16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 33 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Vi kallar detta reseförslag för "det bästa av Costa Rica" för att vi har plockat russinen ur kakan och satt samman en resa med de absoluta höjdpunkterna Costa Rica har att erbjuda.

Du börjar i huvudstaden San José med en natt för att hinna ikapp efter en lång resa. Sedan börjar äventyren. Först ut är Tortuguero nationalpark med sitt unika djurliv och nationalparken kan endast besökas med båt eller flyg. Upplevelserna i Tortuguero nationalpark är ett mycket tydligt på hur landet arbetar med ekoturism och hållbarhet. Alla med koppling till nationalparken arbetar hårt för att skydda platsen och dess unika ekosystem. Sedan fortsätter du mot byn Puerto Viejo som är känd för sin sköna jamaicanska atmosfär och trevliga restauranger, musik och välsmakande mat från det afro-karibiska köket. På andra sidan av Costa Rica och La Fortuna ligger den magnifika Arenalvulkanen. I området runt vulkanen erbjuds många äventyr och vandringsupplevelser.Nästa höjdpunkt är molnskogen i Monteverde där du bland annat gör en "canopy walk" för att uppleva molnskogen och djurlivet från ett fågelperspektiv. Dagen i Monteverde avslutas med rolig och snabb ziplining. Resan avslutas i Manuel Antonio nationalpark där du har några sköna dagar vid hav och strand. Även här finns ett brett utbud av spännande aktiviteter som t. ex. vandring i Manuel Antonio nationalpark, turer i havskajak och mycket mer. Njut av en händelserik semester i Costa Rica.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Bästa reseperiod

Du kan resa till Costa Rica året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.
Tropiska stormar kan förekomma i regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José
Avresa från Sverige mot Costa Rica, dit du (beroende på flygbolag) kommer fram på kvällen. Du hämtas på flygplatsen och körs till hotellet i San José. Staden har en lång rad sevärdheter som till exempel färgglada lokala marknader, historiska museer och gröna parker som ger stadens befolkning trevliga platser att hämta andan på i landets huvudstad. I huvudstaden finns Plaza de la Cultura som är full av små bodar, butiker och gatuförsäljare som lever på att sälja kläder, smycken och mattor. I centrum är det även ofta billigt att köpa surfutrustning för resan.
Dag 2: San José – Tortuguero nationalpark
Den här morgonen hämtas du på hotellet och fortsätter med gemensam transport och körs till Tortuguero nationalpark vid den karibiska kusten. Resan tar ca. fyra till fem timmar. På vägen dit kan du se Costa Ricas vackra landskap och landets färgglada plantager. När du kommer fram till nationalparkens östra passage tar du en båt vidare på de vackra flodsystemen genom regnskogen. På båtturen kan du bland annat se krokodiler och alligatorer i floden. Du kan även se andra djur som lever i djungeln, t. ex. apor i regnskogens träd samt längs flodstranden. Du kommer fram till ekolodgen på eftermiddagen. Under perioden juli-oktober kan du ha turen att få se några av de 2 500 gröna sköldpaddor som årligen går i land för att lägga ägg på nationalparkens mörka sandstränder. Den här upplevelsen är inte inkluderad i priset och bör beställas i samband med resan eftersom det finns restriktioner på hur många personer som tillåts närvara vid den här speciella händelsen. Det är viktigt att påpeka att Tortuguero nationalpark är en fantastisk upplevelse även utanför den normala torrperioden och sköldpaddornas kläckningssäsong. Vistelsen inkluderar måltider samt några utvalda upplevelser i nationalparken. Efter att du har kommit fram till lodgen kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. (F,L,M)
Dag 3: Tortuguero nationalpark
Njuta av en händelserik och storslagen dag i Tortuguero nationalpark. Ett besök i nationalparken är bland Costa Ricas mest unika djurupplevelser. Här finner du en frodig natur, hundratals olika växtsorter och imponerande regnskogsträd längs floderna. I många turistguider beskrivs Tortuguero nationalpark som en miniatyrversion av Amazonas regnskog i Sydamerika. Du kan göra vad du vill under dagen fram till eftermiddagen då det är dags att åka på båtsafari i Tortuguero nationalpark. Du kan ägna förmiddagen åt att utforska de många vackra naturstigarna på egen hand eller boka en av lodgens tilläggsturer i nationalparken. Efter lunch börjar en upplevelserik båtsafari på nationalparkens många floder. Den lokala guiden ombord på båten är bra på att upptäcka djuren som ofta gömmer sig väl längs floden eller i träden när båten passerar förbi. Det kan vara en bra idé att ta med sig en kikare på turen. Du återvänder till lodget innan solen går ner och därefter är det dags för kvällsmat i lodgets restaurang. Under resten av kvällen kan du göra vad du vill. På kvällarna är ofta möjligt att höra ljud från djungelns alla djur på lodget. (F,L,M)
Dag 4: Tortuguero nationalpark – Puerto Viejo de Talamanca
Efter frukost åker du tillbaka genom regnskogen och sedan söderut till den pittoreska byn Puerto Viejo de Talamanca som ligger på den södra delen av Costa Ricas karibiska kust. Byn kallas i folkmun för Puerto Viejo och är känt för sin jamaicanska atmosfär med reggaemusik och calypsorytmer som ger byn en trevlig stämning. Efter att du checkat in kan du njuta av hotellets omgivningar eller kanske boka en tur för nästa dag. (F)
Dag 5: På egen hand i Puerto Viejo de Talamanca
Den här dagen kan du njuta av vistelsen på hotellet eller tillbringa tiden på de karibiska stränderna. Här är sanden lite mörkare än vad den är på andra stränder i Karibien. Du kan t. ex. hyra en cykel eller åka på utflykt till Manzanillo National Wildlife Refuge. Det här naturreservat är som upplagt för vandring och det finns flera vattenfall i området som du kan se på vandringsturer eller från hästryggen. Staden är dessutom känd för sina restauranger med välsmakande rätter från det afro-karibiska köket. (F)
Dag 6: Puerto Viejo de Talamanca – La Fortuna
Efter frukost korsar du Costa Rica till området runt Arenalvulkanen, en tur som tar ca. sex till sju timmar. Du kommer fram till hotellet på eftermiddagen. Du kommer att övernatta här två nätter. I området finns Costa Ricas kanske vackraste vulkan som senast hade ett utbrott 1968, efter århundraden av inaktivitet. Under utbrottet förstördes två byar i närheten och även skogar och många gårdar täcktes av lava. Om du har tur kan du på dagar med klart väder se hur Arenalvulkanen sprutar aska. Sedan 1995 har området runt vulkanen varit en nationalpark och det finns för närvarande vissa begränsningar för att vandra i området, vilket innebär att du bland annat inte får vandra upp till toppen av Arenalvulkanen. Hotellet du bor på kan hjälpa till med råd om tillåtna vandringsleder och det stora utbudet av spännande aktiviteter i området. (F)
Dag 7: På egen hand i La Fortuna vid Arenalvulkanen
Dagen vid Arenalvulkanen utformar du på egen hand eftersom området erbjuder en myriad av spännande aktiviteter och upplevelser för alla smaker. Staden La Fortuna ligger vackert belägen intill vulkanen och det är enkelt att hitta allt från små mysiga hotell till stora, påkostade hotell. Du kan se vulkaner, storslagen natur, La Fortuna-vattenfallet, varma källor och ta del av ett stort utbud äventyrsupplevelser. Vandringar runt Arenalvulkanen är bland områdets populäraste aktiviteter och även om du inte längre kan se lava spruta ut från toppen av vulkanen är det fortfarande en av Centralamerikas mest hisnande vulkaner. I området runt den 1 633 meter höga Arenalvulkanen finns många olika vandringsleder med varierande svårighetsgrader. Om du letar efter mer utmanande vandringsrutter kan en vandring vid Cerro Chatvulkanen kanske vara ett intressant alternativ för dig. Den här vandringen tar 6–7 timmar och tar dig upp på Arenals vackra systervulkan. Du vandrar genom den täta regnskogen och efter flera timmars utmanande vandring kommer du fram till vulkanens krater som innehåller en azurblå sjö. Vägen på den här vandringen kan vara lerig och hal och därför rekommenderar vi bra vandringsskor eller stövlar om du tänker delta. Från La Fortuna kan du även delta i flera olika mountainbiketurer, paddla kajak eller utforska det vulkaniska landskapet med ATV. Du kan även delta i äventyrsupplevelser som t. ex. rapelling, åka linbanor, hoppa bungyjump från 40 meters höjd och forsränning. Det finns många olika aktiviteter att delta i. Om du hittar något som låter intressant kan en resekonsulent enkelt skräddarsy turerna för dig och även eventuellt hjälpa till med att förlänga din vistelse mot en avgift. (F)
Dag 8: La Fortuna – Monteverde
Den här morgonen reser du vidare tidigt till den vackra regnskogen i Monteverde, en bilresa med minibuss som tar ca. fyra timmar. På vägen åker du igenom Costa Ricas vackra högland. Vissa delar av resan går på små primitiva vägar som gör att det känns som om du är på ett riktigt äventyr. Du kommer fram runt middagstid och omedelbart efter ankomst är det dags att gå på en spännande tur som kallas "Sky-walk". Det här är en vandring som utförs på sju hängbroar som är spridda över en vandringsled på ca. 3 km. Från skogens grenverk kan du se regnskogen från ett fågelperspektiv. Du kan även lära dig lite om några av de mer än 2 500 växtarter och 400 fågelarter som finns i Monteverdes regnskog. Dessutom har den här vackra regnskogen världens högsta koncentration av orkidéer och är även hem för kolibrier, tukaner och färgglada quetzaler som många ornitologer beskriver som en av de vackraste fågelarterna i världen. Efter en trevlig vandring ovanför regnskogen väntar ett händelserikt zipliningäventyr som börjar med att du får säkerhetsinstruktioner. Sedan blir du fastspänd i olika hängslen och kan sväva fram över regnskogen. På den här turen passerar du 12 olika zipline-banor som tillsammans bildar en av världens längsta zipline-leder. Du kommer tillbaka till hotellet sen eftermiddag. (F) OBS! Barn från ca. 7–8 år kan delta i zipliningturen över regnskogen tillsammans med en guide.
Dag 9: Monteverde – Manuel Antonio
På förmiddagen kör du vidare till Manuel Antonio i minibuss, en bilresa som tar ca. fyra timmar. Det här är en plats där den lummiga regnskogen möter några av Costa Ricas mest exotiska sandstränder. Dessutom är nationalparken bland de mest besökta nationalparkerna i landet och har fyra stora stränder i anslutning till den. Djurlivet i regnskogen är mycket varierat. Bland annat finns uppåt 184 fågelarter och ca. 109 arter av däggdjur, inklusive vrålapor, näsbjörnar, sengångare, jaguarer och den lilla kloapan som bland annat är känd från filmerna om Astrid Lindgrens Pippi Långstrump. Den här nationalparken vid Stillahavskusten ligger i anslutning till ett stort antal naturstigar som är perfekta att använda för vandring bland djungelns exotiska djurarter. (F)
Dag 10–13: Res på egen hand i Manuel Antonio
I Manuel Antonio kan du tillbringa några fantastiska dagar och kombinera en underbar badsemester på de vackra stränderna vid Stilla havet med ett brett utbud av spännande aktiviteter. Du kan bland annat vandra i Manuel Antonio nationalpark och delta i en mängd roliga dagsutflykter som innefattar allt från paddling i havskajak, forsränning, tubing och rapelling. (F)
Dag 14: Manuel Antonio – San José
Det är dags att ta avsked av detta exotiska paradis efter en härlig och minst sagt händelserik semester där du sett många av Costa Rica främsta sevärdheter. Efter frukost åker du tillbaka till San José, en resa som tar ca. fyra timmar. resten av dagen är på egen hand.
Dag 15: San José – Flygplatsen
Du blir du hämtad på hotellet och körs till flygplatsen.
Dag 16: Ankomst till Sverige
Vilken tid du kommer hem till Sverige beror på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar

Två nätter på standardhotell i San José
Två nätter på ett standardekolodge i Tortuguero nationalpark
Två nätter på standardhotell vid Puerto Viejo
Två nätter på standardhotell i La Fortuna vid Arenalvulkanen
Två nätter på standardhotell i Monteverde
Fyra nätter på standardhotell i Manuel Antonio nationalpark

Övernattningarna är på bra mellanklasshotell och lodger. Winberg Travel kan boka allt från budget till boutique- eller läckra lyxhotell på denna resa. Kontakta oss om du har särskilda önskemål!

Kommentarer

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och det kan självklart justeras så att reslängd och innehåll blir precis som du vill ha det!

Vid avresa från Costa Rica debiteras man en flygskatt på 30 USD som betalas kontant vid avresa. I vissa fall ingår detta i biljetten.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – San José t/r
 • 14 nätter på hotell enligt program
 • Måltider enligt program
 • Transporter och utflykter enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider som ej omnämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF