Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Följ med på safariäventyr på den afrikanska savannen🦓

Upplev Afrikas natur och djurliv alldeles inpå

Att åka på safari är att kliva in i en alldeles ny och okänd värld – som ska upplevas med alla dina sinnen. Ljudet av lejonet som njuter av dagens fångst, lukten av zebraflocken som plötsligt står väldigt nära dig, eller känslan av giraffens svala mule mot din hand sätter alla dina sinnen på helspänn och liknar ingenting du tidigare har upplevt.

Att uppleva en annorlunda natur och ett djurliv som du tidigare bara har sett på tv skapar både krydda och guldkant till din resa. Hos oss på Winberg Travel anser vi att djur ska upplevas i deras naturliga omgivningar, där vi kommer som ödmjuka gäster till deras hemtrakter, och just därför älskar vi safariupplevelsen extra mycket!

Idag tipsar vi om fem olika resor som alla innehåller olika former av safari i Afrika. Kanske vill du kombinera safarin med utmanande trekking, aktiviteter som vandring och camping, eller med mer bekväma, familjevänliga resmål. Läs vidare för att hitta just din drömkombination och låt oss inspirera dig till ditt nästa reseäventyr.

På safari i Afrika kan du ha turen att se alla djuren i The Big Five. Har du koll på vilka de är? Gör ett försök att komma på alla fem djuren, och fortsätt sen läsa neråt i nyhetsbrevet för att få svaret!


It’s time for Africa!

Vi ❤️safari!

Två av våra kollegor, Fanny och Jenna, har precis kommit hem från ett riktigt safariäventyr genom Botswana, Zimbabwe och Sydafrika. Vi passade så klart på att fråga dem vad som är det bästa med safari👇🏽

”Det häftiga med safari och att resa runt i Afrika, är att man aldrig vet vad som väntar runt nästa hörn. Att se vilda djur i sin naturliga miljö är definitivt en upplevelse jag aldrig kommer glömma. Vår guide sa alltid: det här är inte en semester, det är ett äventyr. Ett oförglömligt äventyr var det minst sagt!” – Fanny

”För en djur- och naturälskare som mig själv är safari den ultimata reseupplevelsen. När jag stod någon meter ifrån en noshörning och kunde se varje detalj på den, när jag tittade en elefant rakt in i ögonen och när adrenalinet kickade in då lejonen passerade precis bakom bilen fick det mig att helt glömma världen runtomkring.” – Jenna

Kom in på vårt kontor i Malmö eller ring oss på 040-645 04 90 för att låta Jenna eller Fanny hjälpa dig med ditt nästa safariäventyr!


Boka ett möte

Hur vill du krydda din safariresa?🪄

4 tips som får ditt Afrika-äventyr att sticka ut↘️

Ta med dig familjen på safari👪

Åk iväg på en magisk resa till Afrika och dela upplevelsen med din familj. Safari är en unik upplevelse för både stora och små. Boendena under safarin kan lätt anpassas till barn (och vuxnas) behov, och våra safariresor är givetvis alltid under trygga och säkra förhållanden. Ge dina barn en av de häftigaste och minnesvärda presenterna de kan få – att få stå öga mot öga med några av jordens mäktigaste djur!


Familjesafari i Tanzania

För dig som vill resa hållbart💚

En safari kan vara både aktiv och hållbar! I det här reseförslaget får du cykla mountainbike, vandra på vulkaner och övernatta i tält vid en Masai-by, där du kommer nära inpå denna spännande folkgrupps vardagsliv. Safariupplevelserna på resan går till några av de mer äventyrliga platserna i Kenya; fågeltäta Lake Naivasha och de smala ravinerna och röda klipporna i Hell’s Gate nationalpark.


Med miljö & människor i fokus

Safari + trekkingäventyr🗻

Kombinera din safariupplevelse med att bestiga Afrikas högsta berg – Kilimanjaro. Att stå på bergets högsta topp, 5 896 m.ö.h., är en upplevelse du aldrig kommer glömma. Adrenalinet och stoltheten över att ha klarat den hårda utmaningen ger garanterat en extra krydda till ditt Afrikaäventyr. Väl nere på marken igen kan du vila dina ömma fötter samtidigt som du njuter av bekvämt boende i lodge och massor av unika naturupplevelser under din safariresa.


Toppförsök och lejonbesök

Safari, roadtrip & tågresa deluxe🚞

Resenyhet! Kombinera safariupplevelser i Sydafrikas världskända Krüger nationalpark med ett kör själv-äventyr längs med Sydafrikas legendariska vägsträcka Garden Route. Vägen tar dig längs strutsfarmar, vinodlingar, vackra utsikter över havet och charmiga landsbyar. Ditt äventyr i Sydafrika avslutas med en exklusiv tågresa med legendariska Rovos Rail från Kapstaden till Pretoria, där du från första parkett får se landskapet susa förbi utanför tågfönstret.


Förgyll din afrikanska upplevelse

Den ultimata kombinationen av safari och strandsemester👌🏾

Upptäck vilda djur och snorkla i azurblått hav

Föreställ dig att du precis har spenderat några dagar på den afrikanska savannen där du har befunnit dit i de vilda djurens absoluta närhet, ätit middag vid lägerelden och vandrat runt i den otämjda naturen. Förställ dig sen att du hoppar på ett flyg och åker vidare till paradisön Zanzibar, där du möts av kritvita sandstränder, kristallklara vatten och en lyxig sparesort. Det låter som en ganska härlig kombination, inte sant? 😍

Vår senaste upplevelseresa går just till Tanzania och Zanzibar, och har fasta avresedatum i augusti och oktober i år, och inkluderar en hel uppsjö av spännande upplevelser och härliga boenden.


Paradis + äventyr = oslagbar kombination

Och just det...

Hade du koll på The Big Five?

Rätt svar är 🐘elefanten, 🦬buffeln, 🐆leoparden, 🦏noshörningen och 🦁lejonet!


Få ögonkontakt med en leopard, du också!