22 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 68 450:-
Upplev det bästa av Polynesien på denna resa, som kombinerar det södra och norra Stilla Havet. Du börjar med några dagar i storstaden San Francisco innan resan går vidare till Stilla Havet. I Franska Polynesien möter du Söderhavets underbara gästfrihet och njuter av färsk fisk tillagad med inspiration från det franska köket. Du kommer uppleva den lilla paradisön Huahine som har fantastiska stränder, kristallklart vatten och små lokalsamhällen. På Hawaiis öar får du uppleva spännande kontraster mellan storstad, stränder, historia och vild natur. På Oahu kan du bland annat prova på surfing på Waikiki Beach och känna historiens vingslag vid Pearl Harbor. På Maui väntar den vackra bilresan till staden Hana och några av Hawaiis härligaste stränder.
Winberg Travel ordnar resor till många olika öar i Franska Polynesien och Hawaii. Drömmer du om att besöka platser som Moorea, Bora Bora eller Big Island kan vi också vara till hjälp med det.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Franska Polynesien här
Läs mer om Franska Polynesien

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till USA här
Läs mer om USA

Bästa reseperiod

Resan till Stilla Havet kan göras året runt. Den bästa tiden att kombinera Franska Polynesien med Hawaii är från maj till november. Denna period kännetecknas av mindre regn och mildare temperaturer.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till San Francisco
Resan börjar med en flygresa till USA. Ett stopp i San Francisco ger dig en välbehövlig paus på en lång flygning och ger samtidigt massor av upplevelser i den spännande storstaden. Vid ankomst till San Francisco tar du dig själv till ditt hotell.
Dag 2-3: Upplevelser i San Francisco
Du har dessa dagar till att utforska San Franciscos många sevärdheter på egen hand. Njut av atmosfären vid Fisherman's Wharf eller ge dig ut på en båttur till fängelseön Alcatraz. Du kan också hyra en cykel och göra den vackra turen över Golden Gate Bridge på två hjul. San Francisco är också en oas för matälskaren, med fantastiska smakupplevelser på stadens restauranger och food trucks.
Dag 4: Avresa mot Franska Polynesien
Du har hela dagen i San Francisco innan ditt flyg går mot Franska Polynesien på kvällen.
Dag 5: Ankomst till Franska Polynesien
Tidigt på morgonen anländer du till Franska Polynesiens huvudö. Vid ankomst till Tahiti känner du verkligen att du har kommit till Stilla havet, och ett lokalt band spelar oftast en välkomstmelodi på den lokala ukulelen. Du möts upp på flygplatsen av din chaufför och körs till ditt hotell i landets huvudstad, Papeete.
Dag 6: 4WD-tur i Tahitis berg
Idag ska du på en dagsutflykt som tar dig upp i höglandet vid Tahitis majestätiska berg. Turen görs med fyrhjulsdrift till vulkankratern i Papenoo Valley. Här kommer du uppleva frodig natur och magnifika vyer över de gröna bergen och det turkosa havet i fjärran. På vägen passerar du vilda floder och höga vattenfall. Kom ihåg att ta med badkläder om du känner för ett uppfriskande dopp i de svalkande färskvattenbassängerna. Under utflykten stannar ni för att köpa lunch, med panoramautsikt över öns vackra dalar. På kvällen kan du göra som lokalbefolkningen och äta på matmarknaden längs Papeetes hamn. Här står rouletterna - de lokala matvagnarna - på rad och erbjuder färsk fisk och annan läcker mat. (F)
Dag 7: Avresa från Tahiti och ankomst till Huahine
Börja morgonen med ett besök på Tahitis stora marknad. Här kan du köpa allt från souvenirer till livsmedel och grönsaker. Särskilt grönsaksavdelningen är fascinerande med massor av färska, tropiska frukter. Ananas finns det så många av att de inte säljs enskilt utan i buntar om fyra. Efter att du har checkat ut från hotellet flyger du med Air Tahiti till den lilla paradisön Huahine. Transport är ordnad från hotellet till flygplatsen på Tahiti och från flygplatsen till hotellet på Huahine. (F)
Dag 8-11: Avkoppling och upplevelser på Huahine
Huahine är en av Sällskapsöarnas mest avslappnade öar. Här finns inga gigantiska resorter med privata stränder. Istället bor du på ett litet boutiquehotell som är en riktigt barfotaparadis. Ön är perfekt för en cykeltur, och runt ön kan du uppleva ananasplantager och vaniljfarmar. I huvudstaden Fare finns några lokala restauranger samt öns Yacht Club, som bjuder på en livlig happy hour medan solen går ner över Stilla havet. (F,M)
Dag 11: Avresa från Huahine
Efter dagarna på Huahine har du förmodligen anpassat dig till det äkta 'ö-livet', och det blir svårt att ta farväl av den lilla ön. Du flyger tillbaka till Tahiti, därifrån flyger du norrut med den veckovisa flygningen mot Hawaii. (F)
Dag 12: Ankomst till Hawaii och Oahu
Du anländer tidigt på morgonen till Hawaii's huvudö, Oahu. Du ansvarar själv för transporten till Waikiki, vilket enkelt kan göras med en taxi eller lokalbussen. Fråga eventuellt din resekonsult om möjligheten till tidig incheckning på hotellet.
Dag 13-14: Upplevelser på Oahu
Du har de kommande dagarna till att utforska Oahu på egen hand. Du kan välja att lära dig om krigshistorien vid ett besök vid Pearl Harbour Historic Site, eller så kan du besöka några av öns surfstränder och prova på att surfa själv. Oahu har också vackra vandringsleder - några av dem kan upplevas på egen hand medan andra är mer utmanande och kräver en tur med en lokalguide. Besök Waikiki Beach som är en upplevelse i sig själv - där hittar du allt från shopping till tropiska drinkar och färska 'poke bowls'.
Dag 15: Avresa från Oahu och ankomst till Maui
Efter några dagar på pulserande Oahu är det dags för polynesisk avkoppling igen, på charmiga Maui. Du ordnar själv transporten till flygplatsen i Honolulu. Vid ankomst till Maui hämtar du upp din hyrbil på flygplatsen och kör norrut till Ka'anapalis fina stränder.
Dag 16-19: Avkoppling och upplevelser på Maui
Dina dagar på Maui kan enkelt spenderas med en bra bok vid stranden, men ön har också massor av möjligheter för aktiviteter. Besök den historiska valfångststaden Lahaina. Här kan du hitta god mat och lokalproducerad glass gjord på färsk ananas. Under valsäsongen kan du åka på valsafari med båt, eller så kan du åka på snorkeltur till vulkankratern Molokini. Om du gillar att vandra finns det fantastiska möjligheter att vandra genom underbara vulkanlandskap i Haleakala Nationalpark. Du bör inte heller missa vägen till Hana, som sägs vara en av världens vackraste körsträckor. Vägen slingrar sig längs bergssidor och genom frodig djungel, och längs vägen passerar du tropiska vattenfall och vackra utsiktspunkter. Kör gärna tidigt på morgonen - då har du störst chans att undvika trafiken längs den smala vägen.
Dag 20-21: Avresa från Maui
Du har hela dagen till att njuta av de sista solstrålarna i Polynesien. Sent på kvällen lämnar du tillbaka bilen på flygplatsen och påbörjar resan tillbaka mot Skandinavien. Det finns möjlighet att lägga till extra stopp i Nordamerika på hemresan, till exempel i Los Angeles eller Vancouver.
Dag 22: Ankomst till Skandinavien
Välkommen hem efter några fantastiska veckor i Stilla havets paradis.

Övernattningar

3 övernattningar på Hotel Caza i San Francisco
2 övernattningar på Hotel Kontiki på Tahiti
5 övernattningar på Hotel Le Mahana på Huahine med halvpension
3 övernattningar på Aqua Oasis Hotel på Oahu
4 övernattningar på Ka'anapali Beach Hotel på Maui

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Den här resan har avresa varje onsdag. Resan kan påbörjas andra veckodagar, men det finns bara flyg från Franska Polynesien till Hawaii en gång i veckan.

maj - november

Packlista

 • Kontanter - bankomater finns primärt i de större städerna
 • Eventuell snorklingsutrustning
 • Guidebok
 • Solkräm
 • Badkläder
 • Handduk
 • Solglasögon och hatt/keps

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - San Francisco / San Francisco - Tahiti / Tahiti - Huahine / Huahine - Honolulu / Honolulu - Maui / Maui - Skandinavien, inklusive bagage
 • Övernattningar enligt program
 • Måltider enligt program
 • Hyrbil på Maui inklusive obegränsade kilometer, kasko- och ansvarsförsäkring med självrisk på 0 kr - villkor gäller, kontakta oss för mer information
 • Transfer enligt program
 • Trygghet på resan - nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Utflykter som inte nämns i programmet
 • Enstaka lokala avgifter, såsom hamnavgifter. Cirka 30 kr / person
 • Dricks till guider på utflykter

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: