Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Resenyheter från Thailand

Thailand är fortfarande den oöverträffade drottningen vad gäller populära vinterdestinationer – inte minst för oss skandinaver som söker variation till vårt vintermörker - i form av sol, bad och ljumma temperaturer.
Vi på Winberg Travel älskar Thailand för den smakrika maten, det välkomnande folket och att det alltid finns nya platser och sevärdheter att uppleva i detta mångfacetterade land!

I dagens nyhetsbrev uppdaterar vi dig om vad som har hänt i Thailand den sista tiden, och berättar lite mer om våra favoritresor hit.


Se Winberg Travels Thailands-resor här

Bra nyheter för dig som längtar efter lååång semester

Thailand har förlängt visumtiden från 30 till 45 dagar under hela vintern och våren 22/23. Det betyder att alla svenska resenärer som ansöker om visum inför sin resa till Thailand nu alltså kan stanna hela 1,5 månad i värmen!
Om inte detta är anledning nog för att boka en långsemester i Thailand, så vet vi inte vad som skulle vara det! Kanske också att du kan spara in på elräkningen medan du är iväg..? 😉


Boka din vinterresa till Thailand redan idag!

Reseförslag för alla smaker

Winberg Travel erbjuder en uppsjö av upplevelser i Thailand - från djungeln i norr till paradisstränderna i söder. Våra Thailandsexperter har satt ihop reseförslag för familjen som vill ha en egen strandvilla, för backpackern med begränsad budget, den äventyrslystna som vill uppleva lokalsamhället och den historieintresserade.


Alla våra reseförslag hittar du här

Similan Islands nationalpark har öppnat för besökare igen

Similan Islands anses vara en av världens bästa dykplatser. Här finns ett rikt, marint liv bestående av korallrev, kristallklara vatten och vita stränder. Tyvärr så har öarna under många år lidit av alltför stort tryck från turismen, med upp till 7000 besökare per dag.
Thailändska myndigheter bestämde därför under 2018 att stänga delar av nationalparken helt och hållet, och först nu, i oktober 2022, öppnar parken för besökare igen. Naturen har tack och lov återhämtat sig, och området kan nu återigen välkomna besökare, men i kraftigt begränsad upplaga.
Vi på Winberg Travel är väldigt glada över att återigen kunna erbjuda våra gäster att dyka i dessa otroliga vatten, och att Thailand tar stora steg framåt mot en hållbar turism!


Läs mer om våra snorkel- och dykresor i Thailand här

Vill du resa redan i vinter, men är lite sent ute med planeringen?

Ingen fara! Vi har fortfarande platser kvar på våra fasta avgångar till Thailand under vintern och våren, där vi kombinerar några dagar i Bangkok med ett stilla uppehälle på flytande hotell vid River Kwai, för att avsluta med strandhäng på de vackra öarna Koh Kood och Koh Chang.


14 dagars upplevelseresa i Thailand

Vill du uppleva ett alldeles unikt boende i Thailand?

Hotellet InterContinental Khao Yai Resort ligger beläget fyra timmar norr om Bangkok. Det här är för dig som vill fly undan storstaden och låta dig omfamnas av lummig, tropisk grönska så långt ögat når. Hotellet ligger nämligen i nationalparken Khao Yai, bestående av 50 000 träd och 7 sjöar.
En prisvinnande arkitekt har skapat ett hotell som har inspirerats av områdets historia med järnvägstransporter till nordöstra Thailand under kung Ramses den 5:es regim. Här kan den tågintresserade välja att spendera natten i en tågkupé, eller varför inte i väntrummet på en tågstation?


Kontakta oss för din möjlighet att boka unika boenden i Thailand