Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Låt Europas vårsol värma dig längs vandringsleden 🥾☀️

Vi är inne på de sista, skälvande dagarna av den officiella vinterperioden. Dagarna blir längre och ljusare, längtan om våren och värmen går nästan att ta på, och drömmen om en härlig vårresa känns helt plötsligt inte alls långt bort.

🔜🚶🏽‍♀️🏔👟🌿
Planeringen av vårens alla vandringsresor hos Winberg Travel är i full gång, och många av avgångarna börjar redan fyllas upp. Om två månader går startskottet för en hektisk vandringssäsong, när tusentals glada vandringsresenärer vallfärdar till Europas vackraste vandringsleder för att uppfylla sina resedrömmar, andas frisk, mild vårluft och få igång kroppen efter en stillasittande vinter.


Boka din plats i vårsolen

Var drömmer du om att vandra?

För dig som ännu inte har bokat vårens vandring – och som drömmer om en vandring bland grönskande berg, porlande bäckar och blomstrande ängar – så är det nu hög tid att boka en av de sista platserna på vårens avgångar. Fortsätt neråt i dagens nyhetsbrev för att läsa mer om vilka vandringsresor vi erbjuder 👇🏽

Vandra genom böljande landskap i Toscana

🛞⛪️🌳

Via Francigena – eller Camino a Roma som den också kallas – är en medeltida vandringsled som ursprungligen ledde pilgrimer från hela Europa till målet i Rom. På vår resa vandrar vi genom hjärtat av det vackra Toscana på en 130 km lång pilgrimsvandring mellan Lucca och Siena. Vi besöker många vidunderligt vackra platser längs den här delen av Via Francigena, som bland annat staden Monteriggioni belägen högt uppe på en kulle, San Gimignano med sina medeltida torn och självklart också målet med resan – storslagna Siena – som är en historisk, kulturell och gastronomisk pärla.
Vi vandrar i en mindre grupp tillsammans med en svensk reseledare, övernattar i charmiga, italienska byar och avnjuter kvällarna på små piazzas med italienska delikatesser.

Vill du upptäcka Toscana till fots?
🗓Avresedatum: 5 maj
❗️Boka senast: 5 mars


Upplev våren i Toscana

Omåttligt populära Camino Frances

🗡🤍🕌

”Om man kunde tappa upp glädje på flaska, så skulle man göra det på torget framför katedralen i Santiago de Compostela. Oavsett om man har gått 114 km eller 800 km så blir man här en del av den glädje som flödar genom luften. Caminon är mer än bara en vandring – det är summan av de kilometrar du går, naturen du är omgiven av, maten du äter och människorna som du möter och lär känna längs vägen.” – Helena, reseledare på Camino Frances

Den mest klassiska pilgrimsleden till katedralen i Santiago går längs den franska leden. Här är byarna mer välbesökta och utbudet av inbjudande uteserveringar fler än på de mindre lederna, och de historiska sevärdheterna duggar tätt. Hela stämningen längs den här leden andas mytomspunnen historia och den andliga resa som många av ledens besökare är ute på.
Vår första avgång i vår är redan fullbokad, men vi har fortfarande platser kvar i maj!

🗓Avresedatum: 2 maj
❗️Boka senast: 2 mars

🗓Avresedatum: 16 maj
❗️Boka senast: 16 mars


Upplev atmosfären på pilgrimsleden

Bland höga berg och grönskande dalar i Skottland

West Highland Way är en legendarisk vandring i hjärtat av det skotska höglandet. Här vandrar vi genom den mäktiga, skotska naturen, bland floder och små skogsstigar, genom frodiga skogar och lilaskimrande ljunghedar. De höga kullarna ger oss sagolika utsikter över det dramatiska landskapet och kvällarna spenderas på inbjudande hotell och pensionat i sann, skotsk anda.

Vår reseledare Jan beskriver det så här:
”Skottland som vandringsdestination är helt unik. Vädret skiftar konstant när du går genom skogar, berg, dalar, längs floder och i små, mysiga byar – allt medan du kommer nära inpå den skotska kulturen. Längs vägen möter du trevliga människor, lokala musiker och inte minst Ben Nevis – Storbritanniens högsta berg. West Highland Way tog mig fullständigt med storm – och tänk att man inte behöver resa längre bort för en så stor vandringsupplevelse!”

🗓Avresedatum: 9 juni
❗️Boka senast: 9 april


Upplev skottska höglandet i vårskrud

Camino Portugues till Santiago de Compostela

Den portugisiska vägen är en av få pilgrimsleder som följer havet under sin väg till slutmålet i Santiago de Compostela. På din vandring längs de historiska stigarna åtföljs du av den bländande Atlanten, medan du i eget tempo vandrar genom historiska byar och täta lövskogar, längs sandstränder och porlande bäckar.
Första delen av leden vandrar du längs kusten, med utsikter mot pittoreska segelbåtar, vackra stränder och mysiga parker. Senare på turen rör du dig längre inåt land, där det vackra landskapet fortsätter i form av berg, vinodlingar och charmerande byar på väg mot målet: katedralen i Santiago de Compostela.
Din reseledare kommer under veckan berätta den fascinerande historien om en av världens mest välbesökta vandringsleder som utan tvekan kommer göra dig gott både kroppsligt och själsligt.

Vill du vandra längs havet med slutmål i Santiago?
🗓Avresedatum: 23 maj
❗️Boka senast: 23 mars


Havsbris och historiska vingslag

Psst…

Vill du hellre uppfylla din vandringsdröm till hösten? Det går utmärkt! Alla resor som vi nämner här ovan har nämligen även avgångar under höstmånaderna 🍂

Spana in alla våra vandringsresor på vår hemsida, där du dessutom kan läsa om våra mer äventyrliga vandringar till Everest Base Camp, toppen av Kilimanjaro, Mallorcas bergskedjor och Madeiras grönskande levador! 🗻🚩


Se alla våra vandringsresor här