18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 91 950:-
Följ med på en äventyrlig segling runt Franska Polynesien, till öarna Moorea, Taha'a, Bora Bora, Huahine och Raiatea. Resan går från Skandinavien och tar dig till det avlägsna Stilla havet, där du landar i Franska Polynesiens huvudstad Papeete. Här tillbringar du en natt innan du går ombord på den moderna 62 fot stora katamaranen som kommer vara ditt hem de kommande elva dagarna. Det finns plats för 12 gäster ombord, fördelat på 6 hytter med luftkonditionering och eget badrum. Det finns gott om tid för avkoppling, snorkling bland färgglada koraller och fiskar, kajakpaddling och mycket annat. Du kommer nära inpå den polynesiska kulturen och det finns gott om möjligheter att utforska öarnas vackra natur. Seglingen avslutas i Raiatea, varifrån du flyger tillbaka till Papeete och sedan vidare hem till Skandinavien.

Winberg Travel ordnar resor till nästan alla öar i Franska Polynesien, så drömmer du om att förlänga resan för att uppleva fler öar är detta också möjligt.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Franska Polynesien här
Läs mer om Franska Polynesien

Bästa reseperiod

Resan till det okända paradiset kan göras året runt, men den bästa tiden att besöka Franska Polynesien är från maj till oktober. Denna period kännetecknas av mindre regn och mildare temperaturer.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Sverige till Franska Polynesien, med mellanlandningar. Det finns möjlighet att göra några längre stopp på vägen - prata med din resekonsult om de olika möjligheterna.
Dag 2: Ankomst till Tahiti
Vid ankomst till Tahiti tar du själv en taxi till ditt hotell i huvudstaden Papeete. Resten av dagen har du på egen hand för att utforska staden.
Dag 3: Tahiti - Moorea
Idag går du ombord på den 62 fot långa katamaranen vid marinan i Papeete. Den kommer vara ditt hem de närmaste 11 dagarna när du seglar runt bland Sällskapsöarnas atoller, korallrev och vackra klippöar omgivna av turkosblå laguner. Du har din egen hytt med luftkonditionering och privat badrum. Det finns totalt 6 hytter på båten och flera gemensamma ytor. Från Papeete sätts kursen mot Moorea dit du anländer senare samma dag, och där båten lägger ankar förnatten utanför en av öns vackraste stränder. (L,M)
Dag 4: Moorea - Raiatea
Du vaknar upp till ljudet av vågskvalp utanför Mooreas kust. Båten navigerar längs kusten till Opunohu-bukten. Här finns möjlighet att köpa till en halvdagsrundtur på Moorea med guide, där du bland annat kommer till den vackra utsiktspunkten Belvedere och kör längs den natursköna och frodiga vägen som kallas för "Route des Ananas". Väl tillbaka på båten njuter du av en lunch innan det finns möjlighet att snorkla med rockor vid Tiki Spot. Efter solnedgången och en härlig middag sätts kursen mot Raiatea - en segling på cirka 11 timmar. (F,L,M)
Dag 5: Äventyr på Raiatea
Ankomst till södra Raiatea sker tidigt på morgonen. Du kan njuta av förmiddagen med snorkling och kajakpaddling. På eftermiddagen seglar båten in i lagunen till Faaroa Bay, där du tillsammans med gruppen utforskar Faaroa-floden i en mindre gummibåt. Här kommer din lokala guide att berätta om områdets flora, fauna och historia. (F,L,M)
Dag 6: Raiatea - Taha’a
Dagen börjar med en vacker segling till huvudstaden Uturoa på Raiatea. Här får du möjlighet att utforska staden eller vandra till den vackra utsiktspunkten på toppen av Tapioi-berget. Vid middagstid fortsätter seglingen in i lagunen till Motu Tautau, som ligger nordväst om Taha’a, där du har möjlighet att snorkla, paddla kajak eller koppla av på stranden. (F,L,M)
Dag 7: Taha’a - Bora Bora
Nästa stopp på resan är Bora Bora, dit du anländer med båten vid middagstid. Här avnjuts lunchen vid Motu Tapu, och det kommer senare finnas tid att snorkla med revhajar i en av världens vackraste laguner. På kvällen seglar båten till den nordöstra delen av Bora Bora. (F,L,M)
Dag 8: Äventyr på Bora Bora
Njut av ett morgondopp i Bora Boras lagun med de imponerande djävulsrockorna. Efter frukost sätts kursen mot Motu Taurere, där det är möjligt att koppla av på stranden eller paddla kajak. Du kan välja att köpa till en utflykt till en ö i lagunen inklusive en lokal barbecue. På eftermiddagen lättar katamaranen ankar och navigerar runt i lagunen innan båten åter ankrar vid Matira Point. (F,L,M)
Dag 9: Bora Bora - Raiatea
Du tar idag farväl av fantastiska Bora Bora och seglar tillbaka mot Raiatea, en resa på cirka fyra timmar. Här kan du koppla av på båten, simma, snorkla eller paddla havskajak. Det är också möjligt att köpa till en utflykt till en lokal pärlfarm. (F,L,M)
Dag 10: Raiatea - Taha’a
Det har blivit dags att inhandla lite proviant, och det gör du bäst på den lokala marknaden i Uturoa. Idag kan du också välja att köpa till en rundtur på Raiatea, till öns tempel, vattenfall och historiska platser. Härefter sätter båten kurs mot Motu Cerant, där det finns tid att snorkla, simma, paddla kajak eller njuta av en bra bok på stranden. (F,L,M)
Dag 11: Taha’a - Huahine
Dagen börjar med en cirka fyra timmars segling till Huahine, där båten anländer till Boyrayne Bay vid lunchtid. Eftermiddagen spenderas på stranden Ana Iti. Det är möjligt att köpa till en utflykt till öns kulturföreställning, som också inkluderar middag. (F,L,M)
Dag 12: Äventyr på Huahine
Efter frukost har du möjlighet att besöka byn Fare eller koppla av med en sim- eller snorkeltur. Du kan också välja att köpa till en rundtur på Huahine med lokal guide, som tar dig till öns arkeologiska platser, vaniljplantager och mycket mer. På eftermiddagen sätter båten kurs tillbaka till Raiatea, där alla njuter av den sista kvällen på ombord med en god middag. (F,L,M)
Dag 13: Huahine - Raiatea och avresa
På morgonen lämnar du båten och flyger tillbaka till Papeete, och därifrån vidare med flyg till Skandinavien. Franska Polynesien är ett paradis på jorden, och om du önskar stanna längre här kan Winberg Travel förlänga din vistelse. Det är också möjligt att göra längre stopp på hemresan om du önskar det. (F)
Dag 14: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Tidpunkten beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

1 natt på Hotel Kontiki i Papeete
10 nätter i en egen hytt på segelbåt

Det är också möjligt att förkorta seglingsresan till 8 dagar, samt lägga till extra nätter på andra öar före eller efter seglingen.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

maj - oktober

Packlista

 • Kontanter - bankomater finns primärt i de större städerna
 • Eventuell snorklingsutrustning
 • Guidebok
 • Solkräm
 • Badkläder
 • Handduk
 • Solglasögon och hatt/keps
 • Regnjacka
 • Sjösjuketabletter

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Tahiti // Raiatea - Skandinavien, inklusive bagage
 • 1 övernattning på Hotel Kontiki i Papeete
 • 11 dagars segling från Tahiti till Raiatea, inklusive måltider, egen hytt, snorkelutrustning och kajaker
 • Hamnavgifter och skatter, cirka 280 euro / person
 • Trygghet på resan - nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Utflykter och upplevelser utöver det som beskrivs i programmet. Ett utflyktspaket erbjuds att köpas till lokalt för 265 euro

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: