Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Vill du uppleva Kanada för första gången?

Då rekommenderar vi vår stora Kanada-rundresa med alla de viktigaste höjdpunkterna!

Släpp loss äventyret under en 21 dagar lång rundresa genom vackra och bergrika Kanada. I det här reseförslaget har vi samlat allt det bästa från Kanadas upplevelse-buffé och vi har dessutom bokat hyrbil och handplockat mysiga, lokala hotell – allt för att du bara ska kunna njuta av äventyret!

🚗Res österut från Vancouver, genom Okanagan Valley och Glacier National Park
🌳Upplev de världskända nationalparkerna Banff och Jasper
🚢Åk med båt längs med den spektakulära Inside Passage till Vancouver Island
🌉Utforska charmerande Victoria – huvudstaden i regionen British Columbia

Kom ihåg att detta bara är ett reseförslag och att våra reserådgivare gärna hjälper dig med rådgivning och tillval av utflykter och upplevelser som uppfyller dina önskemål. Det kan till exempel vara björn- och valsafari, ridturer, river rafting, vinprovning, cykelturer, heli hiking, guidade vandringar och mycket mer.


Kanadas höjdpunkter i en resa

Ge den klassiska Kanada-resan en twist🪄

Reseexpertens tips till häftiga omvägar och gömda skatter i Kanada

Vår kollega Steffi, som är reserådgivare för – och helt galen i – resor till Kanada, vill gärna dela med sig av några av sina personliga favoritupplevelser som hon ofta rekommenderar till sina äventyrslystna kunder:

❄️1. Glaciäräventyr på Colombia Icefield
Släpp din inre äventyrare lös i den iskalla ödemarken i Canada Rockies, där du omges av blänkande is och majestätiska bergstoppar. Det här är en alldeles unik och annorlunda upplevelse!

🛩2. Ta sjöflyget från Vancouver till Victoria
Njut av den spektakulära utsikten över British Colombia ombord på ett sjöflyg. Här får du chansen att se Kanadas imponerande landskap från ovan, samtidigt som det är ett roligt och annorlunda alternativ till att köra sträckan i bil.

🏞3. Vandring i Glacier National Park
Få Kanadas orörda natur för dig själv i den ofta förbisedda Glacier National Park. Här får du leta länge efter andra besökare och turister – och istället räcker det med att du öppnar ögonen för att uppleva något av det absolut vackraste som världen har att bjuda på i naturväg. Glaciärerna bjuder på en hel uppsjö av vackra vandringsleder, och vi vill särskilt framhäva Balu Pass där du vandrar genom dalar och över floder med goda chanser att få se en grizzlybjörn eller två.

🏠4. Övernatta i Emerald Lake Lodge
Åk ut till den smaragdgröna sjön Emerald Lako i Yoho National Park, där du både kan gå en vacker tur runt sjön och avnjuta en lunch med världens bästa utsikt. Som pricken över i:et kan du dessutom övernatta i den charmiga stugan Emerald Lake Lodge som bjuder på öppen spis, bjälkar i taket och kanadensiskt mys i överflöd.

🐻5. Björnsafari med avgång från Campbell River
Få en fantastisk upplevelse ombord på Colombia Grizzly Bear Expedition. Här väntar först en naturskön båttur genom Desolation Sound Marine Park, och härnäst tre äventyrliga timmar i Great Bear Rainforest. Från några specialkonstruerade plattformar har du utsikt över floden där björnarna samlas. Under utflykten får du också se späckhuggare, knölvalar, sälar och sjölejon – allihop i en orörd, naturlig miljö.

Boka ett möte med någon av våra Kanada-experter och få ännu fler tips på annorlunda upplevelser i Kanada!


Kontakta våra reseexperter här

Att bo och studera i Kanada 📖

Vår kollega Fanny har nyligen spenderat ett halvår i Kanada på en utbytestermin under sina universitetsstudier. Här blev hon snabbt en del av lokalsamhället under hockeymatcher, skidsemestrar, road trips och campusliv.
Läs Fannys blogginlägg om hur det är att leva och bo i Kanada, och några av de höjdpunkter hon hann med under sin utbytestermin.


På utbytestermin i Kanada

Vad säger våra övriga reserådgivare om Kanada?

Tidigare i år skickade vi en grupp med kollegor på road trip i Kanada. Läs här om vad de berättade när de kom hem igen.

🙋🏼Dennis:
”Kanada är det vackraste landet i världen – punkt! Framförallt för att man här kan kombinera den vilda och fantastiska naturen med möjligheten att få se vilda djur i sin naturliga miljö; björnar, pumor, älgar, valar och mycket annat. Du kan inte köra genom västra Kanada utan att se höga bergstoppar, floder eller otämjda skogar. Och jag älskar det! Dessutom älskar jag kanadensarnas avslappnade attityd, humor och självironi!”

🙋🏼‍♀️Laila:
”Kanada kombinerar på ett perfekt sätt pulserande storstäder, en vänlig befolkning, spännande djurliv och majestätiska berg. Nu har jag rest i landet under två omgångar, och min lust att komma tillbaka har bara blivit starkare. Kanada innehåller så oändligt mycket från öst till väst – både för dig som älskar att gå på upptäcktsfärd i storstäder, för dig som älskar att vandra, för dig som älskar att paddla kajak och för dig som bara älskar ett riktigt bra äventyr.”


Hitta ditt äventyr i Kanada här