Sök
Sök
Costa Rica
Manuel Antonio Nationalpark
Paddla kajak vid Arenalsjön
Tortuguero Nationalpark
Manuel Antonio Nationalpark
Cerro Chatotrek vid Arenal
Arenal vulkanen
Puerto Viejo de Talamanca
Avkoppling i Costa Rica
Surfa i Costa Rica
Vilda arapapegojor i Costa Rica
Upplev Nicoya Beach i Costa Rica
Costa Ricas symbol är den lilla gröna grodan
Quepos, Manual Antonio, Costa Rica
Monteverde i Costa Rica
Det finns många sköna hotell vid Manuel Antonio Nationalpark

Det bästa av Costa Rica

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 22 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 16 dagar

Utforska imponerande nationalparker och se unika djur och fåglar. Du besöker Tortuguero nationalpark, Arenalvulkanen och Monteverdes regnskog. Resan avslutas med en härlig badsemester bland exotiska stränder vid den lummiga nationalparken Manuel Antonio.

Resan inleds med en natt i San José innan du nästa dag åker till Tortuguero nationalpark. Många turistguider beskriver den här nationalparken som en miniatyrvariant av regnskogen i Amazonas. Djurlivet här är helt unikt och nationalparken kan endast besökas med båt eller flyg. Under perioden juli–oktober kan du se de gröna sköldpaddor som årligen kommer till nationalparkens kust för att lägga sina ägg i sanden. Upplevelsen i Tortuguero nationalpark är ett praktexempel på hållbar ekoturism. Alla med koppling till nationalparken arbetar hårt för att skydda platsen och dess unika ekosystem. Du kan utforska Tortuguero nationalpark via de många slingrande floderna. Om du följer dem kan du se många djur som lever vid flodbädden och i träden längs floderna. Sedan går resan vidare mot byn Puerto Viejo som är känd för sin sköna jamaicanska atmosfär och trevliga restauranger, musik och välsmakande mat från det afro-karibiska köket.

Resan fortsätter sedan till andra sidan av Costa Rica och La Fortuna vid den magnifika Arenalvulkanen. I området runt vulkanen erbjuds många äventyr och vandringsupplevelser och här finns även Costa Ricas kanske mest kända vattenfall som är uppkallat efter staden La Fortuna. Efter den underbara vistelsen i ett av Costa Ricas vackraste naturområden går resan vidare till regnskogen i Monteverde. I Monteverde kan du bland annat gå på spännande kabelbroar som ger dig en unik möjlighet att se regnskogens varierade djurliv från ett fågelperspektiv. Dagen i Monteverde avslutas med rolig och snabb ziplining. Resan avslutas i Manuel Antonio nationalpark där du kan tillbringa några fantastiska dagar och även få en underbar badsemester på de vackra stränderna vid Stilla havet. Dessutom finns ett brett utbud av spännande aktiviteter som t. ex. vandring i Manuel Antonio nationalpark, turer i havskajak och mycket mer. Njut av en händelserik semester i Costa Rica.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Väder

Du kan resa till Costa Rica året om.
Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går även att besöka landet då.

Notera att tropiska stormar påverkar regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Manuel Antonio Nationalpark

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José
Avresa från Sverige mot Costa Rica, dit du (beroende på flygbolag) kommer fram på kvällen. Du hämtas på flygplatsen och körs till hotellet i San José. Staden har en lång rad sevärdheter som till exempel färgglada lokala marknader, historiska museer och gröna parker som ger stadens befolkning trevliga platser att hämta andan på i landets huvudstad. I huvudstaden finns Plaza de la Cultura som är full av små bodar, butiker och gatuförsäljare som lever på att sälja kläder, smycken och mattor. I centrum är det även ofta billigt att köpa surfutrustning för resan. Resten av kvällen kan du tillbringa som du själv vill.

Boende: Standardhotell

Dag 2: San José – Tortuguero nationalpark
Den här morgonen hämtas du på hotellet och fortsätter med gemensam transport och körs till Tortuguero nationalpark vid den karibiska kusten. Resan tar ca. fyra till fem timmar. På vägen dit kan du se Costa Ricas vackra landskap och landets färgglada plantager. När du kommer fram till nationalparkens östra passage tar du en båt vidare på de vackra flodsystemen genom regnskogen. På båtturen kan du bland annat se krokodiler och alligatorer i floden. Du kan även se andra djur som lever i djungeln, t. ex. apor i regnskogens träd samt längs flodstranden. Du kommer fram till ekolodget på eftermiddagen.

Under perioden juli-oktober kan du ha turen att få se några av de 2 500 gröna sköldpaddor som årligen går i land för att lägga ägg på nationalparkens mörka sandstränder. Den här upplevelsen är inte inkluderad i priset och bör beställas i samband med resan eftersom det finns restriktioner på hur många personer som tillåts närvara vid den här speciella händelsen.

Det är viktigt att påpeka att Tortuguero nationalpark är en fantastisk upplevelse även utanför den normala torrperioden och sköldpaddornas kläckningssäsong. Vistelsen inkluderar måltider samt några utvalda upplevelser i nationalparken. Efter att du har kommit fram till lodget kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. (F, L, M)

Boende: Standardekolodge

Dag 3: Tortuguero nationalpark
Njuta av en händelserik och storslagen dag i Tortuguero nationalpark. Ett besök i nationalparken är bland Costa Ricas mest unika djurupplevelser. Här finner du en frodig natur, hundratals olika växtsorter och imponerande regnskogsträd längs floderna. I många turistguider beskrivs Tortuguero nationalpark som en miniatyrversion av Amazonas regnskog i Sydamerika.

Du kan göra vad du vill under dagen fram till eftermiddagen då det är dags att åka på båtsafari i Tortuguero nationalpark. Du kan ägna förmiddagen åt att utforska de många vackra naturstigarna på egen hand eller boka en av lodgens tilläggsturer i nationalparken. Efter lunch börjar en upplevelserik båtsafari på nationalparkens många floder. Den lokala guiden ombord på båten är bra på att upptäcka djuren som ofta gömmer sig väl längs floden eller i träden när båten passerar förbi. Det kan vara en bra idé att ta med sig en kikare på turen.

Du återvänder till lodget innan solen går ner och därefter är det dags för kvällsmat i lodgets restaurang. Under resten av kvällen kan du göra vad du vill. På kvällarna är ofta möjligt att höra ljud från djungelns alla djur på lodget. (F, L, M)

Boende: Standardekolodge

Dag 4: Tortuguero nationalpark – Puerto Viejo de Talamanca
Efter frukost åker du tillbaka genom regnskogen och sedan söderut till den pittoreska byn Puerto Viejo de Talamanca som ligger på den södra delen av Costa Ricas karibiska kust. Byn kallas i folkmun för Puerto Viejo och är känt för sin jamaicanska atmosfär med reggaemusik och calypsorytmer som ger byn en trevlig stämning. Efter att du checkat in kan du njuta av hotellets omgivningar eller kanske boka en tur för nästa dag. Resten av dagen kan du tillbringa som du själv vill. (F)

Boende: Standardhotell

Dag 5: På egen hand i Puerto Viejo de Talamanca
Den här dagen kan du njuta av vistelsen på hotellet eller tillbringa tiden på de karibiska stränderna. Här är sanden lite mörkare än vad den är på andra stränder i Karibien. Du kan t. ex. hyra en cykel eller åka på utflykt till Manzanillo National Wildlife Refuge. Det här naturreservat är som upplagt för vandring och det finns flera vattenfall i området som du kan se på vandringsturer eller från hästryggen. Staden är dessutom känd för sina restauranger med välsmakande rätter från det afro-karibiska köket. Tillbringa dagen precis som du vill. (F)

Boende: Standardhotell

Dag 6: Puerto Viejo de Talamanca – La Fortuna
Efter frukost korsar du Costa Rica till området runt Arenalvulkanen, en tur som tar ca. sex till sju timmar. Du kommer fram till hotellet på eftermiddagen. Du kommer att övernatta här två nätter. I området finns Costa Ricas kanske vackraste vulkan som senast hade ett utbrott 1968, efter århundraden av inaktivitet. Under utbrottet förstördes två byar i närheten och även skogar och många gårdar täcktes av lava. Om du har tur kan du på dagar med klart väder se hur Arenalvulkanen sprutar aska. Sedan 1995 har området runt vulkanen varit en nationalpark och det finns för närvarande vissa begränsningar för att vandra i området, vilket innebär att du bland annat inte får vandra upp till toppen av Arenalvulkanen. Hotellet du bor på kan hjälpa till med råd om tillåtna vandringsleder och det stora utbudet av spännande aktiviteter i området. Efter att du har kommit fram till hotellet kan du ägna resten av dagen åt att göra vad du känner för. (F)

Boende: Standardhotell

Dag 7: På egen hand i La Fortuna vid Arenalvulkanen
Dagen vid Arenalvulkanen utformar du på egen hand eftersom området erbjuder en myriad av spännande aktiviteter och upplevelser för alla smaker. Staden La Fortuna ligger vackert belägen intill vulkanen och det är enkelt att hitta allt från små mysiga hotell till stora, påkostade hotell. Du kan se vulkaner, storslagen natur, La Fortuna-vattenfallet, varma källor och ta del av ett stort utbud äventyrsupplevelser. Vandringar runt Arenalvulkanen är bland områdets populäraste aktiviteter och även om du inte längre kan se lava spruta ut från toppen av vulkanen är det fortfarande en av Centralamerikas mest hisnande vulkaner. I området runt den 1 633 meter höga Arenalvulkanen finns många olika vandringsleder med varierande svårighetsgrader. En av vandringslederna kallas 1968 och är uppkallad efter året då det kraftfulla utbrottet som dödade ca. 80 människor och tiotusentals nötkreatur inträffade. Den här vandringsleden leder ned dig till den nedre delen av vulkanen där strömmen av lava förstörde flera byar och gårdar 1968. På vandringsturen är det fortfarande möjligt att se landskapet som skapades när lava flöt ned för vulkanen under utbrottet. Landskapet påminner nu om landskapet på månen. Vulkanen övervakas idag av vulkanexperter och risken för utbrott är minimal. Om du letar efter mer utmanande vandringsrutter kan en vandring vid Cerro Chatvulkanen kanske vara ett intressant alternativ för dig. Den här vandringen tar 6–7 timmar och tar dig upp på Arenals vackra systervulkan. Du vandrar genom den täta regnskogen och efter flera timmars utmanande vandring kommer du fram till vulkanens krater som innehåller en azurblå sjö. Vägen på den här vandringen kan vara lerig och hal och därför rekommenderar vi bra vandringsskor eller stövlar om du tänker delta.

Från La Fortuna kan du även delta i flera händelserika mountainbiketurer, ridturer, paddla kajak eller utforska det vulkaniska landskapet med ATV. Du kan även delta i äventyrsupplevelser som t. ex. firning, åka linbanor, hoppa bungyjump från 40 meters höjd och forsränning. Det finns många olika aktiviteter att delta i. Om du hittar något som låter intressant kan en resekonsulent enkelt skräddarsy turerna för dig och även eventuellt hjälpa till med att förlänga din vistelse mot en avgift. (F)

Boende: Standardhotell

Dag 8: La Fortuna – Monteverde
Den här morgonen reser du vidare tidigt till den vackra regnskogen i Monteverde, en bilresa med minibuss som tar ca. fyra timmar. På vägen åker du igenom Costa Ricas vackra högland. Vissa delar av resan går på små primitiva vägar som gör att det känns som om du är på ett riktigt äventyr. Du kommer fram runt middagstid och omedelbart efter ankomst är det dags att gå på en spännande tur som kallas "Sky-walk". Det här är en vandring som utförs på sju hängbroar som är spridda över en vandringsled på ca. 3 km. Från skogens grenverk kan du se regnskogen från ett fågelperspektiv. Du kan även lära dig lite om några av de mer än 2 500 växtarter och 400 fågelarter som finns i Monteverdes regnskog. Dessutom har den här vackra regnskogen världens högsta koncentration av orkidéer och är även hem för kolibrier, tukaner och färgglada quetzaler som många ornitologer beskriver som en av de vackraste fågelarterna i världen. Efter en trevlig vandring ovanför regnskogen väntar ett händelserikt zipliningäventyr som börjar med att du får säkerhetsinstruktioner. Sedan blir du fastspänd i olika hängslen och kan sväva fram över regnskogen. På den här turen passerar du 12 olika zipline-banor som tillsammans bildar en av världens längsta zipline-leder. Sent på eftermiddagen kommer du tillbaka till hotellet. Resten av dagen kan du tillbringa som du själv vill. (F)

OBS! Barn från ca. 7–8 år kan delta i zipliningturen över regnskogen tillsammans med en guide.

Boende: Standardhotell

Dag 9: Monteverde – Manuel Antonio
På förmiddagen kör du vidare till Manuel Antonio i minibuss, en bilresa som tar ca. fyra timmar. Det här är en plats där den lummiga regnskogen möter några av Costa Ricas mest exotiska sandstränder. Dessutom är nationalparken bland de mest besökta nationalparkerna i landet och har fyra stora stränder i anslutning till den. Djurlivet i regnskogen är mycket varierat. Bland annat finns uppåt 184 fågelarter och ca. 109 arter av däggdjur, inklusive vrålapor, näsbjörnar, sengångare, jaguarer och den lilla kloapan som bland annat är känd från filmerna om Astrid Lindgrens Pippi Långstrump. Den här nationalparken vid Stillahavskusten ligger i anslutning till ett stort antal naturstigar som är perfekta att använda för vandring bland djungelns exotiska djurarter. Efter att du har kommit fram kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. (F)

Boende: Standardekolodge

Dag 10–13: Res på egen hand i Manuel Antonio
I Manuel Antonio kan du tillbringa några fantastiska dagar och kombinera en underbar badsemester på de vackra stränderna vid Stilla havet med ett brett utbud av spännande aktiviteter. Du kan bland annat vandra i Manuel Antonio nationalpark och delta i en mängd roliga dagsutflykter som innefattar allt från paddling i havskajak, forsränning, tubing och firning. Tillbringa dagarna precis som du vill. (F)

Boende: Standardekolodge

Dag 14: Manuel Antonio – San José
Det är dags att ta avsked av detta exotiska paradis efter en härlig och minst sagt händelserik semester där du sett många av Costa Rica främsta sevärdheter. Efter frukost åker du tillbaka till San José, en resa som tar ca. fyra timmar. Efter att du har kommit fram till landets huvudstad kan du tillbringa resten av dagen med att göra vad du vill.

Boende: Standardhotell

Dag 15: San José – Flygplatsen
Du blir du hämtad på hotellet och körs till flygplatsen. Beroende på flygets avgångstid kan det vara lite väntetid på flygplatsen.

Dag 16: Ankomst till Sverige
När du kommer hem till Sverige beror på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar:
Två nätter på standardhotell i San José
Två nätter på ett standardekolodge i Tortuguero nationalpark
Två nätter på standardhotell vid Puerto Viejo
Två nätter på standardhotell i La Fortuna vid Arenalvulkanen
En natt på standardhotell i Monteverde
Fem nätter på standardhotell i Manuel Antonio nationalpark

OBS: Det går att uppgradera boendet till hotell i ekonomiklass på alla resmål mot en avgift.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Det här är bara ett förslag, resan kan organiseras precis som du vill. Om du vill förlänga resan så är det naturligtvis också möjligt.

Samtliga inrikesflyg är belagda med lokal flygskatt.

Alla som lämnar San José måste betala 30 USD per person i flygplatsskatt.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 22 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

från två personer.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige – San José t/r
 • All transport enligt programmet
 • Alla turer som omnämns i programmet
 • Två nätter på standardhotell i San José
 • Två nätter på ett standardekolodge i Tortuguero nationalpark
 • Två nätter på standardhotell vid Puerto Viejo
 • Två nätter på standardhotell i La Fortuna vid Arenalvulkanen
 • En natt på standardhotell i Monteverde
 • Fem nätter på standardhotell i Manuel Antonio nationalpark

I priset ingår inte

 • Turer som ej omnämns i programmet
 • Måltider som ej omnämns i programmet.
 • Dricks
 • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: