Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Följ med jorden runt och besök några av de minsta länderna 🌍

Även små länder erbjuder fantastiska uppevelser

Det är lätt att förbise de charmiga och unika små länderna runt om i världen. Dessa länder är små till sin storlek, men när det kommer till upplevelser har de ofta enormt mycket att erbjuda. Här ger vi tips på små länder runt om i världen som vi tycker är värda att besöka!

En av fördelarna med att resa till ett mindre land är att landets storlek gör att du har alla upplevelser inom ett hanterbart avstånd.

Se våra tips på sex små länder som erbjuder fantastiska upplevelser 👇


Färöarna 🐑

Äventyrliga fjordar och unik kultur

Älskar du den råa naturen? Då är Färöarna destinationen för dig. Färöarna, som ligger i Nordatlanten, består av 18 öar och erbjuder storslagen och vacker natur. Upplev imponerande vattenfall, vertikala raviner och mysiga städer. Se fåren som betar på de gröna sluttningarna och till och med på taken på de traditionella färöiska husen - det är en speciell syn!


Reseinspiration till Färöarna

Seychellerna 🤿

Ett tropiskt paradis i den Indiska Oceanen

Besök den pittoreska ön La Digue, där cykelturer tar dig genom idylliska byar och till orörda stränder som Anse Source d'Argent. Seychellerna är en ögrupp som ligger i Indiska oceanen. Vita stränder, azurblått vatten och frodig djungel är det som beskriver denna skärgård bäst. Besök vackra stränder, snorkla, dyk, eller utforska djungeln.


Reseinspiration till Seychellerna

Samoa 🤿

En av Stilla Havets pärlor

Utforska Samoas undervattensvärld och dyk eller snorkla med havssköldpaddor och vackra färgrika fiskar. Träffa den vänliga lokalbefolkningen i de små byarna och besök vackra vita sandstränder på öarna. Du kan också bestiga berget Silisili, hyra en bil och utforska öarna på egen hand, njuta av ett dopp i To Sua Ocean Trench och bo i en fale (enkel strandhydda).


Reseinspiration till Samoa

Singapore 🌆

En ö, ett land och storstad på samma gång

Singapore är en liten ö som ligger väl inklämd mellan Indonesien och Malaysia, men även om den är liten har den så mycket att erbjuda. I Singapore smälter tradition och modernitet samman i perfekt harmoni, med historiska tempel som står sida vid sida med futuristiska skyskrapor. Upplev de futuristiska träden som lyser upp Gardens by the Bay.


Reseinspiration till Singapore

Sydkorea 🪭

Kontrasternas land

Här kan du uppleva allt från historiska och kulturella skatter till moderna och futuristiska sevärdheter, vackra nationalparker och paradisöar. Börja din resa med en upptäcktsfärd i Seoul, fortsätt till Seoraksan National Park som bjuder på trekking, lär dig mer om hur man levde på 1500-talet i Hahoe Folk Village och avsluta med en vistelse på exotiska Jeju Island.


Reseinspiration till Sydkorea

Sri Lanka 🐘

Ett frodigt paradis

Upplev den frodiga naturen på Sri Lankas högland med teplantager, djungel och skog. Åk på safari i Udawalawa och upptäck de vilda elefanterna eller besök lejonklippan Sigiriya och den gamla huvudstaden Kandy. Slappna av på stränderna vid Negombo och Mirissa och möt Sri Lankas trevliga och välkomnande lokalbefolkning.


Reseinspiration till Sri Lanka

Vill du besöka flera länder på samma resa?

Res jorden runt och kombinera flera destinationer i en och samma resa

Har du svårt att välja ett resmål när världen är full av äventyrliga och spännande länder? Då kan en resa runt jorden vara ditt nästa stora äventyr.

En resa jorden runt kräver planering – men det och mera kan vi hjälpa dig med!

3 bra regler att komma ihåg inför din resa runt om i världen:

💚 Det finns inget rätt eller fel med en resa runt jorden. Dina drömmar skapar ramarna.
💚 Du behöver inte resa hela vägen jorden runt för ett fantastiskt äventyr!
💚 Det kommer att finnas oväntade situationer längs vägen, men det är dessa du kommer att minnas bäst när du kommer hem. Det finns ingen anledning att vara rädd för det oväntade på resan. När du reser med oss kan du alltid komma i kontakt med en resekonsulent via vårt journummer som är öppet dygnet runt. Dessutom omfattas du av paketreselagen.


Inspiration till din jorden runt resa