Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Upptäck konstrasternas land

Peru är hemvist för unika och sägenomspunna äventyr!

Är du på jakt efter reseäventyr i Sydamerika? Då får du inte missa det magiska landet i väster som sträcker sig som en orm ut mot Stilla Havet, nämligen Peru! Landet som är känt för sina stora kontraster och är hemvist för det historiska inkariket rymmer oändliga möjligheter för såväl backpackers som familjer och par.

Vill du inspireras till en fantastisk resa i Peru? Fortsätt neråt för att läsa mer! 👇🏽


Se alla våra reseförslag i Peru

Två dagars glampingvistelse hos lokal familj

Få en unik, kulturell upplevelse

Åk på glamping till vidunderliga Sacred Valley. Här får du uppleva det äkta Peru och möta lokalbefolkningen på ett sätt som resenärer sällan får möjlighet att göra. Din värdfamilj tillagar traditionell mat till dig och ser till att ditt uppehälle blir trevligt och lärorikt.

Under din vistelse kan du ta del av flera aktiviteter tillsammans med lokala guider från byn, bland annat:
🥾 Vandring till terasserna vid Moray
🤍 Utflykt till saltgrottorna vid Maras
✨ Lokal, sprituell ceremoni
🪆 Vävkurs

Uppehället ingår i ett av våra reseförslag, men kom ihåg att vi alltid kan skräddarsy din resa precis som du vill ha den!


Med familjen på äventyr i Peru

Inkastigen till Machu Picchu

Ett måste under din resa till Peru

Du kan inte nämna Peru utan att samtidigt nämna Machu Picchu. Inkaruinen är Perus största sevärdhet, och det finns bara ett fåtal platser i världen som kan mäta sig med denna välbevarade ruinstad i majestätiska omgivningar.

Den legendariska inkavandringen till Machu Picchu börjar i inkarikets tidigare huvudstad Cuzco. Här kan du åka på dagsutflykter till bland annat Rainbow Mountains och den heliga dalen. Härefter väntar fyra dagars intensiv vandring i Andernas berg via inkastigar, innan du når fram till solporten och den ikoniska utsikten över Machu Picchu.

Vandringen till Machu Picchu är en del av flera av våra reseförslag, men kom ihåg att vi alltid kan skräddarsy resan precis efter dina önskemål.


Vandra till Machu Picchu

Five fun facts om Peru 🖐🏽

Visste du att surfing uppfanns i Peru? Och vad är egentligen Perus nationalrätt?

🥤 Inca Kola – en ikonisk dryck i Peru
På lokala restauranger i Peru kan du (nästan) vara helt säker på att kunna beställa en Inca Kola. Den söta, gula läsken är en favorit hos de lokala – unga som gamla. Smaken är långt ifrån en klassisk cola, utan påminner istället lite mer om tuggummi i smaken.

🌤️ Ett land med 28 olika klimat
I Peru finns inte mindre än 28 utav världens 32 olika klimat. Här upplevs kontrasterna på nära håll, då frodig regnskog ligger sida vid sida med snöklädda bergstoppar.

🏄🏼‍♂️ Surfing uppfanns i Peru
Många anser att surfingen uppfanns i den lilla kuststaden Huanchaco i Peru. År 2012 var denna lilla semesterpärla den första platsen i Latinamerika som utnämndes till World Surfing Reserve. Området har massor av surfskolor och surfshoppar med uthyrning av brädor och våtdräkter.

🐠 Perus nationalrätt är ceviche
Färsk, rå fisk i citrusjuice, kryddad med chili, lök, salt och koriander. Det är receptet för Perus nationalrätt Ceviche. Avnjut den med rödlök, sötpotatis, kokta bananer, avokado och sallat, och självklart en Inca Kola och en skål ”canchitas” – spröda, stekta majskärnor som även kallas för peruanska popcorn.

🌈 Det tar 600 timmar att göra en traditionell poncho
Du känner säkert igen de färggranna ponchos som ses överallt i Perus gatubild. Det tar runt 500–600 timmar att spinna, färga och väva en traditionell, peruansk poncho som ges i present till unga när de träder in i vuxenlivet.


Vill du meta mer om Peru?

Drömmer du om att resa jorden runt? 🌎

Kombinera fler destinationer (och kanske till och med kontinenter) med din resa till Peru

Världen är full av äventyrliga resmål, så det kan vara svårt att välja bara ett. Men varför ska du egentligen nöja dig med ett när vi kan skräddarsy din drömresa precis som du vill ha den? 😍 Det är bara din fantasi som sätter gränserna!

Här har vi samlat några förslag på resrutter som kombinerar Peru med flera andra fantastiska destinationer.

Stora äventyrsresan jorden runt
⏩ Kenya, Tanzania, Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam, Myanmar, Malaysia, Indonesien, Australien, Nya Zeeland, Franska Polynesien, USA, Mexiko, Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien

Backpacking i Sydamerika
⏩ Sydafrika, Brasilien, Argentina, Chile, Peru, Ecuador, Columbia, USA och Island


Se alla våra fantastiska jorden runt-resor här