15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 49 950:-
Från 38 450:-
Vi har skapat resan för dig som älskar kombinationen av safari och naturupplevelser, kryddat med exotiskt strandliv på Zanzibar. De tre nationalparkerna Ngorongoro, Serengeti och Lake Manyara har alla sin egen särprägel och kommer ge dig några av de bästa naturupplevelserna som Tanzania har att bjuda på.
Ngorongoro är världens största, inaktiva vulkankrater och ett helt unikt naturfenomen. Ngorongoro-kratern är 20 km i omkrets och över 600 meter djup. I botten av kratern lever ett stort och varierat djurliv. Där kan du bland annat se de mycket sällsynta svarta noshörningarna, lejonfamiljer, flodhästar, buffelflockar, strutsar, zebror, hyenor och geparder.
Serengeti nationalpark täcker en yta på nästan 15 000 km2 och är den perfekta platsen för att uppleva de stora flockarna av bland annat gnuer, gaseller och zebror. Det finns samtidigt goda möjligheter att se lejon och andra stora rovdjur.
I Lake Manyara nationalpark kommer du få uppleva det rika djurlivet som bland annat innehåller flodhästar, elefanter, giraffer, apor, lejon och mycket mer.
Zanzibar är ett fantastiskt val för dig som vill ha en exotisk strandsemester i vackra omgivningar, då ön omges av många vackra sandstränder med alldeles turkosblått vatten och vajande palmer. Din vistelse på Zanzibar inkluderar även en dag i Stone Town, där du hittar charmiga, slingriga gränder, vackra kolonialbyggnader och många spännande matstället.

Se fram emot:
 • Safari på tre olika, unika nationalparker
 • Kombinationen av lodge och tältcamp under safariturerna
 • Naturupplevelser på den tanzaniska slätten och savannen
 • Zanzibars exotiska stränder
 • Stadsliv i Stone Town

Vad är en upplevelseresa?
En upplevelseresa är en resa där både datum, flyg, hotell och aktiviteter är fixade – allt till ett fast pris och med en stor dos upptäckarlust på köpet! Alla våra upplevelseresor är individuella resor där transfer och utflykter sker i grupp, och de kan bokas direkt och är noga planerade av våra erfarna reseexperter som ser till att du garanteras det äventyr som är utmärkande för våra skräddarsydda resor. Processen blir alltså enklare, smidigare och smartare för dig som vill ut och fånga ditt nästa äventyr på denna färdiga konceptresa.

Läs mer om våra andra härliga upplevelseresor här
Läs mer om Tanzania här

Bästa reseperiod

Safari i nationalparkerna kan genomföras året runt. Generellt är det lättare att se djurlivet under torrperioden från slutet av juni till oktober, och igen från januari till mars. Den ultimata sevärdheten är utan tvekan den årliga vandringen av gnuer och zebror i juli och augusti. I enorma flockar på många hundratusen vandrar de norrut från Serengeti i Tanzania över floden till Kenya på jakt efter färskt gräs – och i oktober flyttar de tillbaka igen.
Vädret på Zanzibar är som bäst från januari till mars, där februari är den varmaste månaden på året. Från juli till oktober kan temperaturerna nå upp runt 30 grader. Zanzibars regnperiod börjar oftast i slutet av mars och varar till början av juni. Utöver den perioden kommer också en kortare regnperiod i november och december.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1. Avresa från Skandinavien
Avresa från Köpenhamn mot Kilimanjaro International Airport i Tanzania.
Dag 2: Ankomst till Tanzania
Vid ankomst till flygplatsen hämtas du och körs till ditt hotell i Arusha. Här kan du slappna av efter den långa flygresan och så smått börja se fram emot de kommande dagarnas många upplevelser. (M)
Dag 3: Från Arusha till Lake Manyara National Park
Under morgonen sätter du kurs mot Lake Manyara National Park – en av Tanzanias mest imponerande sjöar som är berömd för sitt rika fågelliv. Med lite tur får du kanske chansen att uppleva parkens lejon som är kända för sin förmåga att klättra i träd, samt en stor mångfald av andra fantastiska djurarter, såsom elefanter, giraffer, babianer, flodhästar, leoparder och gaseller. Efter en innehållsrik dag vid Lake Manyara går resan till lodgen en bit västerut. Resten av dagen har du på egen hand vid din lodge. (F,L,M)
Dag 4: Från Lake Manyara National Park till Serengeti National Park
Idag fortsätter din resa till Serengeti National Park. Parken är en av de bästa safariplatserna i världen, och om det är första gången som du sitter i en safaribil i den här typen av omgivningar så kommer det garanterat göra ett stort intryck på dig. På den närmast oändliga savannen blir förhållandena helt enkelt inte bättre för att uppleva de många olika djurarterna, och dina sinnen kommer garanterat vara på helspänn när du färdas runt bland alla de majestätiska djuren. Längs vägen kommer det finnas möjlighet att stanna vid den arkeologiska utgrävningsplatsen Olduvai Gorge – mer känd som ’mänsklighetens vagga’. Här har man funnit fossiler som är cirka två miljoner år gamla. Lunchen intas i det fria, och härefter fortsätter safarin till sent på eftermiddagen, då du inkvarteras i bekväma safaritält i hjärtat av nationalparken. Njut av en god middag och en drink innan det har blivit dags att krypa till kojs. (F,L,M)
Dag 5: Serengeti National Park
Idag väntar en storslagen safaridag i en av Afrikas mest berömda nationalparker. Frukost och lunch intas i campen i samband med dagens första safari, och härefter åker du ut på en ’eftermiddagsspaning’ efter flera vilda djur i Serengeti. Under hela dagen finns det goda chanser att bland annat möta ’the big five’ – elefanter, bufflar, leoparder, noshörningar och lejon. (F,L,M)
Dag 6: Serengeti National Park – Ngorongoro Conservation Area – Karatu
Efter en kort morgonsafari i Serengeti kör du denna morgon vidare till Ngorongoro Conservation Arena och Ngorongoro-kratern – världens största, inaktiva vulkankrater. Lunchen intas längs vägen, och under eftermiddagen fortsätter du sen till botten av den dryga 600 meter djupa kratern, där kraterkantens isolerande ramar har format djurens beteende och livsvillkor på ett annorlunda och fascinerande sätt. På kraterbottens relativt lilla yta är chanserna stora för att se lejonfamiljer, flodhästar, zebror, hyenor och geparder, och om du har riktigt tur kanske du även kan se den sällsynta svarta noshörningen. Dagen avslutas vid din lodge i staden Karatu sydost om Ngorongoro. Resten av dagen har du på egen hand. (F,L,M)
Dag 7: Från Karatu till Arusha
Efter frukost sätts kursen mot hotellet i Arusha, där du har resten av dagen på egen hand. Njut av hotellets faciliteter, såsom den svalkande utomhuspoolen, och de vackra utsikterna över bland annat Mount Meru. (F,L,M)
Dag 8: Med flyg till Zanzibar
Idag hämtas du på ditt hotell och körs till Kilimanjaro International Airport. Härifrån flyger du till den exotiska ön Zanzibar som ligger utanför Tanzanias kust. Vid ankomst körs du till ditt hotell i Stone Town där du har en övernattning. Stone Town är spännande att gå på upptäcktsfärd i, samtidigt som det är en trygg stad att röra sig i, så använd gärna resten av dagen till att utforska staden på egen hand, och njut av en god middag på någon av stadens många goda restauranger. (F)
Dag 9–13: Strandsemester vid Kiwenga Beach på Zanzibar
På Zanzibar hittar du några av världens vackraste sandstränder. Här finns goda möjligheter för aktiviteter som snorkling och dykning i Indiska Oceanen. Du bor på det 4-stjärniga, prisade hotellet Ocean Paradise Resort & Spa på öns nordöstra kust vid Kiwenga Beach – känd för sitt azurblå vatten och vajande palmer. Atmosfären är trevlig och tillbaka lutad, och med ett stort poolområde, poolbar och andra trevliga faciliteter så kan du njuta av några sköna, avslappnande dagar innan du vänder kursen hemåt igen. Rummen på hotellet är fina, ljusa och rymliga. Alla rum har privat balkong eller terrass, och ligger nära både poolområde och strand. På hotellet kan du köpa till en mängd olika aktiviteter, som besök på en kryddfarm, snorkeltur till Prison Island, delfinsafari samt utflykt till Stone Town. Aktiviteterna beställer du direkt på hotellet. (F,M)
Dag 14: Avresa från Zanzibar
Du hämtas på hotellet och körs till Zanzibars internationella flygplats i Stone Town, varifrån hemresan påbörjas. (F)
Dag 15: Ankomst till Skandinavien
Du kommer hem igen efter en spännande och innehållsrik resa till Tanzania.

Övernattningar

2 övernattningar i standardrum på Forest Hill Carnival Hotel i Arusha
2 övernattningar i standardrum på Bougainvillea Safari Lodge i Karatu
2 övernattningar i safaritält med eget badrum på Kati Kati Tented Camp i Serengeti
1 övernattning i standardrum på Tembo House i Stone Town
5 övernattningar i standardrum på Ocean Paradise Resort & Spa på Kiwenga Beach

Alla övernattningar är på bra mellanklasshotell.

Kommentarer

Barn och safari: Barn under 6 år kan som utgångspunkt inte delta i safariturerna. Resten av resan är dock väl anpassad även till barn under 6 år.

Tidvatten: Zanzibars östvända kust påverkas dagligen av tidvattencyklerna som är en ’naturlag’ på dessa breddgrader. Två gånger om dagen kommer därför havet dra sig tillbaka en dryg kilometer från kusten, och om du önskar koppla av vid vattnet under de här timmarna kan du använda dig av hotellets poolområde.

Plastförbud: Det är inte längre tillåtet att ta med plastpåsar till Tanzania. Myndigheterna verkställer lagen genom att med löpande stickprov undersöka resenärers bagage på flygplatsen. Bryter man mot lagen riskerar man böter – och i extremt allvarliga fall även fängelsestraff. Så var uppmärksam på detta, och fråga din reserådgivare för mer information om vad du får och inte får ta med.

Gula feber-vaccination: Var uppmärksam på att det är krav på bevis för gula feber-vaccination vid inresa till Zanzibar. Om du är 60 år eller äldre så finns det en risk att din läkare inte vill låta dig vaccineras mot gula febern. Detta beror på att för personer från 60 år och uppåt ses en något högre förekomst av allvarliga biverkningar. Ifall detta skulle vara fallet för dig så finns det möjlighet att friskriva sig från kravet på gula feber-vaccination. Detta kräver ett läkarintyg på engelska. Kontakta din vårdcentral eller 1177 för mer information om detta.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Transport och utflykter genomförs i grupper på upp till 20 personer, men det är massor av fritid under tiden för att du själv ska kunna utforska de olika städerna och platserna på egen hand.

Packlista

 • Luftiga och bekväma kläder för varma klimat
 • Praktiska skor och kläder i nedtonade färger
 • Varm tröja
 • Tunna bomullskläder med långa ärmar/ben, som skydd mot eventuella mygg i solnedgången
 • Badkläder
 • Sandaler
 • Skor/vandringsskor
 • Solhatt/Keps
 • Solglasögon och solkräm
 • Myggmedel
 • Kamera
 • Regnkläder
 • Kikare
 • Ficklampa
 • Vattenflaska
 • Kontanter

I priset ingår

 • Flyg Köpenhamn – Kilimanjaro Airport / Zanzibar – Köpenhamn, inkl. bagage
 • Flyg Kilimanjaro Airport – Zanzibar, inkl. bagage
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Transport enligt program
 • Safari i fyrhjulsdriven bil
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum till Tanzania, 50 USD / person. Ansökes online innan avresa.
 • Enkelrumstillägg
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Transporter som inte nämns i programmet
 • Besök vid Olduvai Gorge, 36 USD / person, betalas lokal
 • Hotellskatt på Zanzibar, 5 USD / person och natt, betalas lokal

Kommentarer till pris

På den här resan är priset fast och garanterat.

Priset gäller för avresa från Köpenhamn, men det går också att resa från Stockholm eller Göteborg. Kontakta oss för mer information samt pris.

Barnpriset gäller för barn i åldern 2–11 år. Priset varierar per avgång, från 38 450 kr. Barnpriset är baserat på att man delar rum med två vuxna resenärer.

Spädbarnspris gäller för barn i ålder 0–2 år. Priset på alla avgångar är 6 450 kr.

Enkelrumstillägg är 6 450 kr.

Notera att det som mest kan bo två vuxna och ett barn i åldern 0–11 år, eller som mest tre vuxna, per rum.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: