13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 21 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Resan börjar på en av de mindre stränderna vid Khao Lak. Här kan du vänja dig vid värmen och jämna ut jetlagen innan du ger dig av på 4 dagars seglats mellan öarna och snorklar bland orörda platser och fantastiska stränder. Du bor i egen hytt på den mysiga båten Reggae Queen. Efter snorklingen är det dags för ett par dagars avslappning på den lugna stranden Bangtao Beach på Phuket innan Bangkok kallar med sina massor av spännande upplevelser.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Säsongen löper från oktober till april då vädret är fantastiskt och havet är relativt lugnt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige
Din resa börjar med flyg till Phuket.
Dag 2: Ankomst till Phuket och transfer till Khao Lak
Vid ankomsten till Phuket hämtas du upp på flygplatsen och körs till din bungalow i Khao Lak. Här börjar din semester i din egen lilla vik, där de enda ljuden är vågorna, cikadorna och djungelns alla ljud. (F)
Dag 3: Khao Lak
Du har hela dagen på dig att koppla av på den vackra sandstranden. Du kan sova ut, slappna av och njuta av livet i vackra och fridfulla omgivningar. Du kan tillbringa dagarna med en god bok och avkoppling vid stranden, simma i det inbjudande, klara vattnet och njuta av det utsökta thailändska köket på lokala restauranger.(F)
Dag 4: Khao Lak till Koh Bon, Similan National Marine Park på snorkelkryssning
Den färgstarka båten ”MV Reggae Queen” lägger ut från Khao Lak bortåt kvällen och sätter kurs mot Similanöarna. Leta upp din hytt och gör det bekvämt för dig. Den mysiga båten kommer att vara ditt hem under de kommande tre dagarna Under kvällens seglats serveras en härlig middag och du får chansen att lära känna de andra snorklingsentusiasterna lite grand. Reggae Queen förväntas lägga ankar vid Koh Bon omkring midnatt. Se till att få en god natts sömn så att du är redo för morgondagen. (F)
Dag 5 : Koh Bon och Koh Tachai snorkling i Surin National Marine Park
Välkommen till Similan National Marine Park! Du inleder ditt snorklingsäventyr i Andamansjön vid Koh Bon, en 65 miljoner år gammal ö som bildats av sedimenterad kalksten. Koh Bon (och Koh Tachai) tillhör Similan National Marine Park och är en mycket populär destination för dykare. Efter en härlig frukost på däck är du redo att utforska det färgstarka livet under ytan. Du snorklar vanligtvis i en timme åt gången innan båten tar er vidare till nästa plats. Koh bon är känd som lite av en hotspot för djävulsrockor (mantor). Så om du har tur och besöker ön under rätt säsong kanske du får stöta på en av dessa fantastiska varelser. Även utan djävulsrockor har Koh Bon sin egen unika och speciella charm, och vår leverantör är stolt över att vara den enda arrangören av snorklingsresor som erbjuder Koh Bon som en integrerad del av programmet. Utforska den enorma mångfalden i det kristallklara vattnet, njut av de vackra korallerna och de spännande tropiska fiskarna. Medan du roar dig i undervattensparadiset trollar besättningen fram lunch på båten. När ni är mätta och glada åker ni vidare mot ön Koh Tachai - en av de vackraste öarna i Similan National Marine Park. Reggae Queen är den enda snorklingsbåten som stannar vid Koh Tachai. Den sydliga spetsen av Koh Tachai kallas för ”Pinnacle” och med lite tur (och under rätt säsong) kan du få snorkla tillsammans med djävulsrockor, valhajar och tusentals barracudor. Seglatsen till Koh Tachai tar ett par timmar vilket ger din möjlighet att slappna av på däck med en bra bok eller ta en tupplur. Ni anländer till ön på eftermiddagen, ungefär samtidigt som de många dagsturisterna med motorbåtar lämnar ön. Det finns därför en stor chans att ni är de enda på ön, vilket är en riktigt speciell upplevelse. Det gör att ni får ut maximalt från denna vackra destination med sin kritvita strand och turkosa vatten. Själva Koh Tachai är stängd för turister men vår båt lägger till på andra oförstörda snorklingsplatser i området. En härlig och välförtjänt thaimiddag serveras på däck medan Raggae Queen lugnt och stilla rör sig vidare mot Surin National Marine Park där morgondagen ska fyllas med ännu mer äventyr. (F,L,M)
Dag 6: Surin Islands och byn “Moken”
När solen går upp kommer du verkligen att kunna se vilket fantastiskt område du har hamnat i. Efter ännu en underbar frukost på däck är det dags att njuta av Surinöarna - en av resans absoluta höjdpunkter. Ögruppen är ett verkligt mecka för alla som älskar att snorkla. Här finns en rad olika platser med färgstarka koraller i grunt vatten, massor av fiskar och orörda stränder. Dagens snorkling börjar i ”Chong Kad Bay” och dess optimala förhållanden under ytan med vackra färgstarka koraller och rika djurliv. Här njuter du av livet under vatten i ett par timmar innan det är dags att gå i land på ön för att besöka ett mindre samhälle med lokalbefolkning som kallas för ”Moken”. Det här besöket bidrar till att göra snorklingsresan helt unik, då vi är de enda som besöker lokalbefolkningens by och flätar in den kulturella aspekten i programmet. Du kan gå runt i byn och uppleva hur ö-livet ser ut för det här sjöfolket. Under besöket måste man naturligtvis respektera befolkningens kultur och tro, vilket bland annat innebär att bära lämplig klädsel i byn. Utnyttja gärna möjligheten att köpa med lite souvenirer hem. Mokenfolket tillverkar vackra och finurliga små saker och är mycket tacksamma för den lilla extrainkomsten. Efter besöket tar en traditionell sjötaxi dig till ”Kra Thing Bay” där du följer en stig tvärs över ön till ”Mai Ngam Bay”. Här väntar avslappning på stranden och i vattnet - vid rätt tid på året kan du ha turen att få simma med babyhajar bland mangroven. Dagens näst sista dopp blir i ”May Yai”-bukten. Här kan du återigen njuta av det kristallklara vattnet, de vackra korallerna och de spännande tropiska fiskarna. Bortåt eftermiddagen anländer du till dagens sista snorklingsstopp vid bukten ”Turtle Bay”. Om du vill kan du även ta en båt över till huvudön för lite strandlek, bad och avslappning. När båten lägger till för kvällen blir du bortskämd med ännu en läcker grillad middag på Reggae Queens däck. (F,L,M)
Dag 7: Snorkling på Surin – Kura Buri – Khao Lak
Det är din sista dag ombord på Reggae Queen och efter en rejäl frukost är du redo att ge dig ut i de vackra vattnen runt ”Phak Kat Bay” i jakten på fler fascinerande havsdjur och färgstarka koraller. Ditt sista dopp den här gången blir i ”Lobster Bay” – en av de bästa platserna för snorkling i den här delen av Andamansjön – kanske till och med i världen! Medan Reggae Queen kör in mot land njuter du av din sista lunch ombord innan ni kommer fram till Kura Buri på fastlandet bortåt eftermiddagen. Härifrån är det cirka en och en halv timmes färd tillbaka till Khao Lak där det är dags att säga adjö efter en oförglömlig liveaboard med snorkling i Andamansjön. Du fortsätter sedan till Phuket där du checkar in på en resort för natten. (F,L)
Dag 8: Bangtao Beach, Phuket
Här bor du på den lugna Bantao Beach, där det finns ett rejält utbud av små mysiga restauranger och barer. Du kan gå en promenad på stranden, testa dina talanger på en paddleboard eller åka till någon av de mer besökta stränderna och shoppa lite. Vi rekommenderar att du äter middag på Bliss Beach Club eller att du hyr en scooter/tar en taxi och njuter av en drink i solnedgången i den vackra Sri Panwas-baren Baba Nest som ligger på taket. (F)
Dag 9: Flyg till Bangkok
Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen. När du anländer till Bangkok möts du av en chaufför på flygplatsen som kör dig till hotellet. När du har checkat in har du resten av dagen till att tillbringa som du vill. Bangkok är själva hjärtat i Thailand. Här finns genuin asiatisk stämning, billig shopping, trevliga restauranger och ett hektiskt nattliv. Vi rekommenderar varmt en spännande kvällspromenad i China Town där du kan utforska både området och det rika och överraskande köket. Utforska området på egen hand eller följ med på utflykten Flavours of nighttime Chinatown. (F)
Dag 10: Tågresa till Bangkoks utkanter
En stillsam tågresa tar dig tillbaka i tiden - bort från det hektiska Bangkok. Tåget smyger sig genom smala passager förbi trähus i starka färger, vackra blommor och lila-målade stationer medan en uppfriskande bris blåser genom kupén från de öppna dörrarna. Plötsligt stannar tåget vid slutstationen mitt i den livliga fiskmarknaden. Dagen bjuder på en spännande utflykt från det hektiska storstadslivet i Bangkok till den livliga och gröna landsbygden. Turens startar vid ditt hotell. Med skytrain åker du tillsammans med din guide till Wongwian Yai-stationen. Därifrån går ni genom de små kvarteren till tågstationen - startpunkten för dagens äventyr. Redan här kan du känna att du kommer utanför de vanliga turiststråken. Med tåget kommer du så nära lokalbefolkningen att det nästan känns som om du åker genom deras vardagsrum. Efterhand som Bangkok försvinner i fjärran ersätts skyskraporna av risfält och hus som står på pålar. Här kan du luta dig tillbaka och njuta av det lugna tempot och det vackra landskapet. När du anländer till slutstationen befinner du dig bokstavligen på fiskmarknaden i Mahachai. Tillsammans med guiden går du nerför de smala gatorna till en berömd fiskrestaurang där du blir bortskämd med färsk fisk och skaldjur. Efter lunch åker du med en liten båt till andra sidan floden. Där hoppar du på nästa tåg som slingrar sig genom landskapet med saltslätter och risfält. Slutligen får du en unik kulturell och i högsta grad fascinerande upplevelse. Rälsen försvinner bokstavligen in i en marknad och tåget blir nästan uppslukat av parasoller och markiser från marknadsstånden som lyfts undan i sista sekund – och ställs sedan ner igen – i samma sekund som tåget har passerat. Därefter får du möjlighet att gå runt på marknaden på rälsen innan det är dags att åka tillbaka till Bangkok och storstadslivet. Dagen avslutas vid Victory Monument, där du kan ta en taxi eller skytrain tillbaka till ditt hotell. (F,L)
Dag 11: Bangkok på egen hand
Känner du för att ta en drink i solnedgången i vackra omgivningar, rekommenderar vi Shangri La's terrass som ligger vid floden eller livliga och mysiga Jakes Wine Bar vid sidan om. (F)
Dag 12: Avresa från Bangkok
Personalen på hotellet kan hjälpa dig att boka en taxi till flygplatsen (betalas separat)
Dag 13: Ankomst till Sverige

Övernattningar

Två nätter på hotell i Khao Lak
Tre nätter ombord på Reggae Queen i egen hytt
Två nätter på hotell i Phuket
Tre nätter i Bangkok på hotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

oktober - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg t/r Skandinavien-Phuket // Bangkok - Skandinavien (inklusive bagage)
 • 10 övernattningar
 • Alla transfers och måltider som beskrivs i programmet

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Kostnader för nationalparkerna på snorklingsresan (totalt ca 1 000 Baht/person)
 • Transfer till Bangkoks flygplats på vägen hem.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF