Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Reslusten är fortsatt stor!

Hotellbokningssidan Booking.com har nyligen genomfört en studie med resenärer i 32 länder, som har fått svara på frågor om hur deras resande under 2023 kommer se ut.
Av undersökningen framkom att, trots den nuvarande instabiliteten i världen, över hälften av de tillfrågade svenska resenärerna tycker att resandet är en så viktig del av livet att de kommer fortsätta med det även under 2023.
Om 2022 handlade om resenäringens återhämtning efter pandemiåren, så kommer 2023 att handla om kreativt nytänkande kring resor under en kaotisk tid.


Vart går din resa under 2023?

Så här kommer vi resa nästa år

Undersökningen tyder på att människor kommer att behöva ta hänsyn till, och planera sina resor efter, oväntade situationer som kan uppstå, konflikter och kaos i världen.
Trots detta så känner sig människor runt om i världen betydligt mer optimistiska inför att resa under 2023 jämfört med året innan. Nu är året när vi anpassar oss till omvärlden och reser efter de förutsättningar som finns, istället för att stanna hemma och drömma om en annan värld.

Resetrenderna inför 2023 speglar jakten på balans mellan det som är viktigt för oss och hur omvärlden påverkar oss, och visar på att resenärernas behov går i många olika riktningar i deras önskan att anpassa sig till en föränderlig tid.


Hur ser dina resemönster ut nästa år?

Tillbaka till naturen

Stugor i skogen och matlagning över öppen eld – under 2023 handlar det om att komma ut i naturen. Svenska resenärer vill ha semestrar där de kan fly undan verkligheten, koppla av och leva livet med minimala förnödenheter.
Efterfrågan av miljövänliga och jordnära vistelser förväntas stiga och boenden som erbjuder gästerna vägledning i hur de kan bli mer självförsörjande, till exempel genom att hitta och tillaga sin egen mat under vistelsen, tros bli populära.
"Tillbaka till naturen" behöver dock inte betyda att komforten nedprioriteras – utan snarare tvärtom – det finns en stark önskan om att kombinera natur och lyx.

Våra resor med fokus på natur går bland annat till Ugandas djungel, på tältsafari i Kenya och på pilgrimsvandringar i Spanien.


Följ med ut i naturen

Utanför trygghetszonen

2023 är året när vi är redo att fördjupa oss i andra kulturer och nya upplevelser. En tredjedel av de svenska resenärerna vill uppleva en fullständig kulturchock 2023 – oavsett om det handlar om att resa till en plats med en helt annan kultur och ett helt annat språk eller utforska mindre kända städer med dolda pärlor.

År 2023 kommer resenärerna leta efter unika semesterresor som bjuder på överraskningar och glädje. Man ser fram emot att uppleva resor som tar oss utanför trygghetszonen och testar våra gränser.

I vårt stora utbud finns det mängder av utmaningar för den adrenalintörstande. Allt från trekking upp för några av världens högsta berg, till river rafting på Bali, dyk med hajar på Fiji och motorcykelsemester genom Vietnam.


Höj adrenalinnivån 2023

Psst…

Familjeresor där flera generationer reser tillsammans står högt på listan med drömresor under 2023.


Se alla våra generationsresor här

Spara eller slösa?

Vi vill inte sluta resa trots en ekonomisk osäkerhet, men många kommer prioritera att få ut så mycket som möjligt av sin resebudget. Många kommer försöka spara pengar genom att resa utanför högsäsong, samt planera sina resor längre tid i förväg för att få ett bättre pris.
Å andra sidan är många resenärer beredda att lägga extra mycket pengar på sin resa. Man planerar att spendera mer pengar på sina semestrar under 2023 för att kompensera för bristen på resor under de senaste två åren.

Vi på Winberg Travel skräddarsyr alla våra resor helt utifrån kundens specifika behov och önskemål. Vi hjälper gärna till med både budgetresor för den prismedvetna och mer påkostade resor för dig som vill åka på ditt livs drömresa.


Låt oss uppfylla dina resedrömmar

På äventyr med jobbet

Jobbresor är tillbaka och anställda efterfrågar nu fler tillfällen att bygga gemenskap med sina kollegor utanför kontoret, vilket skapar ett ökat behov av att kombinera jobbresor med sociala aktiviteter.
De tillfrågade ser fram emot att deras arbetsgivare planerar en jobbresa för att få bättre sammanhållning kollegor emellan. Under 2023 kommer vi därför se allt fler konferensresor, där fokuset kommer läggas på att stärka medarbetarnas relationer och att utöva aktiviteter.

Du vet väl om att Winberg Travels gruppavdelning arbetar just med att skräddarsy företags- och konferensresor? Kontakta vår gruppavdelning idag för att få hjälp att planera ditt företags nästa resa!


Winberg Travels gruppavdelning

Resor för inre frid och njutning

Under 2023 kommer välbefinnandet för sinnet, kroppen och själen att tas till nästa nivå på resan. Resenärer kommer att söka sig till upplevelser för att uppnå inre frid och för att hitta lycka.

För resenärer som vill hitta inre balans är meditations- och mindfulnessresor fortfarande populära, medan fler än var tredje svensk resenär siktar på att hitta lugn och ro på en tyst retreat och gärna vill åka på en resa med fokus på exempelvis mental hälsa.


Med fokus på kropp & själ

Psst (igen)…

Resenärer säger att de kommer att använda sig av virtuell verklighet för att få inspiration till sina resor 2023. Det digitala universumet ses inte bara som en möjlighet att prova något innan man köper det – det kan också informera, underhålla och inspirera människor och öppna dörren till oändliga äventyr.

Kliv in i vårt virtuella reseuniversum, där vi bjuder in till föreläsningar med duktiga resereådgivare och reseledare, som just inspirerar, underhåller och informerar dig om vårt stora reseutbud!


Se vårt virtuella reseutbud här