året runt. Sydön har ett tempererat klimat med något lägre temperaturer än på Nordön.


När vill du resa?

Hur?🚌🚐✈️🚘

För dig med liten budget
Vill du komma undan så billigt som möjligt är bussen ett utmärkt alternativ, och något som många backpackers använder sig av. Backpacker Bus Pass erbjuder bussar som gör många stopp längs vägen mellan punkt A och B. Det är inte det snabbaste sättet att resa, men det är verkligen ett bra sätt att uppleva landet på. Bussarna körs av erfarna guider som känner till alla spännande små platser längs vägen, och att du kan hoppa på och av bussen när du vill.

För dig med lite semester
För den som har kort om tid under resan så kan restiden förkortas väsentligt med flyg mellan Nord- och Sydön. På så sätt kan du hinna med alla dina önskemål på kortare tid.

För dig som vill bestämma själv
För den mer bekväma och den som vill kunna forma resan precis efter egna önskemål är hyrbil ett utmärkt alternativ. Du kan hämta bilen i en stad och återlämna den i en annan stad, och bilarna finns i alla storlekar och modeller.

För dig som vill ha allt på ett ställe
Vill du ta bekvämligheten ett steg till, och varken behöva boka hotell eller hitta restauranger längs vägen, så kan du göra som så många andra och boka en husbil, eller den mindre varianten campervan. Husbil är det perfekta valet för barnfamiljen som inte vill packa ur och packa upp för mycket, och som behöver ha många bekvämligheter med sig på resan. På Nya Zeeland finns ett stort utbud av uppställningsplatser för husbilar i varierad prisklass.

Låt dig inspireras av våra reseförslag som ger dig tips på hur du kan resa runt med hyrbil eller husbil på Nya Zeeland⬇️


Kör själv på Nya Zeeland

Varför?🔎

När vi nu har rett ut praktikaliteterna kommer vi till det viktiga! Varför är Nya Zeeland ett av våra absoluta favoritresmål år efter år?

💚Alla som någonsin har besök önationen kan högljutt enas i att det mest fantastiska med Nya Zeeland är den varierande naturen. Du kan uppleva höga, snöklädda berg, imponerande fjordar, praktfulla sandstränder, sprutande gejsrar och enorma vulkaner – allt inom loppet av några dagar.

🌋På Nordön präglas naturen av vulkaner och det finns platser där den vulkaniska underjorden fortfarande är aktiv. Det ångar ur jorden, luktar svavel och vattnet kokar i sjöarna. Men naturen bjuder också på exotiska stränder med palmer, tropisk vegetation och inte minst Bay of Islands: bukten som med sina 144 öar är hem till några av Nya Zeelands bästa dykplatser. Här är städerna stämningsfulla och bjuder på många kulturella upplevelser, med den charmiga huvudstaden Wellington som kronjuvel.

🪂Naturen på Sydön kännetecknas av ett dramatiskt bergslandskap med snöklädda toppar, djupa fjordar och glaciärer som övergår i regnskogar. I dessa vackra omgivningar kan man hitta några av världens bästa äventyrsaktiviteter. Till exempel bungyjump, trekking, skidåkning på vulkaner, mountainbiking, fallskärmshoppning, skärmflygning och forsränning.


Vad vill du uppleva på Nya Zeeland?

Tips från experten📌

Upplev det oupptäckta

Vår beresta reserådgivare Tobias har Nya Zeeland som en av sina absolut favoritresmål, och här berättar han varför:

”Jag vill framhäva Nya Zeeland som ett av få länder med alla jordens vegetationstyper. Från öknar i norr till djungel, stäppland och glaciärer. De storslagna landskapen och de varierande miljöerna är något som verkligen imponerar på mig. Jag rekommenderar att köra själv under din semester, antingen en campervan, husbil eller vanlig bil, då Nya Zeeland är väl anpassat för den här resformen. Genom att ha en flexibel resplan ger du dessutom dig själv utrymme att upptäcka de dolda pärlorna i Nya Zeelands landskap."

Topias favoriter:
💎Glowing worms i Waipu är en helt gratis aktivitet i Northland. Det är en lokal grotta som man kan besöka, ofta genom att gå genom vatten upp till midjan, för att se de lysande maskarna. Det är en avskild plats som inte alltför många turister hittar till. Det är verkligen en fantastisk upplevelse!

💎Lake Matheson vid Fox Glacier är en självreflekterande sjö där man kan se glaciärens spegling. Efter en kort vandring möts du av sjön, och eftersom den är omgiven av skog är det ofta alldeles vindstilla här, vilket ger en magisk spegling av glaciären.

💎Cykelvinprovning i Napier på Nordöns östra sida är en rolig aktivitet där du kan besöka små lokala vingårdar och smaka på viner som bara finns till försäljning lokalt och inte någon annanstans i världen. Det är en fantastisk upplevelse som kombinerar både vackra landskap, lagom motion och utsökta viner.


Boka ett möte med Tobias!

Psst...

Du följer väl Winberg Travel på Instagram och Facebook?

Skynda dig annars genast in där, då våra andra Nya Zeelands-experter kommer dela med sig av sina bästa restips för landet under de kommande dagarna!

➡️Winberg Travel på Facebook
➡️Winberg Travel på Instagram