5 dagar
Exkl. flyg
Från 4 700:-
Koh Tao är verkligen beroendeframkallande och de flesta backpackers stannar i flera veckor. Ovanför vattenytan är Koh Tao en mysig liten ö som är omgiven av varmt, turkost vatten. Ön är utan tvekan den populäraste platsen för dykutbildning i Sydostasien. Koh Tao är dessutom känd för sitt härliga nattliv, och de kända ”full moon parties” som hålls på grannön Koh Pagnan drar tusentals festglada turister från hela världen. Ön är en riktig pärla med sina vita sandstränder, svajande palmer och flera små orörda vikar där man kan slappna av. Det råder en enastående stämning på ön. Hit kommer folk för att dyka, festa eller bara slappna av i de mysiga barerna som är byggda i bambu.

Revet runt ön har skadats en del, men tack vare en enorm insats för att skydda och återuppbygga det trivs både fisk och koraller här igen. Koh Tao kan därför erbjuda dykning för dykare på alla nivåer. Många av dykplatserna har skyddade rev med vackra koraller, god sikt, lågt vatten och svag till ingen ström, vilket är perfekta förhållanden för ovana dykare. De flesta platserna ligger inom 20 minuters båtresa.

Under hela året kan man ha turen att se valhajar, rockor och havssköldpaddor. Tillsammans med din instruktör börjar du ditt äventyr här på bästa möjliga sätt. Du kommer att få uppleva en kurs som är lätt, rolig och mycket givande med unika miljöer under ytan som verkligen är pricken över i:et.

Läs mer om våra andra tillval till din Thailandsresa
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Det är möjligt att dyka här året runt. Det är endast i oktober och november som regnperioden kan göra det svårare att komma ut till en del dykplatser.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1-5: Dykning - Koh Tao
PADI Open Water Diver-kursen ger ett av de mest populära dykcertifikaten som är erkänt världen över. Efter att ha genomfört denna 3-4 dagars kurs får du dyka ner till 18 meter tillsammans med en kompis. Den teoretiska delen består av självstudier i en lärobok kombinerat med videoklipp för varje kapitel. Dykinstruktören går igenom all teori med dig för att vara säker på att du förstått allting. Den praktiska delen består av lektioner i pool följt av fyra dyk på öppet vatten. De två första på 12 meter och de sista två ner till maximalt 18 meter. Slutligen följer en examen (flervalsprov) som täcker allt du har lärt dig. Tänk på att kursen är baserad på "prestation" och inte "tid", det betyder att du fortsätter till dyken på öppet vatten först när du förstått och klarat teoriavsnittet och har utfört det första provdyket i confined water korrekt och problemfritt.

Övernattningar

4 övernattningar i flerbäddsrum på hostel

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Thailand. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Nybörjarkurser startar varje dag. Det är möjligt att lägga till fler övernattningar eller fler dyk till din bokning (förutsatt att du klarat kursen).
Open Water-dykkursen passar för alla med allmän, god fysisk hälsa och som är vana att vistas i vatten.
Kom ihåg att du behöver ett läkarintyg innan kursen. Winberg Travel rekommenderar att du ordnar det hemma.
Du måste också kunna simma minst 200 meter och hålla dig flytande i 10 minuter.

Förutom Open Water-dykkurser kan Winberg Travel ordna dykkurser för alla nivåer. Ring för mer information.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Gruppstorlek

Max. 4 dykare per instruktör.

juni - september

Packlista

 • Du får låna alla material och all utrustning, så det enda du behöver ha med dig är ett hälsointyg och badkläder.

I priset ingår

 • Övernattningar enligt program
 • Dykutrustning
 • PADI-kursmaterial
 • Instruktör/divemaster
 • Dykcertifikat

I priset ingår inte

 • Flyg Skandinavien - Thailand t/r
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transport till Koh Tao
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Alla måltider betalas på plats.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: