Sök
Sök
Dykning Koh Tao
Koh Tao, Thailand
Koh Tao, Thailand
Koh Tao, Thailand
koh Tao, Thailand
Koh Tao, Thailand
Koh Tao, Thailand
Koh Tao, Thailand
Koh Tao, Thailand
Koh Tao, Thailand
Koh Tao, Thailand

Dykkurs på Koh Tao

Reslängd: 6 dagar

Koh Tao är ett paradis, både för personer som vill gå sin första dykkurs och erfarna dykare som vill utvecklas. Av alla ställen man kan dyka längs Thailands östkust är Koh Tao ett av de allra bästa.

Koh Tao är verkligen beroendeframkallande och de flesta backpackers stannar i flera veckor. Ovanför vattenytan är Koh Tao en mysig liten ö som är omgiven av varmt, turkost vatten. Ön är utan tvekan den populäraste platsen för dykutbildning i Sydostasien. Koh Tao är dessutom känd för sitt härliga nattliv, och de kända ”full moon parties” som hålls på grannön Koh Pagnan drar tusentals festglada turister från hela världen. Ön är en riktig pärla med sina vita sandstränder, svajande palmer och flera små orörda vikar där man kan slappna av. Det råder en enastående stämning på ön. Hit kommer folk för att dyka, festa eller bara slappna av i de mysiga barerna som är byggda i bambu.

Revet runt ön har skadats en del, men tack vare en enorm insats för att skydda och återuppbygga det trivs både fisk och koraller här igen. Koh Tao kan därför erbjuda dykning för dykare på alla nivåer. Många av dykplatserna har skyddade rev med vackra koraller, god sikt, lågt vatten och svag till ingen ström, vilket är perfekta förhållanden för ovana dykare. De flesta platserna ligger inom 20 minuters båtresa.

Under hela året kan man ha turen att se valhajar, rockor och havssköldpaddor. Tillsammans med din instruktör börjar du ditt äventyr här på bästa möjliga sätt. Du kommer att få uppleva en kurs som är lätt, rolig och mycket givande med unika miljöer under ytan som verkligen är pricken över i:et.

Väder

Det är möjligt att dyka här året runt. Det är endast i oktober och november som regnperioden kan göra det svårare att komma ut till en del dykplatser.

Detaljerad resplan

Dag 1-6: Dykning - Koh Tao

PADI Open Water Diver-kursen ger ett av de mest populära dykcertifikaten som är erkänt världen över. Efter att ha genomfört denna 3-4 dagars kurs får du dyka ner till 18 meter tillsammans med en kompis.
Den teoretiska delen består av självstudier i en lärobok kombinerat med videoklipp för varje kapitel. Dykinstruktören går igenom all teori med dig för att vara säker på att du förstått allting.
Den praktiska delen består av lektioner i pool följt av fyra dyk på öppet vatten. De två första på 12 meter och de sista två ner till maximalt 18 meter.

Slutligen följer en examen (flervals) som täcker allt du har lärt dig. Tänk på att kursen är baserad på "prestation" och inte "tid", det betyder att du fortsätter till dyken på öppet vatten först när du förstått och klarat teoriavsnittet och har utfört det första provdyket i confined water korrekt och problemfritt.Övernattningar:
Fem nätter i dubbelrum.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Nybörjarkurser startar varje dag. Det är möjligt att lägga till fler övernattningar eller fler dyk till din bokning (förutsatt att du klarat kursen).
Open Water-dykkursen passar för alla med allmän, god fysisk hälsa och som är vana att vistas i vatten.
Kom ihåg att du behöver ett läkarintyg innan kursen. Winberg Travel rekommenderar att du ordnar det hemma.
Du måste också kunna simma minst 200 meter och hålla dig flytande i 10 minuter.

Förutom Open Water-dykkurser kan Winberg Travel ordna dykkurser för alla nivåer. Ring för mer information.

Pris


Gruppstorlek

Max. 4 dykare per instruktör.

I priset ingår

 • 3 måltider per dag
 • Övernattningar
 • Dykutrustning
 • PADI-kursmaterial
 • Instruktör/divemaster
 • Dykcertifikat
 • Förtäring på båten (vatten, te, kaffe, frukt)
 • 2 bonusdyk när kursen är avklarad

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Transport till Koh Tao
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: