Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
7 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 15 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
West Highland Way är en vandringsled i hjärtat av det skotska höglandet. Leden invigdes 1980 som en av de första officiella vandringslederna i Skottland och är ansedd som en av de finaste vandringarna i hela Skottland.

Vi flyger till Glasgow och körs till Inverarnan. West Highland Way börjar officiellt i staden Milngavie lite norr om Glasgow men vi har valt att börja vår vandring i Inverarnan där det skotska höglandet börjar. Vi vandrar härifrån genom den vackra skotska naturen längs små skogsstigar, gamla militärtransportvägar, järnvägsspår och övergivna kostigar. Utmed vägen avlöser de vackra vyerna varandra när vi vandrar med sjön Loch Lomond på ena sidan och berget Ben Lomond på den andra. Vi går genom vildmarksområdet Rannoch Moor och in i historiska Glencoe. Vi avslutar vår färd i Fort Williams där vi vandrar uppför Ben Nevis.
Vårt bagage skickas mellan hotellen och man kan köpa till ett lunchpaket på hotellet och sedan ära en god middag på några av hotellen eller ute på byn.. Många av våra övernattningar sker i byar med en pub så den som vill kan smaka den världskända skotska whiskyn eller ta en öl efter en dag till fots.

Bästa reseperiod

Bästa tiden att vandra i Skottland är mellan april och oktober. Under högsommaren i juli - augusti är det som mest populärt och priserna stiger. Bästa tiden är vår och tidig höst.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa mot Skottland
Vi flyger från Skandinavien till Glasgow och har sedan en transfer till Invararnan som är där vi kommer att starta vår vandring nästa dag. Efter vi har checkat in på vårt hotell finns det tid för en liten rundvandring och sedan samlas de som vill för gemensam middag på hotellet.
Dag 2: Inverarnan till Tyndrum - vandring utmed floden
Dagens vandring går utmed floden Falloch. Vi passerar också den kända West Highland Railway och sedan för en lätt stigning oss upp till Crianlarich. Innan vi anländer till Tyndrum, möts vi av en strålande utsikt mot bergen Munros Ben More och Stob Binnein. (F) Dagens vandring: 6-7 timmar i behagligt tempo. 22 kilometer.
Dag 3: Tyndrum till Kingshouse – hjärtat av det skotska höglandet.
Nu går vi via Thomas Telfords militärtransportväg förbi sjön Tulla, över Rannoch Moors vildmark och in i historiska Glencoe, det verkliga hjärtat av det skotska höglandet. Här har vi utsikt över ett av Skottlands mest ikoniska berg; Stob Dearg, som reser sig 1021 möh. På vägen passerar vi också små byar med pubar och värdshus. (F) Dagens vandring: 7-8 timmar i behagligt tempo. 30 kilometer.
Dag 4: Kingshouse till Kinlochleven: Bergspasset The Devils Staircase
Detta är resans kanske jobbigaste dag. Vi vandrar upp över bergspasset The Devils Staircase men i gengäld får vi en belöning vid toppen av den imponerande utsikten över Glencoe. Vi fortsätter sedan till den lilla staden Kinlochleven där vi övernattar. (F) Dagens vandring: 5-6 timmar i behagligt tempo. 14,5 kilometer.
Dag 5: Kinlochleven till Fort William: Genom skog och med utsikt upp mot Ben Nevis
Stigarna idag går genom skogsområden och ett mindre bergspass. På vägen ner mot Fort Williams kan vi se Ben Nevis, Storbritanniens högsta berg och mentalt förbereda oss på morgondagens vandring och försök att nå toppen. (F) Dagens vandring: 6-7 timmar i behagligt tempo. 24 kilometer.
Dag 6: Ben Nevis – Storbritanniens högsta berg – 1344 möh
Ben Nevis är en av Skottlands 284 berg, eller Munros som berg över 914 meter kallas. Vandringen upp tar ca 4 timmar och på ca 800 meters höjd passerar vi trädgränsen och vi vandrar som genom ett månlandskap upp till toppen. Vädret kan vara oberäkneligt och det är ofta dimma och växlande molnighet. Är det klart ser vi ända till ön Sky i den skotska skärgården. Här finns också en gammal väderstation från 1881. Vandringen ner går lite lättare och tar ca 3 timmar. Den som hellre stannar i Fort William och avstår vandringen upp till toppen kan se fram emot en dag i gemytliga Fort William med whiskydestillerier, pubar, restauranger, museer och möjlighet till båtfärd eller en tur med järnvägen – Jacobites Steam Train. (F) Dagens vandring: 7-9 timmar och är stundtals ansträngande. 17 kilometer.
Dag 7: Hemresa
Idag vänder vi hemåt igen. Vi har en transfer tillbaka till Glasgow varifrån vi flyger till Skandinavien. (F)

Övernattningar

En natt i Inverarnan
En natt i Tyndrum
En natt i Kingshouse
En natt i Kinlochleven
Två nätter i Fort William

Kommentarer

Vad krävs för att kunna göra vandringen?
Du går i genomsnitt ca 21 kilometer om dagen. Den längsta vandringen du gör är 30 kilometer och den kortaste 14,5 kilometer. Underlaget skiftar mellan grus, asfalt och sten. Det finns både uppförs- och nedförsbackar på vägen, en del relativt branta. Då du skickar bagaget behövs bara en lättare ryggsäck. Detta tillsammans med väl ingångna vandringskängor och gott humör underlättar vandringen och man behöver inte vara en atlet för att både klara av och njuta av vandringen även om man skall vara beredd på att vissa etapper är en smula konditionskrävande.

Avresedatum

Status Reseperiod Boka senast Pris
Få platser Reseperiod21.08.22 - 27.08.22 Boka senast21-06-2022
15 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod20.05.23 - 26.05.23 Boka senast20-03-2023
Kommer snart
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod10.06.23 - 16.06.23 Boka senast10-04-2023
Kommer snart
Prisförslag
Trygghetsgaranti

Information

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Denna resa säljs som ett paket och om man vill göra ändringar kan vi inte återbetala de delar av paketet som ej utnyttjas. Vi kan i de flesta fall, beroende på platstillgång, ordna med förlängning av resan eller ändra hemresan mot ett tillägg.

Gruppstorlek

Min 10 personer Max 16 personer

Nästa: 21-08-2022

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Ett par väl ingångna vandringskängor och ett extra par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Bekväm, mindre ryggsäck för dagspackningen
 • Skavsårsplåster
 • En powerbank till mobilen är alltid bra att ha
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

 • Flyg Köpenhamn/Stockholm/Göteborg - Glasgow t/r i ekonomiklass.
 • För andra avreseorter kontakta oss på Winberg Travel
 • 6 övernattningar med del i dubbelrum på turisklasshotell inklusive frukost
 • OBS - vi har i nuläget bara twin rooms att erbjuda. Enkelrum är på förfrågan.
 • Transfer mellan flygplats och hotell t/r
 • Bagagetransfer mellan hotellen
 • Svensk färdledare
 • Informationsmöte innan avresa (webinarium)

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Eventuella turistskatter som måste betalas på plats
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar före eller efter resan på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning. Vill du göra denna resa men på andra datum på egen hand kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll. Du kan då också lägga till utflykter, ändra reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill. Kontakta oss på Winberg Travel på 0413-17050 och hör mer om priser

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF