Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Vill du upptäcka världen under ytan?

Ja visst, första steget är lite krångligt. Du börjar med att dra på dig den alltför tighta våtdräkten som har en förmåga att korva sig både här och där, för att härefter ta på snorkel och cyklop, utan att få andnöd eller att håret ska fastna under gummibandet. Härefter hänger du på dig den något otympliga lufttuben och tar några stapplande steg på stranden eller båten med den nya tyngden på ryggen. Sen är det bara att hoppa i!

Väl nere under vattnet försvinner alla mödor på en millisekund. Lugnet sänker sig runt dig samtidigt som ljuden som omgav dig på land helt plötsligt är ett minne blott. Även om havet verkade vilt och vågorna slog mot båten för en sekund sen, så är det som om havet på den här sidan vattenytan omfamnar dig i en lugn och trygg kram. Det enda du hör är de monotona ljuden från din dykarmask, vars utrustning inte längre känns vare sig tung eller klumpig. Och när du börjar titta dig omkring märker du snabbt att livet under ytan är som att befinna sig på en annan planet.

Visst låter det lockande? Vi på Winberg hjälper gärna till att boka dykupplevelser i världsklass, för att även du ska få möjlighet att uppleva lugnet och den magiska världen under ytan. Fortsätt neråt i veckans nyhetsbrev för inspiration till vart just du kan få dykupplevelser som du drömmer om.


Drömmiga dyk? Se här!

Stora barriärrevet 🚤

📌Australien

Det går knappt att nämna ordet dykning innan associationerna till världens största korallrev kommer upp i tankarna. Stora Barriärrevet är en av Australiens allra största sevärdheter och tveklöst ett måste att uppleva för dykentusiaster från hela världen.
Drömmer du om att ta ett PADI dykcertifikat finns nog ingen häftigare plats på jorden för att göra detta. Börja med ett par dagars dykteori på ett träningscenter i Cairns, varefter du hoppar ombord på en modern och specialdesignad dykbåt där du ska bo under de kommande tre dagarna. Ni ställer in kursen mot Stora Barriärrevet där inte mindre än 9 dyk väntar dig, varav ett spektakulärt nattdyk. Allt tillsammans i trygga ramar tillsammans med en erfaren dykinstruktör.


Upptäck världens största korallrev

Koh Tao🌴

📌Thailand

Ön Koh Tao är ett paradis – både på land och i vattnet. Områdets många olika dykplatser passar perfekt för både nybörjare och dem som vill vässa sin teknik och få nya utmaningar under ytan.
Koh Tao är en populär backpackerdestination med en avslappnad atmosfär och är omgiven av varmt, turkost vatten. Dessutom är ön känd som en av de bästa platserna för dykutbildningar i Sydostasien, mycket tack vare det vackra livet under ytan, god sikt och lugna vatten – vilket ger perfekta förutsättningar för ovana dykare. Genom en enorm insats från regionen har det tidigare skadade och hotade korallrevet nu skyddats och återuppbyggts igen, och bjuder nu på mängder av fiskar och koraller, rockor och havssköldpaddor.
Vässa din teknik eller ta ditt dykcertifikat på Koh Tao👇🏽


Läs mer om dina möjligheter här

Upplev havets jättar🐋

📌Maldiverna & Filippinerna

En chans som du kanske bara får en gång i livet är att hoppa i vattnet och simma sida vid sida med världens största fisk – valhajen. Denna vänliga och fridfulla jätte (som tack och lov bara äter plankton och småfisk) befinner sig i haven runt Filippinerna och Maldiverna under vissa perioder av året.
Vill du få en upplevelse som du med säkerhet kommer bära med dig hela livet bör du planera din semester efter valarnas färd runt jorden, som bestäms efter var de kan hitta föda. Det är en fullständigt fantastisk och överväldigande upplevelse att simma sida vid sida med en vuxen valhaj som blir omkring 10–12 meter lång och väger upp till 40 ton.

Simma med valhajar vid Donsol på Filippinerna eller vid ön Dhigurah på Maldiverna


Bredvid världens största fisk

Playa del Carmen 🏖

📌Mexiko

Playa Del Carmen, eller Mayan Riviera Playa som man kallar området mellan Cancun och Tulum, är en av Mexikos populäraste semesterdestinationer. Österut finns kilometervis med vida sandstränder och turkosblått hav, och västerut ligger frodig, grön djungel full med spännande mayaruiner. Här är vattensporter otroligt populärt, och då framförallt dykning. Reser du till Mexiko under juni, juli eller augusti kan du åka ut på havet och spana efter valhajar utanför ön Isla Holbox.
Området är också känt för sina många cenoter. En cenote är ett naturligt slukhål som uppstod under istiden, och vars underjordiska flodsystem var oumbärliga och heliga för mayaindianerna. I de större cenoterna kan du både simma och dyka – en otrolig upplevelse!
Även här hjälper vi gärna till med boka in dig på en dykkurs – oavsett dykkunskaper.


Dyk på Mexikos karibiska kust

Dykupplevelser världen över 🌎

📌Jorden runt

Som du nog vet vid det här laget så är det bara din egen fantasi som sätter gränserna och ramarna för hur din resa ska se ut när du bokar den hos oss på Winberg Travel.

Vi har samlat alla våra reseförslag där snorkling och dykning ingår i resan på ett ställe, för att göra det lättare för dig att få en överblick över dina möjligheter. Men har du något annat dykvatten i åtanke, vill du bo på en privat båt eller följa med på en intim kryssning bland paradisöar, vill du bo i egen bungalow på stranden för att kunna dyka i det första du gör varje morgon, eller vill du resa tillsammans med en stor grupp av dykentusiaster? Oavsett vad så hjälper vi dig att förverkliga dina drömmar!

Låt våra reseförslag med dyk- och snorklingsupplevelser inspirera dig, och kontakta sen våra duktiga reserådgivare för att planera just ditt drömdyk.


Vart går din dykresa?