Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Moder Jord sparar inte på kreativiteten! 🪄🌎

Här kommer våra bästa tips på naturliga skatter som både överraskar och överväldigar

När Winbergs reseexperter reser ut i världen letar vi efter naturupplevelser som är ’out of this world’ – och vi vill gärna inspirera dig till att göra samma sak på din nästa resa. Därför har vi i veckans nyhetsbrev samlat våra bästa tips till några av världens vackraste naturupplevelser, som du (kanske) har kvar att bocka av på din bucket list.


Upplev spektakulär natur på din nästa resa

Salar de Uyuni i Bolivia 🧂

Kan salt vara vackert? Den enorma saltöknen Salar de Uyuni i Bolivia är ett levande bevis på att svaret på den frågan är ja! En gång i tiden var öknen faktiskt en sjö, men med åren har vattnet förångats och nu finns bara saltet kvar här. Saltet har skapat en magisk ökenmålning som är över tre gånger så stor som Gotland! På få platser i världen kan du uppleva samma råa skönhet som här.


Naturupplevelser med saltstänk

Antelope Canyon i USA 🏜

Undvik roadtrip-felet nr. 1 i USA; att köra tillbaka till Kalifornien efter att du har sett Grand Canyon. Fortsätt istället resan österut där du kan uppleva ett naturligt konstverk från en helt annan värld. Antelope Canyon i Arizona består av mystiska, orangeröda ökenformationer som har formats av vattenmassor under miljontals år. En övernaturlig syn som du bara inte får missa!


Upptäck västra USA:s skönhet

Skógafoss på Island 🌈

I Skógar på Island får du uppleva det 60 meter höga vattenfallet Skógafoss som tornar upp sig i det i övrigt karga landskapet. Här kommer du alldeles inpå de enorma vattenmassorna från två av Islands imponerande glaciärer. Kommer du hit på en solig dag kan du dessutom få uppleva hur solljuset och den tunga dimman av vattendroppar bildar de mest magiska regnbågarna runtomkring vattenfallet.


Fånga regnbågarna på Island

Lake Nakuru i Kenya 🦩

Huvudattraktionen i Lake Nakuru National Park är den unika sjö som har gett namn till området. Sjön är nämligen hemvist för rosa flamingos i överflöd, som förvandlar sjön till en levande tavla i olika rosa nyanser.
I området hittar du desssutom vita och svarta noshörningar, leoparder samt den sällsynta Rothschild-giraffen som känns igen på sina vita ’knästrumpor’. Besöket är en garanterad höjdpunkt på ditt afrikanska safariäventyr!


Kliv rakt in i Afrikas naturliga tavla

Risterrasserna i Yen Bai, Vietnam 🌱

Under en resa genom det sydöstra Asien kan du på flera platser stöta på de imponerande, gröna risterrasserna. Några av de vackraste i sitt slag finns i norra Vietnam i Yen Bai-provinsen. På avstånd liknar de en oändlig trappa upp mot himlen, och de blir absolut inte mindre vackra när du kommer närmare. Mu Cang Chai-terrasserna ligger mer undangömda och mer svåråtkomliga än exempelvis terrasserna i Sapa – men belöningen för mödan får du i samma sekund som de skymtar i fjärran.


Upplev världens vackraste odlingar

Mount Fuji i Honshu, Japan ⛰

Mount Fuji – eller Fujisan som japanerna kallar det – är Japans högsta berg och samtidigt en aktiv vulkan som befinner sig i ett av Japans vackraste naturområden. Området är som vackrast under vår och höst, men under sensommaren finns det möjlighet att bestiga vulkanen till fots. Om du dessutom passar på att övernatta på vägen till toppen kan du få chansen att se soluppgången från bergets topp! I naturen runtom vulkanen kan du bada i varma källor, se de fem Fuji-sjöarna och få inblick i japanernas andliga värld där Mount Fuji har stor betydelse.


Bestig Mount Fuji du också

Psst… 🤫

Har du inte fått nog av inspiration till magiska naturupplevelser? Spana då in vårt senaste blogginlägg där vi listar världens sju underverk som har skapats av just naturen 👇🏽


Världens sju naturliga underverk

Och så måste vi nämna några riktiga tungviktare! 🏋️

Du känner säkert till dem – av goda anledningar

Hos Winberg Travel njuter vi helst av resande och natur när vi befinner oss långt bort från turistfällorna – där vi kan upptäcka världen på egen hand.
Meeen… det finns några alldeles unika platser på jorden där naturen visar upp sig från sin allra vackraste sida på ett sätt som lockar massor av resenärer – och det välförtjänt! Vi måste därför också presentera sju vackra naturupplevelser som du säkert känner till, men som förtjänar att upplevas av alla, gång på gång.

Halong Bay, Vietnam
Iguazufallen, Argentina/Brasilien
Tongariro National Park, Nya Zeeland
Grand Canyon, Arizona, USA
Norrsken, Svalbard
Kilimanjaro, Tanzania
Banff National Park, Alberta, Kanada


Vad vill du uppleva på din nästa resa?