21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 44 450:-
Det här är en roadtrip för dig som vill uppleva de absolut vackraste nationalparkerna i USA. Resan startar i Portland och slutar i Bozeman. Du har en egen hyrbil och övernattningar bokade så att du kan fokusera på den fantastiska naturen och det unika djurlivet. Färden går via nationalparkerna Crater Lake, Redwood, Yosemite, Death Valley, Grand Canyon, Monument Valley, Arches, Capitol Reef, Bryce Canyon, Grand Teton och Yellowstone. Dessutom kan du se en en äkta rodeo i Jackson, smaka det goda vinet i Napa Valley, besöka några av Portlands fantastiska mikrobryggerier, vandra, cykla, fiska, lära dig om navajofolket och mycket mer.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Bästa reseperiod

Resan kan genomföras mellan maj och oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst i Portland
Avresa från Sverige till Portland med ankomst samma dag. Efter ankomsten till Portland International Airport hämtar du din bil och åker till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand i Portland.
Dag 2: På upptäcktsfärd i Portland
Du har hela dagen för dig själv i en av Amerikas trendigaste städer med mysiga kaféer och massor av fantastiska mikrobryggerier, specialbutiker och parker. Du tar dig enkelt runt på cykel eftersom staden har ett utmärkt system av gång- och cykelvägar. Du får inte missa att besöka Bridgeport BrewPub, som är ett av stadens äldsta bryggerier.
Dag 3: Portland till Crater Lake nationalpark (490 km)
Idag lämnar du Portland och beger dig mot Crater Lake nationalpark. Längs vägen passerar du stora skogsområden och enorma lavaflöden. Nationalparken Crater Lake ligger kring vulkanen Mount Mazamas krater, som idag är en sovande vulkan. Kratern bildades för 7 700 år sedan, vid ett enormt utbrott från den då 3 000 meter höga vulkanen Mount Mazama. Kraterrandens omkrets är 53 km och du kan köra hela vägen runt. Det finns gott om utsiktsplatser runt kraterranden och 16 olika vandringsleder.
Dag 4: Crater Lake nationalpark till Redwood nationalpark (360 km)
Du ställer nu kursen mot kusten och Redwood nationalpark. Rutten går längs den natursköna Redwood Highway (Route 199). Träden i parken är skyddade och du känner dig riktigt liten medan du vandrar mellan över 100 meter höga träd, varav flera är över 1 500 år gamla.
Dag 5: Redwood nationalpark till Napa Valley (370 km)
Idag går resan till Napa Valley, ett av USA:s mest kända vindistrikt. De första vingårdarna startade här i runt 1850 och idag finns det över 400. Längs Highway 29 ligger vingårdarna som pärlor på ett snöre, och i stort sett alla erbjuder provsmakningar. Napa är mest känd för Chardonnay och Cabernet Sauvignon, men i området odlas många andra druvsorter.
Dag 6: Napa Valley till Yosemite nationalpark (290 km)
Njut av förmiddagen eller förläng din resa med en extra natt i Napa Valley. Du kan bland annat åka luftballong över dalen eller åka på en guidad cykeltur. Från Napa fortsätter du till Yosemite nationalpark.
Dag 7: Yosemite nationalpark till Mammoth Lakes (165 km)
Du har hela dagen till att utforska Yosemite nationalpark och området kring Mammoth Lakes. Här har du chans att se vilda djur, som björnar och vargar. Du kan även ta en liten avstickare till bergspasset Tioga och spökstaden Bodie.
Dag 8: Mammoth Lakes till Las Vegas via Death Valley nationalpark (560 km)
Kör från Mammoth Lakes mot Las Vegas. På vägen passerar du genom Death Valley. Här finns ett kargt landskap som har formats av elementen. Upptäck Badwater, som ligger 86 meter under havsytan och är den lägsta punkten i USA. Se de färgade klipporna vid Zabriskie Point eller njut av utsikten över dalen från Dante's View. I slutet av dagen kommer du till Las Vegas. Här kan du ta en promenad längs Las Vegas Boulevard, även känd som "The Strip". Varje hotell och kasino har ett eget tema och är fantastiska att se på. Missa inte fontänföreställningen på Bellagio.
Dag 9: Las Vegas till Grand Canyon nationalpark (470 km)
Vägen till Grand Canyon går via den imponerande Hoover Dam och längs den klassiska Route 66. Med sin överväldigande storlek och sina fantastiska färger är Grand Canyon en av världens naturliga underverk. Den enorma storleken och lysande färgerna gör platsen unik. I området runt South Rim finns flera utsiktsplatser som kan nås med både pendelbuss och bil. Det finns också många vandringsleder i området. Bright Angel Lodge har en utmärkt utsiktsplats och där kan du också njuta av ett vackert galleri och spännande utställningar.
Dag 10: Grand Canyon nationalpark till Monument Valley (410 km)
På morgonen kör du från Grand Canyon mot Monument Valley. Dalen pryds av mäktiga fristående klippor som är upp till 305 meter höga. Solens vinkel och strålar omsluter klipporna och ett förtrollande färgspel framträder. Det unika landskapet känns igen från flera västernfilmer och är kanske en av de mest fotograferade platserna på jorden. Sent på eftermiddagen åker du på en 2,5 timmar lång Jeep-tur runt Monument Valley. Efter turen får du delta i en traditionell navajomiddag mitt i den vackra dalen Rain God Mesa. Kvällen fortsätter med en klassisk pow wow, där hövdingen översätter sånger och legender. Under stjärnhimlen och i ljuset från lägerelden dansas och sjungs det. Allt som allt en förtrollande kväll, som slutar med att du får spendera natten i en hydda, en så kallad hogan. (M)
Dag 11: Monument Valley till Arches nationalpark (230 km)
Du blir väckt innan gryningen så att du kan njuta av soluppgången i Monument Valley, vilket är en upplevelse som du sent kommer att glömma. Från Monument Valley går resan till Moab. Längs vägen kan du stanna till vid Arches Vineyeard (Utahs äldsta och största vinproducent). (F)
Dag 12: På äventyr i Arches nationalpark
Idag besöker du Arches nationalpark, där du kan se över 2 000 fristående sandstensklippor. Antalet varierar från dag till dag allt eftersom gamla klippor smulas sönder och nya dyker upp. Den mest välkända av dessa sandstensklippor Delicate Arch. Du kan gå på en guidad tur i området. Håll ögonen öppna efter områdets får, desert bighorn sheep, som har en tendens att smälta in med landskapet. Du kan också välja att besöka Aztec Ruins National Monument, som har över 500 rum. Byggandet av detta enorma hus påbörjades av Pueblo-folket runt 100 e.Kr. En kort väg slingrar sig genom de många rummen och gör hela upplevelsen mycket intim. Kör på eftermiddagen mot Dead Horse Point State Park. Denna stenhalvö är omgiven av branta klippor och är kanske Utahs mest spektakulära statspark. På grund av parkens höga placering över havet är utsikten från området helt fantastisk.
Dag 13: Arches nationalpark till Bryce Canyon nationalpark via Capitol Reef nationalpark (430 km)
Idag är det dags att lämna Moab och fortsätta till Capitol Reef nationalpark, som bjuder på intressanta sandstensklippor och den enorma åsen Waterpocket Fold. Den imponerande åsen är över 65 miljoner år gammal och sträcker sig 161 kilometer från Thousand Lakes Mountain till Colorado River. Stanna vid Panorama Point. Besök även parkens besökscenter, där många vandringsleder startar. På vägen passerar du Kodachrome Basin State Park innan du anländer till Bryce Canyon, där du stannar i två nätter.
Dag 14: På upptäcktsfärd i Bryce Canyon nationalpark
Du har hela dagen till att utforska Bryce Canyon nationalpark och dess många färgstarka klippor. Solens strålar skapar ett imponerande färgspel som ständigt förändrar parkens utseende. Besök även Rainbow Point, där du kan se över 150 km vid klart väder. I parken finns ett antal olika vandringsleder. Dessutom kan du få se parken från hästryggen.
Dag 15: Bryce Canyon till Salt Lake (430 km)
Lämna Bryce Canyon och kör vidare mot Salt Lake City och det berömda Mormon Temple Square. Staden grundades 1847 av en grupp mormonpionjärer som leddes av profeten Brigham Young, som var på flykt från fientlighet och våld i Mellanvästern. Vid Temple Square erbjuds kostnadsfria guidade turer, på vilka du får se tabernaklet och andra historiska mormonsevärdheter. Salt Lake City är Utahs huvudstad och är också den mest befolkade staden i delstaten. Stadens första transkontinentala järnväg ledde till stor ekonomisk tillväxt och ligger till grund för stadens smeknamn, Crossroads of the West. Gruvindustrin blomstrar och 2002 stod staden även värd för vinter-OS. Besök till exempel de enorma koppargruvorna, Olympic Park eller Great Salt Lake, som är den största saltvattensjön på västra halvklotet.
Dag 16: Salt Lake till Jackson Hole (480 km)
Resan fortsätter mot Jackson Hole, som fortfarande har en levande cowboykultur. Salooner i äkta västernstil ligger längs gatorna, och västerninspirerade konstverk finns i de flesta av stadens många gallerier. Gå på en guidad tur, besök en lokal ranch, ge dig ut på en ridtur eller se allt från ovan i en luftballong. Möjligheterna för att se staden är oändliga.
Dag 17: Jackson Hole till Yellowstone nationalpark via Grand Teton nationalpark (210 km)
Idag tar du dig till Yellowstone via Grand Teton. På Teton Range, som är runt 60 kilometer lång, faller det i genomsnitt 4,5 meter snö. Berget är med sina 4 197 meter det högsta i området. Utsikten över de snöklädda bergen och gamla trälador (Moulton Barn) är spektakulär. Vi rekommenderar också att du stannar längs vägen för att lära dig mer om nybyggarna som bosatte sig här i slutet av 1800-talet. Från Grand Teton går resan till Yellowstone, där du tillbringar de närmaste dagarna.
Dag 18: På upptäcktsfärd i Yellowstone nationalpark
Du har hela dagen att utforska Yellowstone nationalpark. I parken får du se gejsern Old Faithful spruta ut kokhett vatten 50 meter upp i luften, njuta av utsikten över Yellowstones egen Grand Canyon och strosa runt bland terrasserna i Mammoth. Du kan även köra längs den natursköna Bear Tooth Highway och se det fantastiska färgspelet vid Grand Prismatic Spring. Överallt kan du uppleva parkens fantastiska djurliv, med björnar, vargar, bisonar, hjortar och en mängd andra djur. Djuren går runt fritt och de bästa platserna för att få syn på dem är Lamar Valley, Madison Valley och Hayden Valley. Det finns också över 1 500 kilometer med vandringsleder i parken.
Dag 19: Yellowstone nationalpark till 320 Guest Ranch (150 km)
Njut av förmiddagen i Yellowstone innan du beger dig till 320 Guest Ranch. Den över 110 år gamla ranchen har en riktig västernatmosfär och det bästa sättet att uppleva naturen kring ranchen är på häst.
Dag 20: Avresa från Bozeman (86 km)
Efter tre veckor i de amerikanska nationalparkerna går resan hemåt. Du kör från 320 Guest Ranch till Bozeman, där du lämnar din bil. Avgångstiden från Bozeman beror på när ditt flyg avgår. Du har möjlighet att förlänga din resa med stopp i t. ex. New York, Miami eller på Hawaii.
Dag 21: Ankomst till Skandinavien
Ankomsttiden till Skandinavien beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

Arton nätter i dubbelrum på hotell
En natt i en enkel navajohydda i Monument Valley

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

maj - oktober

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–Portland // Bozeman–Skandinavien
 • Bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns) samt envägshyra.
 • 18 nätter i dubbelrum på särskilt utvalda hotell
 • 1 natt i en enkel navajohydda i Monument Valley
 • Alla måltider, utflykter och transporter som ingår enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och transporter som ej ingår enligt program
 • Dryck
 • Visum
 • Dricks
 • Resort fee på hotellet i Las Vegas, cirka 40 USD / natt
 • Inträde till nationalparker och sevärdheter
 • Envägshyra på hyrbil, cirka 125 USD + skatt
 • Parkeringskostnader

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: