Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Gör dig redo för att utforska världen med ryggsäck 🌎

Läs mer om de fem hetaste backpackerdestinationerna

Nyfikenhet är ditt bästa resesällskap när du kastar dig ut i ett backpackingäventyr. Oavsett ålder är det en oslagbar upplevelse att kasta upp ryggsäcken på ryggen, resa ut i världen och bara se vad som kommer hända.
Vi har satt ihop en lista över de fem länder som vi anser bör stå överst på din reseönskelista nästa gång du ska ge dig ut på en backpackerresa. Lär dig mer om våra bästa backpackerdestinationer här!


Vill du också upptäcka världen med ryggsäck?

Thailand – Den perfekta backpacker-destinationen

Du kommer älska Thailand om du…

🤷🏽‍♀️… är ny inom backpacker-resande. Då är Thailand nämligen ett av de bästa länderna att öva upp sina talanger inom ryggsäcksresande på. Landet är säkert, billigt och de välbesökta backpacker-rutterna gör det lätt för dig att möta andra backpackers längs med vägen. Och dessutom är lokalbefolkningen enormt vänlig och välkomnande!

💰… reser med en begränsad budget. Thailand har ett av de största utbuden av lågprisboenden i hela Sydostasien.

🛖… drömmer om att uppleva den lokala kulturen och att resa bortom redan upptrampade vägar. Motsatt mot vad du kanske tänker om Thailand, så är det faktiskt jättelätt att ta sig bortom turistområdena och upptäcka lokala byar på landet, öde stränder och tomma bergsvägar.

🧸… reser med barn. I Thailand finns massor av upplevelser för barn, och thailändarna älskar att hälsa på och leka med barn i alla åldrar!

🥢… älskar thaimat. Och helt ärligt – vem gör inte det?


Börja ditt äventyr i Thailand

Mexiko – färggranna äventyr som tar andan ur dig

Du måste åka och backpacka i Mexiko, för att…

🌎… Mexiko är en perfekt utgångspunkt för andra fantastiska äventyr i Central- och Sydamerika. Det är lätt att kombinera din backpacker-resa i Mexiko med äventyr i andra länder, såsom Guatemala, Belize, Costa Rica och Panama.

🌄… Mexiko överraskar! Stereotypa bilder från Mexiko visar stränder, städer och ruiner – som absolut också är fantastiska – men visste du att bergen i Mexiko är något alldeles särskilt? Från centrala Mexiko till Oaxaca och vidare därifrån finns massvis av vackra, bergrika områden som utgör de perfekta kulisserna för ett äkta ryggsäcksäventyr.

🏞… cenoterna är något utöver det vanliga. De naturliga vattenhålen gömda i kalkstensgrottor är extremt sällsynta i världen, men i Mexiko hittar du många av de vackraste cenoterna – särskilt på Yucatan-halvön nära staden Tulum. Yucatan-halvön i sig är också en stark rekommendation för backpackers!

🌈… de glada färgerna och stämningen smittar! Mexikanarna vet hur man pyntar städerna och sätter färg på vardagen. Överallt i städerna ser du färggranna väggmålningar, flaggirlanger och lokala kvinnor i fantastiskt vackra och stora klänningar. Du kan inte annat än att bli glad av den synen!

🌮… du kan äta så mycket tacos som du vill. Det borde vara anledning nog till att åka hit!


Djupdyk i våra resor till Mexiko

Australien – backpacka ”The aussie way”

Du kommer älska Australien om du…

🏜… letar efter spektakulära naturupplevelser. I Australien blir du mållös av skönheten när du backpackar runt i landskapet som inte liknat något annat du tidigare har sett. Här finns stora, rosa sjöar, ökenområden och världens största korallrev!

🐨… älskar söta och annorlunda djur. På din backpacker-resa kan du ha turen att möta de glada quoakkerna, vars söthet kommer få dig att kikna. Du kan också se kängurur, koalor och kanske till och med den tasmanska djävulen och enorma saltvattenskrokodiler.

🏄🏾… du älskar adrenalin, vattensporter och action. I Australien kan du få adrenalinkickar i världsklass, med möjlighet för både bungyjump, surfing, dykning vid Stora Barriärrevet och mycket mer. Gillar du mountainbike har Tasmanien några fantastiska stigar som går längs med de slingriga bergsvägarna – perfekt för en actionladdad dag på två hjul!

🚐… drömmer om att kombinera backpacking med en road trip. I Australien kan du köra långa sträckor genom vackra landskap. Det är jätteenkelt att hyra en husbil, och det är utan tvekan det bästa sättet att ta sig runt om du vill hinna uppleva så mycket som möjligt av det härliga landet under din resa.


Go Down under!

Sydafrika – äventyr för backpackern som älskar djur och natur

Du ska absolut åka till Sydafrika för backpacking, eftersom…

🚌… det är lätt att backpacka med busskort. Med ett flexibelt hoppa på/hoppa av-busskort kan du uppleva Sydafrikas vackra land helt i ditt eget tempo. Och som en bonus möter du massor av likasinnade resenärer längs med vägen.

🦁… du älskar Lejonkungen. I Sydafrika kan du åka på safari i Krüger National Park, vandra i den afrikanska djungeln eller utforska djurens hemmaplan; savannen. Du befinner dig direkt i de magiska kulisserna från filmen Lejonkungen, och bli inte förvånad om du börjar nynna på Elton Johns ”The Circle of Life” medan du tar in upplevelsen.

🤩… landet innehåller det äventyr som de flesta backpackers söker. Du kan uppleva mångfald och kulturmix nära inpå i Kapstadens många townships, där lokalborna tar emot dig med öppna armar. Du kan också åka till den förbisedda förorten St. Lucia där du kan ha turen att se ”The Hippo Parade”, där vilda flodhästar tar sig upp från mossorna och vattendragen för att vandra genom staden efter att solen har gått ner. Tycker du om surfing och vattensport, adrenalin och natur, så är Sydafrika också den helt perfekta destinationen för dig!


Upplev Lejonkungens kulisser

Peru och Bolivia – Backpacking genom Sydamerikas höjdpunkter

Du ska backpacka i Peru och Bolivia för att…

🎒… det är ett av de bästa sätten att uppleva Sydamerika på. Kombinationen av Peru och Bolivia (samt eventuellt Chile, Ecuador och Galapagos) får dig att se och uppleva det bästa av Sydamerika. Det är samtidigt en av de mest effektiva resrutterna på kontinenten, då länderna är lätta att resa till och det är enkelt att ta sig över landgränserna.

🛕… du kan besöka backpackernas sevärdhet nr. 1: Machu Picchu. Gömd bakom dimmiga dalar och högt upp i molnen hittar du den ikoniska, historiska och sägenomspunna inkaruinstaden Machu Picchu, som står överst på många backpackers lista över platser som måste besökas. Att resan hit går längs med en av världens häftigaste och mest ikoniska vandringsleder gör inte upplevelsen mindre anmärkningsvärd.

🌳… du har de bästa förutsättningarna för att utforska Amazonas. Om du drömmer om att utforska världens största regnskog så är Peru och Bolivia perfekta platser att göra detta på. Här är det nämligen både billigare och lättare än i många andra länder i Sydamerika. Resan genom Amazonas genomförs i långa båtar som snirklar sig fram genom Amazonas bifloder, och längs vägen får du se apor, kräldjur, anakondor och exotiska fåglar.

🌈… du kan få uppleva några av världens häftigaste naturfenomen. Kasta på dig ryggsäcken och bege dig runt från den ena unika naturupplevelsen till den andra. Upplev bland annat Salar De Uyuni i Bolivia – världens största saltöken – där synen av det över 10 000 km2 stora, kritvita landskapet kommer ta dig med storm. Du kan också åka till ökenoasen Huacachina i Peru där du kan åka sandboard nerför de massiva sanddynerna, eller låta dig förtrollas av synerna vid Rainbow Mountains. Slutligen kan du också besöka Colca Canyon – den näst djupaste ravinen i världen.


Upplev det bästa av Sydamerika