Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Kom nära inpå naturen

Därför är trekking den ultimata reseupplevelsen!

Drömmer du om storslagen natur och spektakulära utsikter? Är du redo att upptäcka världen där den är som mest autentisk och orörd? I så fall är trekking den perfekta reseformen för dig!

Hos Winberg Travel är vi specialister på trekking. Vi har själva dragit på oss vandringskängorna många gånger för att bege oss ut på några av världens mest berömda trekkingleder, samt en uppsjö av mindre kända, magiska trekkingleder över hela världen.


Vandra med Winberg Travel

Vad är trekking?

Trekking är en reseform som bjuder på några av världens häftigaste naturupplevelser. Trekking pågår vanligtvis under flera dagar, där du vandrar i berg, genom skog, i djungel, på glaciärer eller i andra äventyrliga landskap.

Oavsett om du vill åka på egen hand eller i en grupp så är vi redo att hjälpa dig. Så snöra på dig vandringskängorna, tag ett djupt andetag och se fram emot ett reseäventyr utöver det vanliga!

Vad är skillnaden på vandring och trekking?

Vandring är den lugnare aktiviteten av de båda. Börja gärna med en vandringsresa innan du ger dig ut på ditt första trekkingäventyr. När du vandrar går du på markerade vandringsleder av lätt eller måttlig svårighet. Vandringarnas längd varierar från ett par timmar till en halv eller hel dag.

Trekking är tuffare än vandring och längre i både kilometer och antal timmar du vandrar, eller mer utmanande vad gäller höjdskillnader. Här gäller det att du har tränat ordentligt med pulshöjande aktiviteter och gärna provat på att vandra på hög höjd.


Se alla våra vandrings- och trekkingresor här

Vandringsresor med svensk reseledare

Behaglig vandring i moderat svårighetsgrad

Våra vandringsresor passar de allra flesta. Här krävs varken någon kropp i toppform eller avancerad vandringsutrustning. En viss träning och grundkondition krävs så klart – du ska kunna vandra upp till sex timmar per dag under en vecka, i en terräng som går uppför och nedför, på delvis ojämnt underlag.

Du reser tillsammans med en svensk reseledare och andra vandringsglada resenärer i alla åldrar. Du vandrar i din egen takt och stannar när och var du behöver. Efter dagens vandring checkar du in på hotell och äter välsmakande middagar, dit ditt bagage har transporterats. Det här är vandring med guldkant!

Se alla våra vandringsresor här:

Camino Portuges till Santiago

Camino Frances till Santiago

Vandring på skotska höglandet

Pilgrimsvandring i Toscana


Se alla våra vandringsresor här

Trekkingresor med svensk reseledare

Spännande och aktiva resor med fokus på unika naturupplevelser

Hur häftigt skulle det inte vara att stå på toppen av Kilimanjaro? Eller att nå ända till Base Camp på Mount Everest?

Hos Winberg Travel arrangerar vi trekkingresor i mindre grupper, så att du kan dela ditt äventyr med andra, likasinnade resenärer. Gruppen ledsagas av en svensktalande reseledare och en lokalguide, som båda är rutinerade vandrare och som kommer dela med sig av sina erfarenheter och goda resehistorier längs vägen.

Här krävs en bra grundfysik, riktigt bra utrustning och ett starkt pannben!

Mount Everest Base Camp

Gör en av världens mest legendariska och vackraste trekkingar till Mount Everest Base Camp. Den fysiskt utmanande trekkingen tar dig genom sherpafolkets storslagna hemtrakter, små byar och buddhistiska kloster. Vandringen bjuder också på enastående vyer med utsikt över ett pärlband av världens högsta berg. På resan finns dessutom tid att uppleva Nepals huvudstad Kathmandu med sina historiska tempel och livliga marknader.


Trekking till Mount Everest

Till toppen av Kilimanjaro

Vandra till toppen av Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Både utsikt och känslan är helt hänförande och oförglömlig och Kilimanjaros snöklädda topp erbjuder makalösa vyer i alla väderstreck. Vi vandrar genom flera klimatzoner och ett ständigt varierande landskap. Leden går genom semi-tropisk regnskog, över öppna, ljungklädda hedar, stenöken och branta klippor, vidare genom ett glaciärlandskap med snö och is.


Bestig Afrikas högsta berg

Vandring och trekking på egen hand

Givetvis kan du välja att göra ditt vandringsäventyr på egen hand, utan en grupp av andra resenärer eller reseledare. Vi på Winberg Travel är experter på individuella resor till världens alla hörn och hjälper dig gärna att hitta de bästa vandringslederna på önskad kontinent.

Vad sägs om trekkingäventyr på Färöarna, på öarna i Filippinerna, bland bergen i Peru eller i djunglerna i Uganda?


Hela vårt stora vandrings- och trekkingutbud hittar du här!