Du kan resa norr om Bangkok och bli fascinerad av det historiska Thailand, du kan utforska paradisöar, du kan dyka under vattnet och hitta lika fantastiska färger som ovanför ytan. Här är en lista på några av de många olika aktiviteterna och resformerna du kan använda dig av på ditt Thailandsbesök.

Ö-luffning
Det bjuds rikligt med möjlighet att hoppa från ”ko” till ”ko” i Sydthailand, som har så många öar att det finns minst en för varje tycke och smak. Ko Chang har Thailands största strand efter Phuket, på Ko Pha-Ngan festar man dygnet runt och Ko Kut är ofördärvad ö-kultur. Ko Samet är mindre överfullt än Ko Phi Phi, som nog å andra sidan kan stoltsera med en av Thailands absolut vackraste stränder.

Cykling
De senaste åren har det skett en ökning av både intresset och därmed också möjligheten att utforska Sydostasien på två hjul. Det ger även en unik möjlighet att ta ”bakvägen” och nå ut i miljöer och områden där det normalt inte brukar komma turister.

Historia
Du finner särskilt rika möjligheter till att uppleva det historiska Thailand norr om Bangkok. Städerna Ayutthaya och Sukhothai har bägge tidigare varit huvudstäder i Thai-riket och idag vittnar särskilt tempelområdena om städernas storhetstid.

Dykning
Hitta både Nemo och exotiska koraller längs med hela Thailands enorma kuststräcka – speciellt söderut – där du knappt kan sticka ner huvudet under vatten utan att varje gång få med dig en vacker upplevelse på väg upp.

Trekking
Överallt i Thailand finns rikligt med möjligheter till trekking – särskilt djungel-trekking är populärt och du kan finna olika turer i stort sett överallt i hela landet. Chiang Mai är en perfekt bas för trekking där du både har storstaden med tillbakalutad backpacker-tillvaro och riklig möjlighet att utforska de omkringliggande skogarna och floderna.

Resor med barn
Thailand är säkert och enkelt när det handlar om att ta med sina yngsta globetrotters på resan. Gör gärna en kombination av slappsemester på stranden där ungarna kan kuta runt och leka och ta sedan in på ett luftkonditionerat hotell mitt i Bangkoks spännande virrvarr och kanske därefter också lite rundresa i det historiska Thailand med både djungel och tempel, allt på nivå med vad som passar just er familj.
Ziplining, Chiang Mai
Cykling, ThailandFlydende marked i ThailandDykning, Koh Tao, ThailandSam Roi Yod, Thailand

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: