Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Franska Polynesien🌺

Det senaste tillskottet i vårt stora utbud av exotiska destinationer

Ett av världens mest drömska och avlägsna öriken - beläget mitt i Stilla Havet - är mytomspunnet, till stor del oupptäckt och alldeles magiskt. Här välkomna lokalbefolkningen dig till en kultur full av färger, dofter och musik. Här lyfter taket av glädjespridande sång på söndagsgudstjänsterna som du som besökare ofta välkomnas till, här äter du nyfångad fisk och skaldjur uppdragna från de små, färgglada fiskebåtarna som guppar utanför kusten, och här möts du av ett naturparadis utan dess like.

Låt oss i dagens nyhetsbrev ta dig med till några ögonblick som våra resenärer nyligen har upplevt i Franska Polynesien, och låt oss också presentera de olika reseförslag som är till för att inspirera dig till din drömresa till paradiset!


Ett örike utan dess like

Bland turkosa laguner, majestätiska valar och en inbjudande kultur

Franska Polynesien är ett av världens vackraste länder att resa runt i. Här möts du av en vacker, orörd natur med laguner som kan få dig att tappa både haka och mun, stora snorklingsupplevelser bland knölvalar, djävulsrockor, hajar, havssköldpaddor och stora stim av fiskar i världens alla färger - som du tidigare bara har kunnat drömma om att få göra sällskap under ytan.

Dessutom kan du fylla dagarna med att:

🧉Besöka lokala romdestillerier, vaniljeodlingar och pärlfarmar.

🏞Åka på utflykt till de vackra, betagande gröna och frodiga bergen på Tahiti – med vattenfall som du bara har sett på naturprogram, och som du nu kan stå mitt ibland.

🐎Ta dig på hästryggen genom de vackra naturscenerna i det inre Moorea, genom ananasodlingar och över berg som skämmer bort dina ögon med vyer som från en annan planet.

🚙Åka på jeepsafari genom det närmast ogenomträngliga, vilda landskapet på Bora Bora.

✨Bo på en liten och fullständigt isolerad motu på Huahine hos en lokal familj som kommer ge dig ett varmt välkomnande in i deras kultur och vardagsliv. Här ute – omgiven av hav och natur i alla väderstreck – kommer du kunna uppleva en stjärnhimmel som du aldrig förr har skådat.

🪇Gå i kyrkan tillsammans med lokalbefolkningen på söndagen – en autentisk upplevelse av den polynesiska kulturen, fylld med massor av sång. Överallt på öarna möter du de gladaste, mest hjälpsamma och välkomnande människorna som lever ett liv som vi skandinaver bara kan drömma om!


Få mer inspiration till aktiviteter här

Lyxigt seglingsäventyr

På en intim och samtidigt exklusiv katamaran seglar du tillsammans med ditt kompisgäng eller nya bekantskaper bland några av Franska Polynesiens mest spännande öar. Livet ombord på katamaranen bjuder på snorkling bland koraller och fiskar, kajakpaddling, den polynesiska kulturen på nära håll och ett hav så turkost att det nästan får dig att ramla överbord


Vakna upp till vågskvalp i paradiset

Öluffa dig genom landet

Ta dig runt bland de orörda öarna i öriket och bo på charmiga, små resorts långt bort från de stora turistmassorna. Dagarna på öarna kan ägnas åt vandring i tät grönska, dykning och snorkling i värdsklass, middagslurar i hängmattan och promenader i vattenbrynet i solnedgången. Du kommer dessutom nära inpå den gästvänliga lokalbefolkningen i de charmiga, små byarna där de gärna bjuder in dig till sin färgsprakande kultur.


Läs mer om att öluffa i paradiset

Utdrag från familjen Petterssons dagbok på Moorea ✏️

Familjen Pettersson - som nyligen bokade sin resa till Franska Polynesien hos oss - delar med sig av några minnesvärda ögonblick från sin resa.

Dag 1:
"Jag satt en stilla morgon och tittade på soluppgången medan jag skrev det här:
Klockan är halv sex. Solen är på väg att gå upp och här sitter jag på stranden och har paradiset helt för mig själv – ett paradis jag annars bara har kunnat drömma om. Här råder total stillhet – det enda jag hör är vågorna från det enorma Stilla Havet som når kanten av ett korallrev långt ute, exotiska fåglars stilla sång och fiskarna som livligt har börjat leka i vattnet. Paradiset finns vart än jag tittar. Känslan av frihet och lugn jag får av att vara här är helt vidunderlig – den känns in i märgen.
Här växer min nyfikenhet för främmande kulturer, och för ett liv som inte är så komplicerat. Ett liv där jag känner mig själv och där stress inte existerar. Den orörda naturen här har en inverkan på mitt välmående som inte kan beskrivas med ord.
Jag är så glad att vi valde bort vissa saker i vardagen för att kunna spara ihop till den här resan, och få uppleva allt detta. Jag är glad för att kunna visa mina barn att det finns många olika sätt att leva sitt liv på. Jag är glad för att lära dem att man ska resa med respekt för både natur och människor man möter längs vägen. Världen är fylld av vidunderliga platser – och det här är garanterat en av de mest vidunderliga jag har upplevt."


Skapa minnen för livet du också

I kombination med Hawaii

Kombinera de norra och södra delarna av Stilla Havet på denna kombinationsresa. Upplev stilla paradisöar, pulserande storstäder, vulkaniska öar och turkosblå laguner. Resan startar med några dagar bland San Franciscos stora sevärdheter och tar dig sen vidare på äventyr i Franska Polynesien – bland vulkaner, höga vattenfall, myllrande matmarknader och vilda floder
På Hawaii väntar surfbrädan, vandringslederna och färska, exotiska frukter på dig. Se valar på nära håll, vandra i frodig djungel eller ta dig runt med bil på Hawaiis öar.


Det bästa av Polynesien i en resa

Tillsammans med Nya Zeeland

Börja resa med en road trip genom Nya Zeeland. Här är naturen enastående, befolkningen gästfri, vägarna bra och avstånden överkomliga. Du upplever allt i en hyrd minicamper och har full frihet att köra precis vart du vill.
Efter resan runt Nya Zeeland fortsätter du till Franska Polynesien. Här bort du sex nätter i en bungalow på ön Moorea. Dagarna tillbringas med snorkling, dykning, kajakpaddling, cykelturer på ön, tupplurer i hängmattan och stilla promenader längs vattenkanten i solnedgången.


Road trip och strandhäng

Resedagbok från Moorea ✏️

Dag 2:
"Dagen idag har varit en av de häftigaste i våra liv. Jag har alltid önskat att få simma med valar – och den drömmen gick i uppfyllelse idag. Att hoppa ner i den enorma bassäng som Stilla Havet är och stoppa ner näsan i det vackra, djupblå havet är otroligt fascinerande – så oändligt och fyllt med krafter att man känner sig väldigt, väldigt liten.
Vi åkte ut med båten och hittade snabbt en honknölval tillsammans med hennes lekfulla kalv. Vi hoppade ner i vattnet och följde efter guiden genom vågor och med ett havsdjup under oss som nästan tog andan ur mig. Vi kom alldeles nära inpå dem, och medan vi låg där i vattnet dansade kalven framför oss med sin mamma hela tiden i närheten. Vilken fantastisk syn det var! Det var så vackert och rörande alltihop att mitt cyklop fylldes med tårar – gissa hur svårt det var! Knölvalarna kommer till Moorea varje år i juli och stannar i fyra månader. Här hittar de sig en partner och får en kalv, innan de sen drar vidare till Arktis.
Barnen älskade varje sekund av dagen, och tvekade inte en sekund att följa med på alla äventyr vi drog med dem på. Min man har redan börjat känna sig stressad över hur vi någonsin ska kunna hitta en resa i klass med den här igen."


Planera din drömresa tillsammans med oss