Som en av Thailands bästa upplevelser måste maten räknas, den är fantastiskt och du bör äta mycket av den. Urval och utbud är enormt och finns i alla prisklasser. Vi avslöjar här våra Bangkok-matfavoriter i kategorierna budget och street food och har även bra tips på både yoga och getaway. Häng med.

River View Guesthouse Restaurant – bästa budgetrestaurangen i Bangkok
Ett supertrevligt ställe med en fantastisk utsikt som kommer att få den goda och prisvärda maten att smaka ännu bättre. Ligger på 768 Soi Phanurangsri, Songwad Rd., Talad Noi, Sampanthawong.

Ett par av våra – och lokalbefolkningens – favoritställen med street food
Utbudet av läcker och billig mat direkt på gatan är oändligt i Bangkok. Är du nybörjare tycker vi att du ska besöka Soi 20 på Silom Road eller streetfood-området vid Bang Rak Bazar. Båda ställena har förutom sin härliga mat även en del skyltar på engelska. De ligger för övrigt inte långt från New Road Guesthouse, där Jysk Rejsebureau har sitt servicekontor. Vill du kasta dig ut i något ännu mera lokalt, prova då gärna gatorna strax bakom Lebua State Tower (riktning skytrain).

Vårt bästa yoga-ställe i i Bangkok
Skulle du känna att kroppen behöver komma igång igen efter flygturen eller för den delen stadsturen så har vi hittat ett väldigt trevligt yoga-ställe där du dessutom bara droppar in. Det heter Roots8 Yoga och kostar 500 THB per besök. Bonusinfo: varje lördag eftermiddag 15.30-16.30 är det gratis yoga om man anmäler sig. Adressen är 46 Soi Phipat (Sathorn 8), Silom Rd, Bangrak Bangkok 10500.

Bangkoks bästa weekendmarknader
Vi vill varmast rekommendera alla som är på besök i Bangkok att uppsöka de lokala marknaderna för att få sinnena i spinn av alla intrycken som bjuds. Weekendmarknaden Chatuchak är ett måste utan de vanliga märkeskopiorna men med massor av lokal design, underbar mat och, inte minst, billig fotmassage! Vill man vila ut lite mellan turerna så är det bara att gå bort till behagliga Chatuchak Park och återhämta sig en stund. Ta också en tur till Train Night/”Rot Fai”-marknaden, en skön blandning av matbodar, barer och trivsamma basarer.

Vår bästa getaway-ö ut från Bangkok
Koh Munnork är en pytteliten privatägd resort-ö knappt fyra timmar utanför Bangkok i närheten av Rayong. Man kör tre timmar från Bangkok, väntar en stund vid kajen och åker sedan med resortens egen båt i 45 minuter. Framför allt är det lokalbefolkningen som åker hit för att komma bort från staden och stojet i ett par dagar och upplägget är ganska ”back to basics” med spartanskt inredda men fina små bungalows. Omgivningarna är helläckra med små badhytter längs med de vackra stränderna där man kan sitta och njuta av havet. Sanden är vit, vattnet ljuvligt blått och här är massor av fisk. Snorkling rekommenderas (utrustning utlånas gratis) och här finns även kajaker.
Chatuchak weekend marked i Bangkok
River View Restaurant BangkokStreetfood i BangkokStreetfood i BangkokChatuchak weekend marked i BangkokYoga i BangkokYoga i BangkokKoh MunnorkKoh MunnorkKoh Munnork bungalows

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: