18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 58 450:-
Drömmen om Franska Polynesien är inte alls så ouppnåelig som många tror. De många öarna - som erbjuder fantastisk vandring, dykning och snorkling i världsklass samt massor av kultur - är definitivt inom räckhåll. Under 14 dagar befinner du dig på små, unika resorts på öarna Raiatea, Tikehau och Fakarava. Dagarna fylls med snorkling, dykning, paddling, cykelturer, läsning, en middagslur i hängmattan, promenader längs vattnet i solnedgången och ren avkoppling och semesternjutning i de orörda omgivningarna.
Winberg Travel arrangerar resor till nästan alla öar i Franska Polynesien, så om du drömmer om att besöka Bora Bora, Moorea, Tahiti eller Rangiroa kan vi även hjälpa till med det.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Franska Polynesien här
Läs mer om Franska Polynesien

Bästa reseperiod

Resan till det okända paradiset kan göras året runt, men den bästa tiden att besöka Franska Polynesien är från maj till oktober. Denna period kännetecknas av mindre regn och mildare temperaturer.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Dags för avresa från Sverige mot Franska Polynesien. Du kommer ha mellanlandningar på vägen, och det är möjligt att göra längre stopp på vägen. Prata med din reserådgivare om de olika möjligheterna.
Dag 2: Ankomst till Raiatea
Vid ankomst till Raiatea hämtar du ditt bagage och fortsätter till ankomsthallen. Här blir du upphämtad din chaufför som kör dig till ditt hotell. Resten av dagen kan du använda precis som du vill.
Dag 3-5: Raiatea på egen hand
Du har dagarna för dig själv på Raiatea, så det finns gott om möjligheter att utforska ön och kulturen. Raiatea anses vara den heligaste av öarna i Stilla havet och är den näst största ön i Franska Polynesien. För över 1 000 år sedan var ön centrum för religion och kultur, och under din vistelse kommer du få bekanta dig med de gamla sägnerna och legenderna som fortfarande berättas med stort engagemang av lokalbefolkningen. Raiatea har massor av vackra berg som är täckta av djungel. Bland dessa finns det heliga berget Mt. Temehani. Vi kan hjälpa dig att boka dagsutflykter till Mt. Temehani Plateau antingen till fots, på hästrygg, eller med 4WD för den mer äventyrslystne. På berget kan du se och uppleva den sällsynta blomman Tiare Apetahi, som inte finns någon annanstans i världen. Varje morgon vid gryningen vecklar blommorna ut sina blad med ett litet klickande ljud. De gamla legenderna beskriver detta som "ljudet av en kärlekshistoria, där det klickande ljudet är en ej adlig kvinnas hjärta som brister eftersom hon inte hade tillåtelse att gifta sig med kungasonen från Tahiti." Förutom upplevelserna i bergen kan du tillbringa en dag med att paddla kanot och utforska Faaroa-floden och besöka det gamla, legendariska Taputapuatea-komplexet. Du kan också välja att utforska ön med hjälp av hyrbil eller lokalbuss, då du kan stanna i små byar och känna den förtrollande och unika atmosfären som råder överallt i mötet med den vänliga lokalbefolkningen. Om du föredrar upplevelser i vattnet rekommenderar vi att dyka ner under havsytan, där du kan uppleva en helt ny värld av färger och liv. Det går att ordna både dag- och nattdyk, såväl som snorklingsturer.
Dag 6: Avresa från Raiatea och ankomst till Tikehau
Idag hämtas du på ditt hotell och körs till flygplatsen, där du tar ett flyg till Tikehau. Väl på Tikehau hämtas du på flygplatsen av din chaufför som tar dig till Pension Tikehau Village. Tikehau Village liggger ute vid öns lagun, och har en vacker paradisstrand för alla sina besökare. Resorten består av endast nio bungalows som alla har sin egen terrass med utsikt över den mysiga trädgården och den vackra lagunen. På stranden kan du snorkla, ta ett dopp i havet eller slappa av med en bra bok. Den här platsen kommer garanterat förtrolla dig med sin avslappnade, polynesiska atmosfär. (F,M)
Dag 7-10: Tikehau på egen hand
Du har dagarna till att på egen hand uppleva den unika naturen på Tikehau. Tikehau består av flera öar med kritvita sandstränder och är känd för att vara en av de vackraste atollerna i hela Polynesien. Även luften har sin alldeles egna unika doft, och i undervattenslivet finns en otrolig mångfald. Lagunen här är så rik på liv under ytan att Jacques Cousteaus forskargrupp utnämnde just den här lagunen till innehavare av den största koncentrationen av fiskarter i hela Tuamotu atollgruppen. Så om du gillar dykning och snorkling är detta det perfekta stället att sätta på sig snorkelmasken och hoppa ner under havets yta på! Öns invånare uppgår till cirka 400 stycken, som huvudsakligen försörjer sig på fiske. De lokala invånarna är mycket välkomnande, och du kommer säkert bli inbjuden till deras hem och deras förtrollande trädgårdar.(F,M)
Dag 11: Avresa från Tikehau och ankomst till Fakarava
Idag blir du upphämtad och körd till flygplatsen för flygresa vidare till Fakarava. Här blir du hämtad på flygplatsen och körd till Havaiki Lodge. Fakarava erbjuder en unik och annorlunda upplevelse när det gäller boende, eftersom det inte finns några resorts på ön. Du kommer därför att bo på en mindre, familjeägd resort, som lokalt kallas för 'pension'. Här lever du det enkla livet i charmiga, polynesiska bungalows. (F,M)
Dag 12-15: Fakarava på egen hand
Du har dagarna på egen hand på Fakarava. Fakarava bjuder på ännu en orörd del av världen, där fåglar och det marina livet lever i harmoni med land och vatten. Detta exotiska ekosystem är hem för flera sällsynta fågelarter, ett rikt växtliv och ovanliga kräftdjur. Dykställena på ön är orörda och bland de bästa på Franska Polynesien, vilket ger ännu en bra anledning till att ta på sig simutrustningen. Livet på landsbygden är också en unik upplevelse med små mysiga fiskebyar, vackra korallprydda kyrkor och möten med den välkomnande befolkningen. Ön var tidigare huvudstad i Tuamotu-regionen. De cirka 400 invånarna på ön bor runt de två byarna Rotoava och Tetamanu. (F,M)
Dag 16-17: Avresa från Fakarava
Det är dags att lämna paradiset i det orörda Franska Polynesien för resan hem till Sverige. Det finns möjlighet att göra extra stopp på hemresan om du önskar det. (F)
Dag 18: Ankomst till Skandinavien
Välkommen hem igen efter ett oförglömligt äventyr!

Övernattningar

4 övernattningar på Pension Villa Tonoi på Raiatea
5 övernattningar på Pension Tikehau Village på Tikehau
5 övernattningar på Havaiki Lodge på Fakarava

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

maj - oktober

Packlista

 • Kontanter - bankomater finns primärt i de större städerna
 • Eventuell snorklingsutrustning
 • Guidebok
 • Solkräm
 • Badkläder
 • Handduk
 • Solglasögon och hatt/keps

I priset ingår

 • Flygr Skandinavien - Raiatea / Raiatea - Tikehau / Tikehau - Fakarava / Fakarava - Skandinavien, inklusive bagage
 • Transfer enligt program
 • Övernattningar enligt program
 • Måltider enligt program
 • Trygghet på resan - nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Utflykter som inte nämns i programmet

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: