Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Resan går till Thailand 🌴🛕

Enastående äventyr väntar på dig på ett av Asiens bästa resmål!

Det är inte för inte som Thailand återfinns på listan över svenskarnas favoritdestinationer år efter år. Oavsett om du vill resa under sommaren eller vintern så lockar Thailand med exotiska stränder, spännande kulturupplevelser och ett smakrikt kök. Och så är Thailand dessutom ett av de länder som kan erbjuda störst variation när det kommer till upplevelser och reseformer.
Tillsätt en stor dos av en vänlig och inbjudande lokalbefolkning och ett ljuvlig klimat året runt, så är det inte svårt förstå Thailands popularitet!

Drömmer du om att byta ut några kalla veckor mot en värmande semester nu i vinter? Boka ett möte med oss eller ring oss på 040-645 04 90 och låt oss hjälpa dig att planera din nästa resa till Thailand 🌎


Få inspiration till din Thailandsresa

Vad drömmer du om?

För många är Thailand synonymt med kritvita, långsträckta sandstränder och paradisöar. Även om detta är en stor (och ljuvlig!) del av landet, vill vi gärna introducera några av landets övriga nyanser - som är minst lika härliga. Landet bjuder nämligen också på en tät djungel där äventyren står på rad, ett utbrett vägnät av perfekta cykelvägar som tar dig genom landsbygd och byar, spännande, historiska städer med mängder av sevärdheter samt ett undervattensliv utan dess like.

Läs mer om alla olika reseformer som Thailand bjuder in till och hitta det alternativ som passar dig bäst!

🏖Sol- och badsemester

🚶🏾‍♂️Vandringar

🛕Kultur och historia

🤿Dykning och snorkling

👶🏻Resor med barn

🎒Backpacking


Hur vill du uppleva Thailand?

Våra bästa rekommendationer i Bangkok 👌🏽

Få en bra start i Thailands huvudstad med hjälp av våra reseexperters rekommendationer

👩🏽‍🍳 Bästa budgetrestaurangen 👩🏽‍🍳
River View Guesthouse Restaurant – en mysig restaurang med god och prisvänlig mat samt en storslagen utsikt.
Du hittar den här: 768 Soi Phanurangsri, Songwad Rd., Talad Noi, Sampanthawong

🥢 Bästa gatumaten 🥢
För dig som vill prova streetfood i Thailand för första gången: Åk till streetfood-området vid Soi 20 Silom Road eller Bang Rak Bazar. Här får du utsökt mat och alla menyer är på engelska.
För dig som vill utforska den mer lokala gatumaten: Gå på upptäcktsfärd i gränderna bakom Lebua State Tower och få matupplevelser som du sent kommer glömma!

🎎 Bästa marknaderna 🎎
Besök Chatuchak, där du kan köpa produkter från lokala designers, äta välsmakande mat och få billig fotmassage. Eller utforska den mindre kända Train Night Market ’Rot Fai’, med en blandning av matbodar, barer och mysiga basarer.

Psst…
Vill du ha fler tips inför ditt besök i Bangkok? Fråga oss på Winberg så kopplar vi dig till någon av våra Thailandsexperter!


Läs alla våra bästa tips om Bangkok här!

Det thailändska nyåret

Glöm fyrverkerier – här är nyår lika med världens största vattenkrig! 💦🎊

Visste du att thailändarna precis har avslutat firandet av sitt nyår? I Thailand firar man nämligen det nya årets början i april – närmare bestämt den 13-15 april. Detta firar man med den va(tte)nvettiga och plaskblöta nyårsfestivalen Songkran.

Under några dagar förvandlas Thailands gator till ett enda stort vattenland med vild lek och vattenkrig. Är du i Thailand under Songkranfestivalen ska du inte bli överraskad ifall någon plötsligt kastar en hink med vatten över dig, eller träffar dig med strålen från ett vattengevär. Det är bara på skoj och en del av de stora festligheterna! Så kasta dig ut i leken och blöt ner både dig själv och dina medfirare – vi garanterar en rolig och minnesvärd upplevelse!
Den symboliska betydelsen av vattenstänkandet är att tvätta bort olyckorna från det föregående året och hälsa det nya året välkommet med en ren start.


Läs mer om Thailands många festivaler här

Botanisera bland våra noggrant utvalda reseförslag

Våra kollegor har rest runt i Thailands alla hörn och avkrokar för att hitta de mest stillsamma stränderna, de mest outforskade dykvatten, de mest välsmakande fiskrestaurangerna och de mest storslagna sevärdheterna. Allt detta har sedan kokats ner till de totalt 16 reseförslagen som du hittar på vår hemsida, och som vi vågar lova erbjuder något för alla smaker.

Dröm dig bort till just din favoritresa ur vårt stora utbud!


Vilken resa vill du inspireras av?