Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Vill du känna stämningen på en jazzklubb i New Orleans, eller svänga på höfterna till karibiska dansrytmer? 🎼🥁

Mbaqanga, gamelan, pibroch, calypso och soukous. Det kan låta som nonsens, men det är faktiskt namnen på traditionella musikgenrer från bland annat Afrika, Karibien och Asien.

Traditionell musik ger en unik möjlighet att få inblick i ett lands kultur och historia, dess befolkning och deras verklighet. Där du reser kan du därför med fördel visa nyfikenhet för den lokala musikkulturen, för då kan du med säkerhet se fram emot alldeles speciella upplevelser på de lokala dansklubbarna, på stadsfester eller kanske på en svängom i vardagsrummet hos en lokal familj.

Om du är en av oss reseglada äventyrare, som samtidigt älskar musik, så kan du denna vecka se fram emot ett nyhetsbrev fullproppat med inspiration kring vart du kan resa för att uppleva traditionella musikgenrer och lokala musikfestivaler på ditt nästa reseäventyr 💃🏾🕺🏾+🌎=💓


Var gömmer sig din stora musikupplevelse?

Höjdpunkter på din musikaliska resa

Fyra magiska musikfestivaler från fyra olika världsdelar 🎉🧭

Vi har hittat fyra musikaliska upplevelser som du kan planera din resa utefter, om du vill vara säker på att få vara med om en fenomenal fest medan du upptäcker världen.
Och om du är nyfiken på mer musik från den stora världen kan du läsa om många fler musikupplevelser som du kan resa till här.

Wanderland

Manila, Filippinerna

Om du är nyfiken på hur filippinsk musik låter när den är som allra bäst, så är Wanderland en festival för dig! Här uppträder top of the pop från de filippinska hitlistorna. Är du dessutom intresserad av konst så finns det också möjlighet att uppleva intressanta konstinstallationer när du behöver en paus från musiken.


Sjung med i filippinska hitlåtar

Vulture Thrust Metal Fest

Botswana

Oavsett om du gillar heavy metal eller inte, så är det här en festival som du inte vill gå miste om. Utöver att uppleva både etablerade och upcoming afrikanska heavy metal-musiker på scenerna, så kan du också följa med på en heavy metal-safari till omkringliggande naturreservat där du med lite tur kan se både elefanter, lejon, geparder och krokodiler.


Afrikansk heavy metal? Ja tack!

Rock in Rio

Rio de Janeiro, Brasilien

Rock in Rio är – som namnet antyder – en rockfestival i den brasilianska storstaden Rio de Janeiro. Festivalen hölls första gången 1985 där band som Queen, AC/DC och Iron Maiden bjöd på en fest som (nästan) kunde mäta sig med stämningen på stadens legendariska karneval. Sedan dess har festivalen utvecklat sig åt många håll och inom alla genrer.


Rocka i Rio du också!

Montreal Jazz Festival

Montreal, Kanada

I över 40 år har denna festival förknippats med en alldeles särskild passion för jazzmusik, och den har bidragit till att öka kunskapen om den moderna jazzen i hela världen. På jazzfestivalen i Montreal kan du uppleva jazzmusikens största artister samt morgondagens jazzstjärnor samtidigt som du upplever en stad som sjuder av liv och energi från musikens smittande sinnesstämning.


Swing it!

Vi hjälper dig gärna ut på ditt musikaliska reseäventyr 🤩🥳

Har drömmen om ett musikaliskt reseäventyr väckts inom dig? Då står våra beresta - och musikälskande - reserådgivare beredda att hjälpa dig ut på din nästa resa.

Skicka en förfrågan på din resa via knappen nedan 👇🏽 eller slå oss en signal på 040-645 04 90. Vi ser fram emot att höra från dig!


Låt oss hjälpa dig med drömresan