Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Costa Rica

- upplev natur och djurliv utan motstycke!

Costa Rica – det lilla landet beläget i Centralamerika – är just nu på allas läppar.
Här på Winberg drömmer både medarbetare och kunder om att resa dit så fort som möjligt, och lockelserna i landet är många. Låt oss ta dig med på en digital resa till detta fascinerande land!

Visste du att…
🌴 … Costa Rica omger sig med minst sagt spännande grannar? Landet gränsar nämligen till Nicaragua i norr, Panama i sydöst, Stilla Havet i väst och syd, samt det Karibiska havet i öst.

🌴 … landet är hem till någonstans mellan en halv och en miljon olika arter av växter och djurarter, vilket motsvarar ca 5% av världens arter av djur och växter.

🌴 … Costa Rica inte är större än Svealand?


Jag vill också uppleva fascinerande djur och natur!

Det bästa av Costa Rica

Vad är det då som gör att resenärer från hela världen har satt Costa Rica på sin bucket list?
En stor anledning är det enorma utbudet av nationalparker och orörd natur. Hela 27% av Costa Ricas yta består nämligen av nationalparker och naturreservat, den största andelen i världen!

Vi har satt ihop ett reseförslag som vi kallar för Det bästa av Costa Rica, och som är precis vad det låter som – en resa med de absoluta höjdpunkterna som landet har att erbjuda.
Här följer en försmak på resan:

🌿 Tortuguero nationalpark har ett unikt djurliv, bestående av bland annat alligatorer, apor och sköldpaddor. Här upplever du på nära håll hur landet arbetar med ekoturism och hållbarhet, då alla här arbetar hårt för att skydda platsen och dess unika ekosystem.

🌿 Byn Puerto Viejo är känd för sin sköna jamaicanska atmosfär, trevliga restauranger, musik och välsmakande mat från det afro-karibiska köket.

🌿 Vid den magnifika Arenalvulkanen erbjuds många äventyr, såsom besök vid La Fortuna-vattenfallet och vandring upp till en vulkankrater som innehåller en azurblå sjö!

🌿 I molnskogen i Monteverde kan du göra en sky walk på hängbroar högt över marken, och från skogens grenverk se regnskogen från ett fågelperspektiv.

🌿 I Manuel Antonio nationalpark kan du få sköna dagar vid hav och strand. Här möter den lummiga regnskogen några av Costa Ricas mest exotiska sandstränder. Med lite tur kan du här få se vrålapor, näsbjörnar, sengångare och jaguarer! Vill du variera strandhäng med aktiviteter kan du här följa med på utflykter med havskajak, forsränning och bergsklättring.


Det bästa av Costa Rica

Bra att veta!

Bästa reseperioden?
Du kan resa till Costa Rica året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.

Bo ekologiskt
Helt i linje med Costa Ricas stora arbete för hållbar turism kan vi rekommendera att bo någon natt i en ecolodge i regnskogen, där boendets värdar gör allt de kan för att skydda miljön och naturen. Detta görs genom allt från att servera ekologisk mat och utbilda sina besökare i hållbart lantbruk till att tillverka sin egen tvål och driva hela boendet på miljövänlig el.

Vill du hinna bada på din semester också?
Costa Ricas bästa stränder hittar du på halvön Nicoya i nordvästra delen av landet. Här möts du av ett avslappnat strandliv, långa sandstränder, gömda badvikar och ett torrt, soligt klimat.

Vem reser hit?
Costa Rica är populärt hos alla – från par i alla åldrar till barnfamiljer – så länge du har en äventyrsådra som du vill plocka fram!


Läs mer här om att resa i Costa Rica

Låt dig inspireras av våra övriga reseförslag

Glamping och naturupplevelser i Corcovado

Tortuguero nationalpark med besök hos Bribrifolket

Road trip med hela familjen

Äventyrsresa med forsränning, vandring, vulkaner och höghöjdsbanor


Se alla våra reseförslag här

Winberg tipsar!

🌿 Missa inte Drake Bay i Corcovado nationalpark! Det vilda djurlivet i nationalparken må vara huvudanledningen till ett besök här, men du kommer med stor sannolikhet även bli förälskad i staden Drake Bay.
De flesta besökare kommer hit med båt, och din första glimt av staden kommer bjuda på kilometer av mörk, gyllene sand som sträcker sig längs kuststräckan, med palmer och pittoreska stugor i bakgrunden. Här pyntar orange solnedgångar himlen varje kväll och från stranden ses valar och delfiner simma förbi.

🌿 Hotel Costa Verde i djungeln nära Manuel Antonio-stranden är ett riktigt coolt tips! Boendet passar flygplansnördar extra bra, då man faktiskt kan bo inne i ett omgjort flygplan!


Få fler restips från Costa Rica

Vill du också uppleva Costa Ricas storslagna natur?

Kontakta oss för mer inspiration!

Res med Winberg Travel bland täta regnskogar, brusande vattenfall och stilla floder. Boka ett möte med oss så berättar vi gärna mer och inspirerar dig till din nästa resa!

Vi skräddarsyr din resa exakt efter dina önskemål och behov. Maila oss på info@wt.se eller ring oss på 0413-170 50 så är din resa snart planerad, bokad och klar!


Boka möte med oss