Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Glad midsommar önskar Winberg Travel! 🌸

Alla vi på Winberg Travel vill önska dig en riktigt glad midsommarhelg! Oavsett om du är trogen stamkund hos oss, precis har fått upp ögonen för oss och vårt nyhetsbrev eller just har bokat din första resa med någon av våra reserådgivare, så är vi lika glada för att just du följer med på vår resa.

Medan du var ute och dansade till små grodorna och plockade ängsblommor igår satt vi och funderade på hur olika sommarfestligheter firas runtom i världen. Och eftersom vi hoppas att du är lika nyfiken på din omvärld som vi är, så vill vi nu passa på att ta dig med till några storslagna sommarfiranden runtom i världen!


Upptäck världen tillsammans med oss

Latinamerika: Inka-festivalen Inti Raymi 🪅

Inti Raymi, eller Solfestivalen som den även kallas, är en traditionell, religiös ceremoni som firas på flera platser runt Anderna, bland annat i Peru, Ecuador, Bolivia, Chile, norra Argentina och Colombia.
Högtiden dateras tillbaka ända till Inkariket och firas med musik, traditionella färgglada kläder och lovprisningar vid tempel och andra viktiga platser. Ceremonin sker till ära av solguden Inti, där man ber om solens återkomst, och att guden ska välkomna ett nytt år med goda skördar till folket.
Firandet hålls den 24 juni och sammanfaller med vintersolståndet i de sydamerikanska länderna.


Se alla våra resor till Latinamerika här

Alaska: Midnight Sun Festival 🌄

I Fairbanks, Alaska är man bara 225 km söder om polcirkeln och där vet man utan tvekan hur man festar in sommarsolståndet på rätt sätt. På Midnight Sun Festival kommer nämligen över 30 000 besökare till Fairbanks downtown för att fira midnattssolen.
Den 12 timmar långa festivalen bjuder på allt från liveuppträdanden till matbodar för alla smaker och marknadsstånd som säljer både lokalt hantverk och delikatesser. Midnight Sun Festival myllrar av människor i alla åldrar och alla är välkomna!


Lockas du av Alaskas midnattssol och vilda natur?

Kina: Kinesiska drakfestivalen 🎎

Drakbåtsfestivalen i Kina är känd som en av de fyra stora folkfestivalerna i Kina och är en traditionell helgdag i landet. Festivalen inträffar den femte dagen i den femte månaden på den kinesiska månkalendern, vilket är i början på juni och sammanfaller med sommarsolståndet.
Festivalen har sitt ursprung i när man dyrkade floddrakarna - draken anses nämligen vara synonym med kraft, tur och framgång - och i delar av Kina pågick drakbåtsracing redan för 2 500 år sedan.
Idag firas högtiden till minne av den kinesiska poeten och politikern Qu Yuan som kastade sig i Mi Luo-floden och drunknade. För att förhindra djur från att äta av Qu Yuans kropp slog fiskarmännen med något som liknade paddlar i vattnet och på trummor för att göra oväsen.
Festivalen firas i Kina, Taiwan, Malaysia, Singapore och Vietnam, men uppmärksammas på platser över hela världen. Den största internationella drakbåtsfestivalen hålls i Hong Kong och heter Tuen Ng.


Upplev Asien i festivaltider

Island: Secret Solstice 🌋

Även på Island samlas människor för att fira midnattssolen. I huvudstaden Reykjavik pågår festivalen Secret Solstice, som äger rum under sommarsolståndet och som varje år lockar människor som vill uppleva en annorlunda musikupplevelse.
Här kombineras konserter med typiska, isländska inslag, såsom ravefester i en glaciärgrotta och intima spelningar i en 5 000 år gammal lavatunnel. Musiken, naturens skönhet och Islands kultur skapar tillsammans en alldeles unik upplevelse för festivalens alla besökare.


Upplev Islands fascinerande natur och kultur

Vi finns här hela sommaren 🌞

Vi på Winberg Travel finns här för dig hela sommaren – alla vardagar kl. 10.00-16.00 – både på telefon och i vår butik i centrala Malmö.
Vill du spåna på dina framtida resplaner eller vill ha hjälp med en existerande resebokning mellan jordgubbsplockandet, strandhänget och favoritboken i skuggan?
Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!


Kontakta våra reseexperter