Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Drömmer du om att upptäcka världen på egen hand?🙋🏽

Res som soloresenär eller på egen hand - men tillsammans med andra

Att resa själv är en upplevelse som inte liknar någon annan. Det är en resa längs okända stigar, fylld med möjligheter till personlig utveckling och oförglömliga äventyr. Men även om soloäventyr har sin alldeles egen magi så känns det inte alltid rätt för alla. Om soloresor inte är något för dig så kan du också överväga att resa ensam, men tillsammans med andra, på en gruppresa. Gruppresor öppnar dörren till gemenskap och nya vänskaper, och är ett unikt sätt att uppleva världen på.

Fortsätt neråt i veckans nyhetsbrev, där vi djupdyker i hur det är att resa på egen hand, samt hur du kan resa ensam, tillsammans med andra.


Blogg: 10 tips inför soloresan

Res ensam – tillsammans med andra

Känner du dig lockad av att upptäcka världen på egen hand? Men samtidigt vill ha tryggheten av att ha ett sammanhang och människor att dela dina upplevelser med under delar av resan?
Låt oss då tipsa om några olika resformer som kan passa dig - där du kombinerar det bästa av soloresande och gemenskap!

Volontärarbeta ute i världen

Gör skillnad under resan💚

Volontärarbete är ett helt unikt sätt att få inblick i den lokala kulturen och lära känna lokalbefolkningen. Du arbetar ofta tillsammans med andra besökare och även lokala, och möter på så sätt andra resenärer som precis som dig vill göra skillnad. Vi kan hjälpa till att boka volontärarbete på allt från förskolor och skolor till djurcenter och miljöprojekt.


Resor som gör gott

👣Aktiva reseäventyr

Vandringsresor i grupp

Följ med på en av våra utmanande, aktiva resor med svensk reseledare. Under resorna är du i gott sällskap med andra vandringsglada medresenärer samt en av Winberg Travels egna, erfarna reseledare. Välj själv till hur stor del du vill vara med i gruppen, det är helt upp till dig. Gå själv eller med andra, och spendera kvällarna på egen hand eller på middag med resten av gänget.


Träning + resa = sant!

🎯Upplevelseresor

Delvis i grupp, delvis på egen hand

Gillar du ensamheten, men samtidigt vill ha inslag av samhörighet under resans gång? Vårt koncept med upplevelseresor erbjuder resor till specifika destinationer med ett fastlagt program och boende. Du bor därför på samma ställen som resterande personer i gruppen, och möter gruppen under era gemensamma utflykter, men du har också massor av frihet till att njuta av egentiden.


Det bästa av båda världar

💶Working Holiday

Arbeta, spara pengar & möt nya människor

Har du inte hunnit spara ihop så mycket till reskassan som du hade hoppats
Kombinera då din resa med ett arbete med hjälp av ett Working Holiday-visum. När du arbetar utomlands kan du både dryga ut reskassan och samtidigt lära känna andra turister och lokala på arbetsplatsen. Få saker gör dig dessutom till en så given del av ett samhälle som när du deltar i det lokala arbetslivet. Win win!

Jobben du får kan innebära allt från att plocka frukt på ett lantbruk i Australien till att jobba i skidsystemen i Kanada eller valla får på Nya Zeeland. Du kommer garanterat komma hem med många nya, spännande tillägg på ditt CV!


Skidåkning, vinplockning eller djurhållning?

”Jag växte på ett personligt plan när jag reste solo”

Hos Winberg Travel har vi många kollegor som har varit på äventyr på egen hand ute i världen. Vi tog ett snack med vår kollega Tina om hennes upplevelser av att resa solo:

”Jag växte helt klart på ett personligt plan när jag reste på egen hand. Jag lärde känna mig själv bättre, mina gränser och hur mycket jag faktiskt också klarar av på egen hand. Även om man reser ensam är det väldigt sällan som man är själv. Många andra reser på precis samma sätt, och så länge man är öppen inför att prata med nya människor så går samtalet ofta snabbt från 'vill du att jag ska ta ett kort på dig?' till 'har du ätit lunch?' och vips så har man fått både lunchsällskap och kanske framtida resesällskap!"

Läs mer om hur det är att resa själv, med massor av tips från våra soloresande kollegor👇🏼


Res ensam - och få ditt livs resa!