18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 30 950:-
Åk på en resa som är späckad med upplevelser; storstad, valhajar, vulkaner, homestay och paradisstränder. Det här reseäventyret ger dig allt det bästa som Filippinerna har att bjuda på.

Simma med valhajar och kör ATV vid en aktiv vulkan
Du börjar resan med ett kort besök i Filippinernas huvudstad Manilla, där du har möjlighet att utforska staden på egen hand. Härifrån flyger du till Donsol, som är den bästa platsen på Filippinerna för att uppleva de stora valhajarna. Under en snorkeltur kommer det – om naturen tillåter – vara möjligt att simma med de vänliga jättarna. Inte långt från Donsol ligger Legaspi och den aktiva Mayon-vulkanen. Se fram emot att uppleva det vulkaniska och vilda landskapet i full fart på en ATV.

Upplev Mindoro och följ med på en kulturell homestay-vistelse
Resan går härefter till lugna och avkopplande omgivningar vid stranden Big La Laguna på norrsidan av ön Mindoro. Här kommer du uppleva härliga och lokala stränder samt unika snorklingsplatser med ett fantastiskt undervattensliv. På Mindoro kommer du dessutom få en unik inblick i en lokal familjs vardag. Du ska nämligen få bo hos dem under en vidunderlig homestay-vistelse och delta i de dagliga göromål som är långt från de du är van vid hemifrån.

Njut av strandliv och solnedgångar på världsberömda Boracay
Resan avrundas med en vistelse på paradisön Boracay. Ön är världskänd för sin kilometerlånga, vita sandstrand som troligtvis har den finaste sanden på hela Filippinerna. Boracay står i skarp kontrast till de sömniga fiskebyarna på Mindoro, för här finns massor av aktiviteter och matställen. Använd dagarna till att åka på dagsutflykter eller att komma helt ner i varv på stranden. Oavsett vad du väljer så kommer dagens höjdpunkt vara öns fenomenala solnedgångar.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Filippinerna här
Läs mer om Filippinerna här

Bästa reseperiod

Resan kan genomföras från november till maj. Den bästa säsongen för att uppleva valhajar vid Donsol är från mars till april.

Filippinerna har två årstider. Torrperioden är mellan november och maj. Här är medeltemperaturen cirka 28 grader. Regnsäsongen är från juni till oktober och här stiger medeltemperaturen till cirka 32 grader. Under regnperioden förekommer stora tropiska regn men det regnar sällan hela dagen och Filippinerna kan absolut besökas under denna period.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag reser du från Danmark mot Manilla – Filippinernas huvudstad. Beroende på flygbolag kommer du ha 1-2 mellanlandningar under vägen.
Dag 2: Ankomst till Manilla
Vid ankomst till Manilla hämtas du på flygplatsen av en chaufför och körs till ditt hotell. Du har resten av dagen till att uppleva staden på egen hand. Du kan exempelvis besöka Manillas konstmuseum, Manila Contemporary. Du kan också ta en sväng förbi det roliga skomuseet i Marikina, där den tidigare presidenthustrun Imelda Marcos har ställt ut inte mindre än 749 par skor. Under kvällen kan vi rekommendera att äta på en av stadens många goda restauranger i den moderna stadsdelen Makati.
Dag 3: Stadsrundtur i Manilla
Denna morgon hämtas du på ditt hotell av din lokala guide som ska ta med dig på en lärorik och spännande stadsrundtur i Manilla. Under turen kommer du bland annat få uppleva den historiska stadsdelen Intramouros, som också är känd som den gamla, spanska stadsdelen. Du kommer också uppleva Rizal Park som är en lugn oas i den hektiska storstaden. Parken är full med trädgårdar, stigar, trädområden och en stor uppsättning monument av varenda filippinsk nationalhjälte som du kan tänka dig. Invånarna kommer hit för att slappna av med picknick, musik och sång. Efter stadsrundturen har du resten av dagen till egna önskemål, där du antingen kan utforska mer på egen hand eller njuta av hotellets pool. (F)
Dag 4: Från Manilla till Donsol
Tidigt på morgonen hämtas du på ditt hotell och körs till inrikesterminalen i Manilla. Härifrån flyger du till Legazpi, en flygresa på cirka en timme. Efter ankomst hämtas du på flygplatsen och körs den sista biten till Donsol där du checkar in på ditt hotell. Resten av dagen är till eget förfogande, där du exempelvis kan besöka den lokala marknaden. (F)
Dag 5: Valhajar vid Donsol
Idag ska du tillbringa tiden på vattnet. Innan du åker ut med båten tillsammans med en guide och en ”hajspanare” så får du se en introduktionsvideo som förklarar hur du ska uppföra dig tillsammans med valhajarna. När en valhaj upptäcks tar du på dig snorkelutrustningen och hoppar i vattnet för att förhoppningsvis få simma med det enorma djuret. Det är en fullständigt fantastisk och överväldigande upplevelse att simma sida vid sida med världens största fisk! En vuxen valhaj blir omkring 10–12 meter lång och väger upp till 40 ton. Som tur är, är havets jätte helt harmlös och lever av småfisk och plankton. Valhajarna kommer till Donsol varje år, och den bästa chansen att se dem är i perioden mars-april, men perioden kan variera lite från år till år. De kommer hit tack vare den stora mängd föda som finns i vattnet i det här området. Valhajarna lever fritt i området och därför krävs det lite tålamod och en viss portion tur för att se dem, då beståndet kan variera från år till år. Resten av dagen har du på egen hand. (F)
Dag 6: Från Donsol till Legaspi
Efter en lugn morgon och en god frukost åker du vidare med en privat båt till Legaspi. Vid ankomst får du sällskap den sista biten till ditt övernattningsställe. Använd resten av dagen till att koppla av inför morgondagens stora upplevelser, eller så kan du också gå på upptäcktsfärd i närområdet. (F)
Dag 7: ATV-äventyr vid Mayon-vulkanen
Idag har det blivit dags för Mount Mayon-vulkanen, som är känd för sin perfekta kägelform och som är en av de mest aktiva vulkanerna i världen. Du ska få uppleva det vulkaniska området på en snabb ATV som tar dig genom häftiga raviner och floder i det vulkaniska landskapet. Under utflyktens 3-4 timmar kan du se fram emot den ultimata vulkanupplevelsen! (F)
Dag 8: Avresa mot Puerto Galera och homestay
Efter en god natts sömn och en rejäl frukost har det blivit dags för avresa mot Puerto Galera på ön Mindoro. Du flyger tilll Manilla och körs sen den sista biten till hamnen i Batangas. Härifrån hoppar du på en offentlig båt som tar dig till Puerto Galera, dit du ankommer sent på dagen. Här möts du av din lokala värdfamilj som ska ta hand om dig under de kommande dygnen på ett homestay, där du kommer nära inpå den vänliga lokalbefolkningen och får en unik inblick i hur vardagen ser ut hos en filippinsk familj. Var uppmärksam på att övernattningsförhållandena är enkla och du kan förvänta dig låg komfort, men en garanterad upplevelse för livet! (F,M)
Dag 9: Dagsutflykt till Tukuran-vattenfallet
Idag är planen att du ska få se Tukuran-vattenfallet, som hos de lokala kallas för ’det gömda paradiset’. Under resan hit kommer du uppleva vidunderliga utsikter och slingriga vägar längs med bergssidorna. Vid ankomst till Tukuran-vattenfallet lämnas fordonen och resten av utflykten genomförs till fots genom floder och vackra landskap. Se fram emot synen av det vackra vattenfallet, och förhoppningsvis har du kommit ihåg dina badkläder så att du kan ta ett uppfriskande dopp när du har nått målet. (F,L,M)
Dag 10: Snorkel- och strandsafari
Dagens program är perfekt för alla strandälskare. Idag väntar nämligen en fantastisk dag ombord på en liten båt samt ett besök vid de vackraste stränderna i Puerto Galera. Du får goda möjligheter att snorkla vid det fantastiska korallrevet, och med lite hjälp från kaptenen kan du kanske också fånga dagens fångst med en harpun. (F,L,M)
Dag 11: Från Puerto Galera till Boracay
Du startar dagen med en tidig lunch innan du reser vidare mot fantastiska Boracay. Resan hit genomförs med både biltransport och lokalfärja. Du ankommer till Boracay under eftermiddagen. (F)
Dag 12–15: Avkoppling på Boracay
Paradisön Boracay är känd för att vara en av världens vackraste öar. Du kommer antagligen tappa andan av den kilometerlånga, vita sandstranden som nog har den finaste sanden på hela Filippinerna. Ön står i skarp kontrast till de lugna fiskebyarna på Mindoro, då det på Boracay finns massor av matställen, dagsutflykter och aktiviteter. Du har dagarna till att på egen hand utforska ön, eller kanske bara till att koppla av och njuta av livet på stranden. På kvällarna väntar en av världens vackraste solnedgångar när solen går ner i horisonten bakom Boracays många segelbåtar. (F)
Dag 16: Från Boracay till Manilla
Det har blivit dags att säga farväl till sköna Boracay. Efter frukost körs du till flygplatsen i Caticlan, varifrån du flyger tillbaka till Manilla. Vid ankomst i huvudstaden körs du den sista biten till ditt hotell i Manilla. (F)
Dag 17: Hemresa från Manilla till Skandinavien
Efter några oförglömliga veckor på Filippinerna har det blivit dags att styra kosan hemåt. Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen. Avresetiden beror på ditt flygbolag. (F)
Dag 18: Ankomst till Skandinavien
Du kommer hem med fantastiska reseminnen i bagaget. Ankomsttiden beror på vilket flygbolag du reser med, och kan skräddarsys till dina resplaner.

Övernattningar

3 övernattningar på hotell i Manilla
2 övernattningar på resort i Donsol
2 övernattningar på B&B i Legaspi
3 övernattningar på enkelt homestay i Puerto Galera
5 övernattningar på strandresort på Boracay

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

januari - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Sandaler
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Kontanter, då bankomater främst finns i de större städerna
 • Eventuellt egen snorklingsutrustning
 • Eventuellt en 'drybag' för att hålla din saker torra under båtturerna

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Manilla / Manilla – Donsol / Donsol – Manilla / Caticlan (Boracay) – Manilla / Manilla – Skandinavien
 • Övernattningar och transport enligt program
 • Måltider enligt program
 • Halvdags stadsrundtur i Manilla
 • Utflykt till valhajarna i Donsol
 • Halvdagsutflykt med ATV vid Legaspi
 • Dagsutflykt till Tukuran-vattenfallet
 • Dagsutflykt med snorkling och strand vid Puerto Galera
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider utöver de i programmet
 • Dricks till guider på utflykter
 • Utflykter som inte har bokats hemifrån
 • Dryck

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: