16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 26 450:-
Från 21 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Det här är resan för dig som älskar kombinationen och stads- och strandliv i kombination med en liten touch av äventyr. Du inleder din resa med att lära känna det trevliga Bangkok där du kan utforska livet längs med floden Chao Phraya, shoppa och njuta av den bästa tänkbara thailändska streetfooden. Ditt hotell är beläget i Silomområdet inte långt från Chinatown, Lumpiniparken och flodbanken. Ta dig sen mot extraordinära naturupplevelser när du upplever djungeln vid nationalparken Sai Yok innan resan avslutas vid trevliga Koh Chang, där du kan tvätta bort resdammet och njuta av det orörda och rofyllda Koh Kood.

Se fram emot:
 • Bangkok från ett annorlunda perspektiv
 • Glamping i Sai Yok National Park
 • Djungelupplevelser vid Kwaifloden
 • Strandlugn i idylliska Koh Chang med Koh Kood


Vad är en upplevelseresa?
En upplevelseresa är en resa där både datum, flyg, hotell och aktiviteter är fixade – allt till ett fast pris och med en stor dos upptäckarlust på köpet! Alla våra upplevelseresor är individuella resor där transfer och utflykter sker i grupp, och de kan bokas direkt och är noga planerade av våra erfarna reseexperter som ser till att du garanteras det äventyr som är utmärkande för våra skräddarsydda resor. Processen blir alltså enklare, smidigare och smartare för dig som vill ut och fånga ditt nästa äventyr på denna färdiga konceptresa.


Läs mer om våra andra härliga upplevelseresor här
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Den här resan kan genomföras året runt, men vi har valt att lägga våra fasta avgångar mellan december och april, vilket är utanför regnperioden.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Köpenhamn
Du lämnar Skandinavien bakom dig för att resa mot Thailand och huvudstaden Bangkok.
Dag 2: Ankomst till Bangkok
Välkommen till Thailands pulserande centrum Bangkok! Efter att du hämtat ut ditt bagage möter du upp din engelsktalande guide som väntar vid ankomsthallen och som kommer att slå följe med dig under resans första dagar. Tillsammans tar ni er till Silomområdet där du kommer att bo i ett deluxerum på The Grand Sathorn under de kommande dagarna. Resten av dagen är fri att utforska omgivningarna och kanske ta ett dopp i poolen. Du kan också titta förbi Winberg Travels närliggande servicecenter där du kan få massor av information om vad man bör uppleva på plats i Bangkok.
Dag 3: Båttur på Chao Phraya-floden
Efter din första thailändska frukost möter du upp din guide som kommer att ta med dig till floden Chao Phraya som delar Bangkok mitt itu, där du går ombord på en longtailbåt som kommer att föra dig längs vattnet med utsikt över Bangkoks skyline. Båten svänger av in på de små bifloderna som kallas klongs, och du passerar förbi de traditionella trähusen som tronar på pelare i vattnet. Här vajar den nytvättade tvätten i den ljumma brisen, thaimusiken skvalar från radion och du får titta rätt in i det thailändska vardagslivet. Ditt första stopp blir Wat Khun Chan-templet innan du sedan åker vidare mot fridfulla Artist Village med sina gamla träbroar, barberarsalonger och vintageskyltar. Här kan du kanske dessutom få syn på de stora havskatterna som kommer simmandes i stora stim och tittar upp ovanför ytan. Du åker därefter tillbaka mot två av stadens stora sevärdheter – The Grand Palace och Wat Phra Kaew (Emerald Buddha-templet) – som du besöker efter att ha intagit en lunch i närområdet. Innan besöken tar du farväl av din guide och du har därefter tid att promenera på egen hand genom Bangkoks många slingrande gator och sen ta dig tillbaka till hotellet. (F)(L)
Dag 4: Folkliv och street food i Chinatown
Njut av en lugn förmiddag på egen hand. Du kan exempelvis promenera upp till slutet av Silom Road vid Lumpini Park, där du längs vägen passerar street food-bodar, ett hinduiskt tempel och många små butiker. det under kvällen dags att ge sig ut i den myllrande staden och upptäcka Chinatown. Här tar du dig med tuktuk eller lokalbuss till stadens gamla stadsdel som ligger längs med floden, och du kommer in i kvarterets hjärta där du rullar förbi matbodarna med thailändsk streetfood där thailändarna själva äter och umgås. Du gör ett stopp vid Golden Mount-templet där du får uppleva en 360-gradersutsikt över hela Bangkoks äldsta stadsdel och där du dessutom kan du se fasaden till The Grand Palace som lyses upp vackert i sommarnatten. Turen tar cirka fyra timmar och du kan välja om du vill stanna kvar ute på stan eller om du vill vända hemåt mot hotellet och göra dig redo för morgondagen. (F)(L)
Dag 5: På äventyr i Sai Yok National Park
Ta farväl av Bangkok och inled resans nästa etapp där du ska få uppleva Thailands vidunderliga natur. Du möts av din chaufför i hotellobbyn och tillsammans sätter ni kurs mot Sai Yok National Park – en nationalpark som ligger ungefär fyra och en halv timmes färd västerut, strax intill gränsen mot Myanmar. Nationalparken är ungefär 18 000 km² stor och har hela 19 fredade områden i både Thailand och Myanmar. Den bergiga regionen är täckts av skog med både bambu och teakträd, och här lever både elefanter, apor och olika hjortdjur som strövar fritt. Det finns till och med ett rykte som skvallrar om ett fåtal vilda tigrar som sägs leva långt inne i djungeln... Till slut kommer du fram till Krit Raft House och deras flytande bungalows med tillhörande restaurang där du kommer att bo under de kommande två nätterna. Vid ankomst hälsas du välkommen av familjen som driver hotellet, och här behöver du även betala 300 baht (cirka 95 kronor enligt växelkurs 13 januari 2023) som går till bevarandet av nationalparken. Här får du checka in innan det är dags att gå ombord på din lunchrestaurang för dagen – en timmerflotte som dras av en longtailbåt längs Kwaifloden lugna vatten. Din lunch serveras ombord på en flytande timmerflotte som dras av en longtailbåt. Åter i land är resten av dagen ledig och tillbringas med fördel i en av hotellets hängmattor med en god bok eller i flodens svalkande vatten. Middagen serveras på hotellet innan du kan gungas in i en skön nattsömn med den kluckande floden alldeles utanför dörren. (F)(L)(M)
Dag 6: Den vackra Kwaifloden
Njut av morgonens frukost med utsikt över Sai Yok-vattenfallet och gå sedan ombord på din flodbåt för en avkopplande tur längs vattnet. Färden går genom den helt orörda naturen, och det enda som stör stillheten är fågelkvitter och apornas slagsmål över frukterna i djungeln. Efter en timme ankommer du till River Kwai Jungle Raft, där du ska övernatta. Här har du hela resterande delen av dagen att vila, bada i floden eller bege dig ut på en liten djungelvandring. Middagen kommer du med all sannolikhet att minnas – den intar du nämligen i ljuset från fotogenlyktorna och med djungeln som sällskap. (F)(M)
Dag 7: Sai Yok National Park – Koh Chang
Idag är det tid att byta miljö och ersätta djungelns täta växtlighet längs den slingrande floden med paradisstränder och blått hav på ön Koh Samet. Efter en lång transferdag på vägarna med en körning på cirka sju timmar når du fram till färjeläget där båten mot Koh Chang avgår. Ta ett dopp i vågorna och njut av dagens sista solstrålar på stranden innan du lägger dig för kvällen i det seaside deluxe-rum på Koh Chang Kacha. (F)
Dag 8–10: Strandliv på Koh Chang
Resans sista dagar avnjuts på egen hand på Thailands tredje största ö. Ät läckerheter från havet, åk på utflykt till något av öns vattenfall eller snorkla bland de omkringliggande småöarna. Palmerna vajar i vinden och sanden är vit mot det skinande blå och salta havet. (F)
Dag 11: Koh Chang – Koh Kood
Idag hoppar du på färjan mot Koh Kood – en orörd Thailandspärla som trots sin marginella storlek fortfarande är en ö som bjuder på en lugn och avslappnad atmosfär. Du bor på Koh Kood Paradise Resort bara några få steg från Ao Tapao-stranden, och hotellet bjuder på inkvartering med restaurang, gratis privatparkering, utomhuspool och gym. Här kan du slappna av på det privata strandområdet och i trädgården vid poolen. Receptionen och room service är öppen dygnet runt och personalen på hotellet hjälper gärna till att arrangera utflykter för gästerna, till exempel kanotturer till havs, vandringar och scooterturer. (F)
Dag 12–14: Avslappning på Koh Kood
Om du under de kommande dagarna behöver en paus från strandlivet kan du till exempel cykla eller vandra till öns kuperade, gröna hjärta. Vägnätet är ännu inte fullt utbyggt, men det är en rolig upplevelse att hyra scooter och köra runt till några av de små, mysiga fiskebyarna på ön där du kan köpa nyskördad ananas och vattenmelon. Här finns allt för ett perfekt avslut på din upplevelseresa, och de tre sista dagarna ges du tillfälle att smälta intrycken från hela ditt innehållsrika äventyr. Är du här på nyårsafton inkluderas en oförglömlig galamiddag. (F)
Dag 15: Avresa från Bangkok
Det har blivit dags att påbörja resan hemåt, och du lämnar Koh Kood bakom dig för att åka norrut mot Bangkok. Du hämtas på ditt hotell och åker med båt och buss till Bangkoks flygplats där du går ombord på flyget och tar farväl av Thailand – i alla fall för den här gången.
Dag 16: Ankomst till Köpenhamn

Övernattningar

3 övernattningar på Holiday Inn Silom i Bangkok
1 övernattning på Krit Raft House i Sai Yok National Park
1 övernattning på River Kwai Jungle Raft vid Kwaifloden
4 övernattningar på Koh Chang Kacha på Koh Chang
4 övernattningar på Koh Kood Paradise Resort på Koh Kood

Avresedatum

Status Avresedatum Boka senast Pris

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

December – april

Packlista

 • Packlista
 • Kamera
 • Solkräm
 • Solhatt
 • Insektsmedel

I priset ingår

 • Flyg Köpenhamn – Bangkok t/r (inklusive bagage)
 • Vill du resa från en annan flygplats? Kontakta oss så hjälper vi dig. Eventuell merkostnad kan tillkomma.
 • 13 övernattningar enligt programmet
 • 9 x frukost
 • Lunch dag 5
 • Middag dag 4–6
 • Transfer vid ankomst Bangkoks flygplats – hotellet
 • Transfer Bangkok – Sai Yok National Park
 • Transfer Sai Yok National Park – Koh Chang
 • Transfer Koh Chang – Koh Kood
 • Transfer Koh Kood – Bangkoks flygplats
 • Båttur på Chao Phraya-floden
 • Tuktuk/busstur med street food i Bangkoks gamla stadsdel
 • Båttur med lunch på Kwaifloden
 • Tur på timmerflotte på Kwaifloden
 • Utflykter och måltider enligt programmet
 • Täckning av paketreselagen och resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Enkelrumstillägg: 9 450 kr
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Utflykter och transfer som ej omnämns i programmet

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor med fasta avresedatum, med flyg i ekonomiklass.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF