Det finns inget område i USA som passar bättre för en roadtrip än de västra delarna av USA. Här kan du köra mellan några av USA:s coolaste storstäder som Los Angeles, San Francisco och Las Vegas. Krydda med fantastiska nationalparker som Yosemite, Yellowstone, Grand Canyon och avsluta resan med sceniska Highway 1 ner till Santa Monica – stanna till och ta några dagar med salta bad i Santa Barbara först!

Visa 11 upplevelser

Delicate Arch i Arches National Park i USA

De läckraste nationalparkerna i USA

Ta en road trip bland USA:s läckraste nationalparker. Du besöker coola Yellowstone och fantastiska Grand Canyon. Spana efter både björnar och älgar i Yosemite, lev som navajoindian i Monument Valley och smaka på det fantastiska vinet i Napa Valley.
Läs mer
21 dagar
MAJ - OKTOBER
från 44 450:-
Häftig roadtrip i USA

Cool road trip i västra USA

Denna sköna roadtrip tar dig till vackra städer och några av de mest orörda och vackra nationalparkerna i sydvästra USA. Upptäck platser som Las Vegas, Grand Canyon, Monument Valley, Arches nationalpark, Zions nationalpark, Death Valley, Yosemite, San Francisco, Highway 1 och Las Vegas
Läs mer
23 dagar
APRIL - NOVEMBER
från 38 950:-
Västra USA i husbil

Västra USA i husbil

Kör med egen husbil genom västra USA:s fantastiska nationalparker och storstäder. En natt i Los Angeles och sedan vidare på egen hand i egen husbil. Äventyret är ditt!
Läs mer
18 dagar
ÅRET OM
från 24 950:-
från 9 450:-
Med bil och husbil runt i USA

Husbil & bil - Las Vegas till Los Angeles

Besök västra USA:s vackraste nationalparker i egen husbil. Fortsätt sedan med bil på en roadtrip från Las Vegas via Yosemite, San Francisco och Highway 1 till Los Angeles.
Läs mer
23 dagar
APRIL - NOVEMBER
från 32 450:-
från 12 950:-
Backpacker roadtrip i husbil

Backpacker roadtrip i husbil

För denna 21 dagar långa resa hyr du en backpackerhusbil från San Francisco till Los Angeles och har tre övernattningar i vardera stad. Fokus ligger på frihet och äventyr runt om i västra USA.
Läs mer
21 dagar
APRIL - NOVEMBER
från 17 950:-
Yellowstone & Klippiga bergen i husbil

Yellowstone & Klippiga bergen i husbil

Upptäck USA på egen hand - gör en road trip med egen husbil - massor med frihet att se allt från de fantastiska nationalparkerna i Utah, imponerande Yellowstone och fantastieggande Mount Rushmore.
Läs mer
16 dagar
APRIL - NOVEMBER
från 22 950:-
från 8 950:-
Vilda västern

Vilda västern, road trip i Rocky Mountains

Road trip med en kombination av cowboyäventyr och läckra nationalparker som Yellowstone, Rocky Mountains, Badlands och Arches nationalpark. Färden går via Blackhills där du kan uppleva de ikoniska monumenten Crazy Horse och Mount Rushmore.
Läs mer
15 dagar
MAJ - NOVEMBER
från 31 450:-
från 7 950:-
Klassisk roadtrip i västra USA

Klassisk roadtrip i västra USA

Gör en roadtrip bland västra USA:s vackra nationalparker och läckra städer i Kalifornien, Utah och Nevada. Rutten tar dig till klassiska sevärdheter, men även till spännande och unika stopp på vägen. Upptäck Las Vegas, Yosemite, Highway 1, Los Angeles, Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion och Death Valley
Läs mer
16 dagar
APRIL - NOVEMBER
från 29 450:-
från 10 450:-
Stora rundresan i USA

Stora rundresan i USA

En roadtrip i magnifika nationalparker, vinprovning i Napa Valley, öluff på Hawaii och storstadsupplevelser i New York är bara en del av vad denna unika och kontrastfyllda rundresa i USA bjuder på.
Läs mer
22 dagar
APRIL - NOVEMBER
från 47 950:-
Familjeäventyr i västra USA

Familjeäventyr i västra USA

Hela familjen på äventyr i västra USA. Vi har anpassat rutten så att det ska finnas något för alla i familjen; storstäder, nationalparker, stränder, djurliv, shopping och mycket, mycket mer.
Läs mer
14 dagar
APRIL - NOVEMBER
från 25 450:-
från 10 450:-
Jorden runt: USA, Cooköarna, Australien och Bali

Jorden runt: USA, Cooköarna, Australien och Bali

Åk på en jordenruntresa i 32 dagar med allt inkluderat: övernattningar och bilhyra i USA, boende på Cooköarna, boende och turer i Australien samt boende och all transport på Bali. Vi hjälper dig med massor av coola restips och skräddarsyr gärna din resa om du vill ha fler stopp, ändra din rutt, förlänga din vistelse, uppgradera dina övernattningar, med mera.
Läs mer
32 dagar
APRIL - OKTOBER
från 87 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Karin

Karin Svensson

Travel Consultant

info|wt.se
Lotta Avellén

Lotta Avellén

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM USA:S VÄSTKUST

Få information och fakta om västra USA här!

Skapa din härliga resa till USA:s västkust

Fascinerande storstäder, vackra kustlinjer och imponerande nationalparker. Med en resa längs västkusten i USA kan du se fram emot ett mecka av upplevelser för familjer och äventyrslystna. USA:s västkust sträcker sig nämligen över r200 mil – från avslappnade Santa Barbara till det unika Grand Canyon och feststaden Las Vegas.

Varje destination bjuder på helt unika upplevelser, oavsett om du mest gillar storstadssemester eller vandring och djurliv. En resa till västra USA är därför en perfekt möjlighet för dig som gärna vill uppleva något av det bästa som USA har att bjuda på.

Möt drömmar och sommarstämning längs västkusten

Los Angeles är känd som änglarnas stad, där drömmar blir verklighet och nya stjärnor föds. Här bor många kända amerikaner, och ett besök i Hollywood är ett måste om du vill vandra längs med Hall of Fame eller få en rundvisning på Universal Studios. Kanske får du till och med möjligheten att se några skådespelare eller en riktig filminspelning?

Bara 45 minuter med bil från Hollywood kan du njuta av en härlig, somrig stämning i Venice Beach. Du kommer garanterat känna igen området från filmer där unga människor åker inlines, skateboard eller cyklar på de breda promenaderna längs med stranden. Du kan möta samma syn vid Santa Monica Pier där du även kan njuta av utsikten över Stilla Havet från stadens kända pariserhjul. Båda städerna är perfekta för både badälskare och familjer.
Santa Monica Pier, Los Angeles, USA

Upplev det moderna storstadslivet i San Francisco

På din resa till västkusten i USA bör du inte missa ett besök i San Francisco. Här kan du se fram emot gamla spårvagnar, branta backar, sovande sjölejon, höga skyskrapor och amerikaner med en fri själ. San Francisco är en populär stad och dess personlighet gör att staden urskiljer sig från andra amerikanska storstäder.

Här kan du till exempel börja din dag med en cykeltur över den ikoniska Golden Gate Bridge, som sägs vara en av de vackraste broarna i USA. Härifrån kan du njuta av den vackra utsikten över bukten och inte minst över det tidigare fängelset Alcatraz, som också är möjligt att besöka. Om du blir hungrig längs vägen är maten i San Fransisco otroligt mångfaldig och spännande – med allt från corn dogs till sicilianska muffulettas.

Utforska storslagna nationalparker längs USA:s västkust

Om du inte gillar storstadssemestrar är ändå inte en resa till sydvästra USA förgäves. Här kan du nämligen nästan inte undvika att uppleva majestätiska berg, brusande floder och färggranna klippformationer, då USA bjuder på många spektakulära nationalparker.

Ett av de mest populära naturområdena i västra USA är Yosemite National Park. Här bjuds du på frodiga dalar, sprutande gejsrar och gigantiska redwoodträd, där många av dem är över 3 000 år gamla. På din resa i västra USA kan du också uppleva världens äldsta nationalpark, nämligen Yellowstone National Park i Wyoming. Här hittar du allt från frustande bisonoxar till aktiva vulkaner.

Och så måste vi också nämna Bryce Canyon National Park. Naturområdet är hemvist för speciella klippformationer, även kallade hoodoos, som är färggranna stenpelare som står tätt ihop så långt ögat når. Härifrån kan du fortsätta vidare till Zion National Park som är ett äkta paradis för rutinerade vandrare. Var dock uppmärksam på klimatet i USA, så att du besöker västkusten under en bra tid på året.
Yosemite National Park, USA

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL USA:S VÄSTKUST PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna USA-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till västra USA för dig!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: