5 dagar
Exkl. flyg
Från 6 915:-
Om du tar ett PADI Open Water dykarcertifikat kommer du kunna uppleva en värld under vattnet som inte kan jämföras med någonting annanstans. För att bli certifierad dykare måste man minimum ha ett Open Water-certifikat och det är samtidigt en fantastiskt kul upplevelse.

Playa Del Carmen eller Mayan Riviera Playa som man kallar området mellan Cancun och Tulum är en av de mest populära semesterdestinationerna i Mexiko. Österut finns kilometervis med vida sandstränder och turkosblått hav och västerut ligger frodig, grön djungel med många intressanta och spännande mayaruiner.

Bästa reseperiod

Regntiden som även är den varmaste årstiden är mellan maj och oktober med perioden från juni till september som den regnrikaste. De lägre liggande kustområden har generellt sett mer regn och högre temperaturer än de högre belägna områdena på fastlandet. Det är stor skillnad mellan de olika delarna av Mexiko. I norra delen av landet finns det stora, torra ökenområden medan de sydostliga delarna vid den karibiska kusten och mexikanska golfen får betydligt mer regn.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Ankomst till Playa del Carmen
Du ankommer till Playa del Carmen och checkar in på ditt hotell. Du får även ditt kursmaterial vid ankomst och har resten av dagen på egen hand.
Dag 2-5: PADI Open Water
PADI Open Water är en av de mest populära dykkurser och ett PADI certifikat är godkänt hela världen över. Efter en kurs på ca 4 dagar får du sedan dyka ner till 18 meter tillsammans med en ”buddy”. Teoridelen är bygger på självstudier med bok och videoinstruktioner. Instruktören går dessutom grundligt igenom delarna med dig för att säkra att du har tillgodogjort dig kursinnehållet. Kursen är på engelska. De praktiska momenten består av lektioner i pool följt av fyra dyk i havet. de första två på 12 meter och de andra två på ett djup av maximum 18 meter. Examen består av flervalsfrågor som baseras på samtliga moment du lärt dig under kursdagarna. Kom ihåg att kursen är baserad på kunskap och inte tid - du kan bara ta ditt certifikat när du klarat både teori och praktik. Du måste ha förstått teorin och kunnat omsätta den till praktik under provet. Du måste ha gjort dina provdyk och visat att du klarar av de moment under vatten som krävs för att klara sitt Open Water certifikat. Kursen är vanligtvis 3-4 dagar men vind och väderförhållanden kan medföra ändringar i programmet.

Övernattningar

4 övernattningar på hotell i Playa del Carmen.

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Mexiko. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

OBS! Kursen är på engelska

En PADI Open Water kurs passer alla som är i någorlunda form och som kan simma minst 200 meter och är bekväma i vatten. Vi kan utöver Open Water-kurser arrangera Advanced Diver och fun diver, ring oss för ytterligare information.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • 4 övernattningar på hotell
 • PADI Open Water kurs inklusive material
 • Dykutrusting
 • Divemaster/dykinstruktör vid undervisning och alla fyra dyken

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Transfers
 • Mat & dryck
 • Extradyk och aktiviteter

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: