24 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 66 950:-
Denna resa tar dig till några av de mest minnesvärda områdena i Sydafrika - och du har gott om tid på dig längs vägen. Förutom att uppleva det mångfaldiga djurlivet i Krüger Nationalpark tar turen dig också i egen bil genom den mest sevärda delen av den berömda Garden Route mot det vackert belägna Kapstaden.
För att ge dig en extraordinär upplevelse avviker vi från Garden Route för en stund när rutten tar dig längre in i landet längs den vackra landsvägen R62. Här får du bland annat uppleva Oudtshoorn, "strutsarnas huvudstad", Montagu som är känd för sin naturliga skönhet, arkitektur och termiska källor, Hermanus, "valarnas huvudstad", och sist men inte minst Franschhoek – en vacker, charmig stad i hjärtat av Sydafrikas vinregion.
På resans sista etapp kan du se fram emot att uppleva en av världens mest exklusiva tågresor med Rovos Rail. Stig på tåget i Kapstaden, checka in i din privata kupé och njut av tågets faciliteter och det sydafrikanska landskapet på resan mot huvudstaden Pretoria där resan avslutas.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Sydafrika här
Läs mer om Sydafrika

Bästa reseperiod

Sydafrika kan besökas året runt - men vår och höst är ofta mycket bra val. Observera att det är sommar i Sydafrika när det är vinter i Sverige. Sommaren är mycket varm över hela landet. Vintern i norr är behaglig med varma, soliga dagar och kalla nätter. Dock kan det bli mycket kallt om du befinner dig i högt belägna områden. I söder kan det regna och blåsa en hel del under vintern.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag börjar din resa till Sydafrika. Programmet är baserat på nattflyg från Europa, vilket innebär att du anländer till Sydafrika följande dag.
Dag 2–4: Stora safariupplevelser vid Krüger Nationalpark
Vid ankomsten till flygplatsen Hoedspruit blir du hämtad och körd till Little Africa Safari Lodge, som ligger vackert beläget i det privata vildreservatet Blue Canyon i utkanten av Krüger Nationalpark. Här tillbringar du de kommande två nätterna, och inkluderat i resan ingår två dagliga safaris i bil, så kallade game drives, tidigt på morgonen och på eftermiddagen/kvällen. Vid ankomsten kommer du därför delta i din första safarikörning på eftermiddagen/kvällen. Njut också av lodgens vackra omgivningar och fina faciliteter, såsom lounge-område för avkoppling, pool och eldstad där det serveras drinkar på kvällen. Området runt Krüger Nationalpark är lika stort som hela Dalarna, och möjligheterna att uppleva det vilda djurlivet är mycket goda - detta gäller också i de angränsande privata "game reserves". De kommande dagarna kan du se fram emot naturupplevelser i världsklass. Du kommer utan tvekan att uppleva att alla dina sinnen går på högvarv när det fyrhjulsdrivna safarifordonet tar dig genom landskapet. Det finns naturligtvis ingen garanti för att du kommer att se alla typer av djur i området, men chanserna att se The Big Five (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning) är goda. Till skillnad från safari i till exempel östafrikanska länder sker själva safarikörningen - traditionellt sett - i halvöppna, fyrhjulsdrivna fordon. Detta ger verkligen en känsla av att vara otroligt exponerad mot djuren. Men du behöver inte vara rädd – djuren bryr sig knappt om bilen, och de har vant sig vid att den inte utgör något hot. Dessutom är din ranger och "tracker" (som sitter på en liten stol på bilens motorhuv) mycket erfarna och välutbildade - du är i goda händer. (F, L, M)
Dag 5: Från Krüger Nationalpark till Port Elisabeth
Efter en sista morgonsafari och frukost körs du till Hoedspruit-flygplatsen, varifrån du tar flyget till Port Elisabeth. Vid ankomsten hämtar du din hyrbil och kör till ditt hotell. Resten av dagen kan du utforska staden på egen hand. (F)
Dag 6: Från Port Elizabeth via Garden Route till Tsitsikamma Nationalpark
Med din hyrbil kör du idag västerut längs den vackra Garden Route mot den lilla, kustnära Tsitsikamma Nationalpark. Om du har tid och lust kan du göra en kort avstickare till den lilla och mysiga kuststaden Jeffreys Bay längs vägen. Med det korta avståndet till nationalparken har du tillräckligt med tid att utforska parkens frodiga landskap. Se bland annat Storms River Mouth och gå över hängbron, eller utforska någon av de många vandringslederna i området. När du känner dig redo checkar du in på det mysiga hotellet nära parken. (F)
Dag 7–8: Från Tsitsikamma Nationalpark till Knysna
Idag går resan mot staden Knysna, där du ska bo de kommande två nätterna. Med sin vackra placering vid Indiska Oceanen har du gott om möjligheter att utforska stadens hamnområde med restauranger, caféer och butiker, lagunen och den vackra kuststräckan. (F)
Dag 9: Från Knysna och Garden Route till Oudtshoorn
Idag lämnar du för en stund den kustnära Garden Route och tar dig mot Oudtshoorn, även kallad "strutsarnas huvudstad" då här finns just strutsfarmar i överflöd. Resan hit är vacker, och du kommer säkert att märka hur landskapet förändras från frodigt, bergigt och kustnära till lite mer platt och torr terräng. Staden ligger nästan mitt på landsvägen R62, som ofta kallas för en av världens längsta vinvägar - njut av de vackra omgivningarna och besök eventuellt droppstensgrottorna Cango Caves strax norr om staden. (F)
Dag 10–11: Från Strutsarnas huvudstad till Montagu
Från Oudtshoorn fortsätter du till staden som ofta kallas för Västra Kap-provinsens bergsmecka - Montagu. Med två övernattningar här har du gott om tid att ta in staden och området. Montagu ligger längs med Sydafrikas vinväg, vilket innebär att du inom rimligt avstånd från staden kan besöka berömda vingårdar som till exempel Robertson Winery, Springfield Estate och Graham Beck Wines. Vill du ha en mer aktiv utmaning finns det gott om bra vandringar i området med varierande svårighetsgrad och längd. Prova till exempel den populära Bloupunt Hiking Trail, som tar dig till toppen av Bloupunt Mountain 1266 m ö.h. - utsikten över landskapet och vindalen är fantastisk! (F)
Dag 12–13: Från Montagu till Hermanus
Efter några dagar inåt landet går resan nu mot kuststaden Hermanus. Förutom sin vackra placering vid Atlanten är staden mest känd för att vara en av de bästa platserna i världen för att se valar i deras naturliga miljö. Bästa tiden är från juni till november, när valarna - särskilt de sydliga rätvalarna - kommer till Walker Bay för att para sig och ta hand om sina kalvar. Hermanus är helt enkelt en härlig plats att vistas på. Vill du ha en aktiv utmaning kan du vandra i Fernkloof Nature Reserve nära staden. (F)
Dag 14–15: Från Hermanus till den charmiga vinstaden Franschhoek
Cirka 10 mil norr om Hermanus ligger den relativt lilla och mycket charmiga staden Franschhoek. Tillsammans med Paarl och Stellenbosch utgör dessa tre städer den trekant där den största delen av det goda, sydafrikanska vinet odlas och buteljeras. Under den vackra bilresan från kusten via Villiersdorp till Franschhoek passerar du ett mindre bergspass vid Mont Rochelle Nature Reserve, och terrängen är perfekt för en kortare eller längre promenad. Franschhoek har sin alldeles egna charmiga rytm, och vi kan varmt rekommendera att du utforskar stadens utbud av specialbutiker, vingårdar och många bra restauranger. (F)
Dag 16–19: Från Franschhoek via Stellenbosch till Kapstaden
Efter en god frukost kör du de sista knappt 10 milen till Kapstaden, där du kommer att tillbringa de kommande fyra nätterna. På vägen rekommenderas det att du kör via Stellenbosch - en av Sydafrikas äldsta städer. Staden har bland annat det gamla Stellenbosch University, vars ursprung kan spåras tillbaka till slutet av 1600-talet. Väl framme i Kapstaden lämnar du tillbaka din hyrbil och tar dig sen till ditt hotell. Kapstaden är av goda skäl känd som en av världens vackrast belägna städer, och lyckligtvis har du gott om tid att utforska staden och dess många närliggande utflyktsmål: Table Mountain, där toppen kan nås med linbana, Victoria & Alfred Waterfront som är ett hamnområde med massor av butiker, caféer och restauranger, Cape Point som är södra spetsen av Kap-halvön, Boulders Beach med dess många pingviner samt Chapman's Peak Drive som är en vacker, kustnära bilsträcka. En utflykt till Robben Island rekommenderas också, för att lära dig mer om fängelseön där Nelson Mandela satt fängslad i sammanlagt 18 år. (F)
Dag 20–22: Med exklusiva Rovos Rail från Kapstaden till Pretoria
De kommande fyra dagarna bjuder på ett helt nytt och annorlunda äventyr: en vacker och exklusiv tågresa med det legendariska Rovos Rail från Kapstaden till huvudstaden Pretoria. Du hämtas på hotellet under eftermiddagen och körs till Kapstadens tågstation där resan börjar. Tåget är mycket välutrustat med bland annat matsal, lounge-vagn och en så kallad observationsvagn, från vilken du kan se landskapet svepa förbi från en slags öppen terrass. Skäm bort dig själv med god mat och lokala, sydafrikanska viner ombord och njut av det lugna tempot i dessa exklusiva miljöer. Två gånger på andra och tredje dagen stannar tåget och då har du möjlighet att göra några korta utflykter i den lilla, historiska byn Matjiesfontein och på Kimberley’s Diamond Mine Museum. Vid ankomsten till Pretoria på fjärde dagens förmiddag hämtas du på stationen och körs till ditt hotell strax utanför Pretorias stadskärna. (F, [L,] M)
Dag 23: Hemresa från Sydafrika
Idag körs du till Johannesburgs flygplats och beger dig tillbaka till Skandinavien. (F)
Dag 24: Ankomst till Skandinavien
Välkommen hem igen efter en innehållsrik och nyansrik semester. (F)

Övernattningar

3 övernattningar på Little Africa Safari Lodge
1 övernattning på The Paxton Hotel i Port Elizabeth
1 övernattning på Tsitsikamma Village Inn i Tsitsikamma Nationalpark
2 övernattningar på Black Waters River Lodge i Knysna
1 övernattning på La Plume Guest House i Oudtshoorn
2 övernattningar på Montagu Country Hotel i Montagu
2 övernattningar på Lavender Manor Guest House i Hermanus
2 övernattningar på La Fontaine Guest House i Franschhoek
4 övernattningar på Acorn House i Kapstaden
3 övernattningar i Pullman Suite på Rovos Rail
1 övernattning på Castello Di Monte i Pretoria

Ovanstående boenden är bara förslag, och kan ändras efter dina önskemål eller om ett eller flera alternativ är fullbokade. Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter på de flesta destinationer på resan. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Rovos Rail har fasta avresedatum. Prata med din reserådgivare för mer information om avresorna.

Vår och höst

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Bra vandringsskor
 • Varmt kläder för kalla morgnar och kvällar
 • Hatt/keps
 • Solglasögon och solkräm
 • Regnkläder under regnperioden
 • Myggmedel
 • Kikare
 • Guidebok
 • Eventuella vägkartor

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Hoedspruit // Hoedspruit - Port Elizabeth // Johannesburg – Skandinavien, inklusive bagage
 • Boende och måltider enligt program
 • Transport enligt program
 • Två dagliga safariturer (morgon och eftermiddag/kväll) på lodgen vid Krüger Nationalpark
 • Hyrbil (Grupp B - VW Polo Vivo eller liknande) mellan Port Elizabeth och Kapstaden inklusive fria kilometer, kasko- och ansvarsförsäkringar
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Envägshyra på hyrbilen samt tilläggstjänster (GPS, barnstolar etc.), betalas lokalt.

Kommentarer till pris

Det är möjligt att uppgradera kupén på Rovos Rail mot extra kostnad. Priset är baserat på boende i Pullman Suite, men i mån av plats kan du uppgradera till Deluxe Suite eller Royal Suite.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: