Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Upptäck världen med oss🥾🎒🌏

Vårt motto – Upptäck världen – är enligt oss en mental inställning till resandet. Vi är stolta över att själva resa med mottot ständigt närvarande, och att utmana våra resenärer i att också vilja upptäcka världen – på riktigt. ’Upptäck världen’ är ett mindset som garanterar lokala äventyr för både oss och våra kunder.

Det är självklart individuellt hur just du vill upptäcka världen. För oss handlar det om att gå längs med de vägar där lokalbefolkningen går, för att uppleva det äkta vardagslivet och dess omgivningar. Det är där turistvägarna slutar som äventyret börjar!

👇🏽Klicka på knappen nedan, där vi berättar mer om ’Upptäck världen’ och vad det betyder för oss. Samtidigt kan du också få inspiration till hur våra resenärer själva har rest med mottot i bakhuvudet.


Få reseinspiration bortom det vanliga

Hur upptäcker du världen?

Den frågan ställde vi till några av våra resenärer för ett tag sedan, och fick massor av härliga och inspirerande berättelser tillbaka. Här kommer en riktig ’Upptäck världen’-historia från Marlena.

Marlenas homestay i Vietnam
”Min bästa reseupplevelse var när vi reste runt i Vietnam. Vi ankom till Sapa i norra Vietnam under eftermiddagen, och även om vårt hostel låg på toppen av staden kunde vi inte se någonting runt omkring oss på grund av den täta dimman. När vi vaknade nästa morgon höll vi på att tappa hakan av förvåning över det vackra landskapet med berg och risodlingar som bredde ut sig utanför vårt fönster.
Dagen efter vandrade vi och bodde på homestay i området omkring Sapa, vilket verkligen var en fantastisk upplevelse. Vi mötte en massa lokala kvinnor från de omkringliggande stammarna som hjälpte oss på vägen genom lera och upp på branta sluttningar.
Att bo på homestay var fantastiskt och väldigt autentiskt. Vi bodde hos en familj som lagade mat till oss under kvällen innan vi gick och lade oss på madrasser på deras loft. Vi längtar efter att få komma tillbaka och visa våra framtida barn det här fantastiska landet.”


Lär känna Vietnams lokalbefolkning du också

🔍🌏Våra egna bästa resminnen med tema ’Upptäck världen’


På toppen av Kilimanjaro🗻

Helena, som till vardags jobbar med våra studie- och företagsresor, har nyligen vandrat till toppen av Kilimanjaro, Afrikas högsta berg. Så här upptäckte hon världen under sin resa:

”Vandringen till toppen av Kilimanjaro är utan tvekan det jobbigaste jag har gjort, men samtidigt den absolut bästa upplevelse jag har varit med om. Jag får ett lyckorus i kroppen bara vid tanken på den! Resan var en perfekt kombination av vacker natur, en härlig personal som hjälpte oss hela vägen, och den häftigaste känslan av seger efteråt!”


Vandra till Afrikas topp

Till fots genom den jordanska öknen⛺️

Emma från vår marknadsavdelning är nästan berusad av känslan hon kom hem med efter sin senaste resa, en vandring från huvudstaden Amman till grottstaden Petra:

”Jag var verkligen spänd inför vår första vandringsdag. Redan efter de första timmarna hade vi upplevt flera olika former av natur och en varierande terräng. Vi hade en lokal guide med oss som kunde leden, samt två åsnor och deras förare.
En beduinfamilj följde oss genom öknen, och på kvällarna satte de upp våra tält och lagade mat till oss i skenet av en lägereld. När vi på resans andra dag skulle slå läger för kvällen fick vi veta att ett oväder var på ingång. Vår beduinfamilj var då så otroligt snälla att de bjöd in oss till sitt hem, så att vi fick övernatta under tak medan ovädret drog förbi. Kvällen spenderade vi med historier, småprat och te i familjens vardagsrum medan regnet smattrade mot taket.”


Hitta ditt vandringsäventyr

Bli ditt eget 2.0

Genom att resa enligt ’Upptäck världen’-devisen kommer du utveckla dig själv på en mängd olika sätt. En resa bortom allfartsvägarna kommer göra att du:

💛Lär dig nya saker om dig själv och din omvärld
💛Testar dina gränser och utvecklar dig själv som person
💛Utvidgar din horisont och får inblick i andra kulturer och levnadssätt
💛Skapar nya och stärker existerande relationer
💛Skapar minnen som varar livet ut

I vårt blogguniversum fyller vi hela tiden på med nya blogginlägg om resformer, resmål och tips på vägen. Dyk genast in på vår blogg och lär dig med om att resa enligt ’Upptäck världen’-mentaliteten, och hur den kan utveckla och inspirera dig under dina kommande resor.


Låt din inspireras av vår reseblogg