Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Nepal är vandrarnas land – men vad kan du uppleva mer?

Få inspiration till reseäventyr i det heliga Nepal

Vi kan knappt säga Nepal utan att även nämna de imponerande Himalaya-bergen. Den storslagna naturen presenterar några av världens bästa trekkingleder och är därmed den ultimata destinationen för aktiva äventyr i bergen.

Men… Nepal är så mycket mer än trekking i Himalaya. Här väntar dessutom en annorlunda och spännande kultur, en varm och välkomnande lokalbefolkning, historiska helgedomar och möjlighet för safari. Följ med i veckan nyhetsbrev och låt dig inspireras till vad du kan uppleva på din resa i Nepal.


Se alla våra resor till Nepal här

”Nepal har en speciell plats i mitt hjärta”💛

Vi frågade vår kollega Mette om vad det är som gör Nepal så speciellt för henne. Mette har rest i Nepal flera gånger och har dessutom varit anställd på vårt lokala servicekontor i Kathmandu. Mette berättar att det framförallt är lokalbefolkningen som har gjort stort intryck på henne. De är, som hon själv säger, ”några otroliga människor med en helt unik gästvänlighet”.

Vid första mötet med huvudstaden Kathmandu kan staden verka både kaotisk och överväldigande, men som Mette säger:
”Kathmandu sjuder av själ och charm. Jag hade en särskild morgonritual när jag bodde där, som bestod av att jag gick upp för de många trappstegen till templet Swayambhunath – även känd som ’aptemlet’. Turen upp för trapporna var jobbig, men absolut värd mödan, när jag varje morgon blev belönad med den imponerande utsikten över staden, och samtidigt fick möjligheten att känna den lugna stämningen som sänker sig över templet i den annars så livliga staden. Det är upplevelser som dessa som har gjort att Nepal har en särskild plats i mitt hjärta.”


Låt Nepal få en plats i ditt hjärta

Inspiration till ditt reseäventyr i Nepal

Tips till dig som vill utforska Nepal bortom Himalaya

Safari i Chitwan National Park

Chitwan är Nepals kändaste nationalpark och här kan du uppleva Nepals frodiga djungel och upptäcka ett mångfaldigt djurliv.

🦏Upplev bland annat österns största bestånd av den indiska pansarnoshörningen.

🐒Utöver noshörningar har du chans att se apsorten langurer samt över 270 exotiska fågelarter. Har du turen med dig finns det också möjlighet att se tigrar, leoparder och elefanter.


Familjesafari i Nepal

På upptäcktsfärd i Kathmandu

Se fram emot att utforska Nepals huvudstad Kathmandu. Det här får du inte missa under ett besök i den heliga staden:

🛕Old Durbar Square – fascinerande tempel och vackra palats som finns med på Unescos världsarvslista
🫖Thamel – stadsdelen där du hittar ett rikt utbud av caféer och matställen med mat- och dryckesinfluenser från hela världen
🙏🏽Hindutemplet Pashupatinath – platsen där du möter de heliga hindumännen, även kallade sadhuer, när de tillber guden Shiva


Upplev Kathmandu

Kombinera Nepal med Asiens andra skattkistor 🗺

Nepals centrala placering mitt i Asien gör landet till en utmärkt utgångspunkt för vidare resor runt i Asien. Kombinera din resa till Nepal med Indiens tempel, Thailands djungel, Myanmars kulturella sevärdheter eller Laos avslappnade tempo. Se våra förslag på resrutt och låt dig inspireras till ett riktigt äventyr runt i Asien.


På äventyr i Sydostasien

Upplev den nepalesiska kulturen öga mot öga 🤝

Passa på att krydda din resa med ett minne för livet när du checkar in hos en lokal värdfamilj, boende mitt inne i de isolerade bergsområdena vid Annapurna. Här får du sängplats, en god middag och möjligheten att få vara med att tillaga maten.
En upplevelse i sann 'Upptäck världen'-anda!


Lär känna nepaleserna på riktigt

Och så måste vi så klart nämna vandringsmöjligheterna🥾

Uppfyll drömmen att nå Everest Base Camp eller Annapurna Base Camp

Vi älskar det kulturella och heliga Nepal – men landets vandringsleder har ändå en särskild plats i våra äventyrslystna hjärtan. Drömmer du också om att bestiga Himalayas majestätiska berg? Vi hjälper dig gärna! Vi erbjuder både vandringsresor i Nepal med svensk reseledare och svenska medresenärer, och även vandringsresor som du kan skräddarsy helt efter dina önskemål.

Har du frågor om de olika lederna, vilka förberedelser som behövs inför resan, vilken form du behöver vara i eller hur det är att åka på en utmanande vandringsresa? Ring våra reseexperter som sitter redo att svara på alla dina frågor. Du når oss på ☎️040-645 04 90, eller så kan du boka ett gratis möte med våra experter när det passar dig.


Boka ett möte här