15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 31 450:-
Från 7 950:-
Upplevelserna är många på denna resa, som bjuder på allt från vilda västern till underbara nationalparker. Stanna bland annat till vid Rocky Mountain nationalpark, njut av de varma källorna i Hot Springs och se de 26 000 år gamla mammutfossilerna vid Mammoth Site. Se även kända amerikanska presidenter vid Mount Rushmore och lär dig om den hemska massakern vid Wounded Knee år 1890, samt historien om Buffalo Bill. Cowboykulturen kan du uppleva i Jackson Hole, och i de många nationalparkerna, som Yellowstone, Arches och Canyonlands nationalpark, får du vacker natur och ett spännande djurliv.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Bästa reseperiod

Turen kan genomföras från maj till november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Denver
Efter att du ankommit till flygplatsen kör du till hotellet. Denver är på en och samma gång både charmig, mystisk och romantisk. Staden ligger 1 600 meter över havet och är därför känd som "Mile High City". Innan staden grundades hittades guld i området, vilket lockade hit många människor som sökte rikedom och lycka. Även om man aldrig fann stora mängder guld skapades en stadsplan av William H. Larimer 1859. Idag har Denver blivit ett centrum för mycket handel och ekonomi. Den centrala delen av staden erbjuder många gröna parker, gågator, restauranger och nattklubbar. Sevärdheter som US Mint, Denver Art Museum och Colorado History Museum ligger också i centrala staden. En promenad i detta område är därför ett bra sätt att uppleva staden.
Dag 2: Denver – Rocky Mountain nationalpark – Cheyenne (310 km)
Lämna Denver på morgonen och bege dig till Rocky Mountain nationalpark. Parken har ett mycket dramatiskt landskap med både tall- och granskogar, åkrar och vilda blommor som målar landskapet. Terrängen är mycket varierande, främst på grund av områdets stora höjdskillnader. Parken är hem till ett stort antal djurarter, som älgar, hjortar, bävrar, vargar och uttrar och bjuder på härliga vandringsturer längs de många stigarna och lederna. Trail Ridge Road, som leder västerut genom den mellersta delen av parken, sägs vara en av de mest natursköna vägarna i Amerika. Stanna gärna vid Alpine Visitor Center innan du fortsätter till Cheyenne, där kvällens övernattning sker.
Dag 3: Cheyenne – Hot Springs (405 km)
Lämna Cheyenne tidigt och kör vidare till Hot Springs, som är känt för sina helande varma källor. Ta en promenad längs Freedom Trail, som går längs Fall River, där du kan gå under ett vattenfall. I de flesta av de hundra år gamla sandstensbyggnaderna finns unika butiker, gallerier, kaféer, bokhandlar och restauranger. Här finns också en gammal järnvägsdepå från 1890, som idag fungerar som ett informationscenter. Besök även den världsberömda Mammoth Site, där du kan se historian vecklas ut framför dina ögon. Detta är den enda stad i USA där det är möjligt att se mammutfossiler. 1974 stoppades abrupt byggandet av ett bostadsprojekt, då en traktorförare hittade en två meter lång bete. Paleontologer kunde snart bestämma att den stora beten kom från en över 26 000 år gammal mammut. Därefter grävdes hela 52 mammutskelett ut i samma område. På de guidade turerna berättas det om hur dessa enorma djur, på tio ton, tillsammans med kameler, björnar och gnagare fastnade i ett stort slukhål. Du kan också besöka Black Hills Wild Horse Sanctuary, där du får se vilda hästar galoppera över öppna slätter.
Dag 4: Hot Spring – Mount Rushmore – Rapid City (122 km)
Idag går resan mot Rapid City. Längs vägen besöker du Mount Rushmore för att se de fyra stenfigurerna som representerar George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln och Theodore Roosevelt. Dessutom finns en amfiteater, ett museum, ett informationscenter, en souvenirbutik, en bokhandel och flera matställen i området. Missa inte heller att se när kvällsbelysningen tänds. Du kan också överväga ett besök vid Crazy Horse Memorial, som är hem till världens största bergsskulptur. I granit berättas historien om den patriotiska hjälten, Crazy Horse, som dog år 1877. Memorial's Visitor Complex är cirka 12 000 kvadratmeter stort, och har bland annat ett välkomstcenter, en teater, ett museum, ett inlärnings- och kulturcenter, inomhus- och utomhusgallerier, souvenirbutiker och restauranger. Du sover över i Rapid City.
Dag 5: Rapid City – Badlands nationalpark – Rapid City (258 km)
Idag väntar dig en tur från Rapid City till Badlands nationalpark och tillbaka till Rapid City igen. Du åker bland annat genom Badlands nationalpark, där naturkrafterna under miljontals år har skapat höga toppar, djupa raviner och ett kuperat landskap. Med sina 244 000 hektar mark är Badlands nationalpark en av de största skyddade gräsprärierna i USA. I parken finns många vilda djurarter och växter. Vid rastplatserna kan du bland annat få se antiloper och hjortar. Stanna gärna till vid besökscentret innan du ger dig ut på den cirka en timme långa bilresan i parken (240 Loop Road). Efter Badlands nationalpark kör du vidare via I-90 till Wounded Knee Museum. Genom utställningar och fotografier får du en levande inblick i massakern som utspelade sig vid Wounded Knee år 1890. Vi rekommenderar att tillbringa minst två timmar på museet innan du återvänder till Rapid City.
Dag 6: Rapid City till Billings (669 km)
Idag ska du besöka Devil’s Tower National Monument. Den nästan helt lodräta monoliten sträcker sig hela 380 meter upp över Belle Fourche River. För många indianer, som kallar monoliten Bears Lodge, är detta en helig plats dit de kommer för att be. Kör vidare mot Montana, där bland annat Little Bighorn Battlefield är värt ett besök. I juni 1876 besegrade överstelöjtnant Custer ett överväldigande stort antal Sioux- och Cheyenne-krigare. Detta slag har sedan dess blivit känt som ett av de mest berömda i gamla västern. Ta dig sedan till Billings där du ska tillbringa natten. Ta en tur längs Beartooth, som Charles Kurault säger är "världens vackraste motorväg".
Dag 7: Billing till Cody (170 km)
Resan fortsätter mot Cody, där du kan besöka Buffalo Bill Historical Center. Alla fem museer ligger i en och samma byggnad, och här får du en detaljrik bild av vilda västern. På Buffalo Bill Museum får du lära dig mer om W.F. Codys, eller ”Buffalo Bills”, liv på både det privata och det offentliga planet. Whitney Gallery of Western Art presenterar en enastående samling mästerverk, med originalmålningar och skulpturer som avbildar västern från början av 1800-talet fram till idag. Plains Indian Museum har en av landets största och vackraste samlingar av konstverk gjorda av ursprungsbefolkningen. Cody Firearms Museum har världens mest omfattande samling av både amerikanska och europeiska vapen från 1500-talet. Cody marknadsförs som värdens främsta rodeostad, där du även har möjlighet att delta i Cody Nite Rodeo om du besöker staden vid rätt tidpunkt.
Dag 8: Cody – Yellowstone nationalpark – West Yellowstone (214 km)
Kör idag vidare till Yellowstone nationalpark. En av parkens mest kända sevärdheter är den berömda gejsern Old Faithful. Gejsern fick namnet tack vare sin punktlighet och förutsägbarhet. Old Faithfuls utbrott varar mellan en till fem minuter och sprutar ut vatten och ånga på upp till 50 meters höjd. I Yellowstone nationalpark finns ett stort antal vilda bufflar och älgar, och i parken ligger även landets största djurreservat, en enorm sjö och över 1 500 vandringsleder. På grund av parkens avskilda läge och storlek går djuren omkring fritt, precis som de gjort i århundraden.
Dag 9: West Yellowstone – Grand Teton nationalpark – Jackson Hole (194 km)
Idag åker du förbi bergen i Grand Teton nationalpark på väg mot Jackson Hole. På Teton Range, som är runt 60 kilometer lång, faller det i genomsnitt 4,5 meter snö. Berget är med sina 4 197 meter det högsta i området. Utsikten över de ofta snöklädda bergen är spektakulär, så stanna gärna längs vägen för att njuta av den vackra utsikten och ta några fina bilder. Resan fortsätter sedan mot Jackson Hole, som fortfarande har en levande cowboykultur. Salooner i äkta västernstil ligger längs gatorna, och västerninspirerade konstverk finns i de flesta av stadens många gallerier. Gå på en guidad tur, besök en lokal ranch, ge dig ut på en ridtur eller se allt från ovan i en luftballong. Möjligheterna för att se staden är oändliga.
Dag 10: Jackson Hole till Salt Lake City (488 km)
Lämna vilda västern och kör vidare mot Salt Lake City och det berömda Mormon Temple Square. Staden grundades 1847 av en grupp mormonpionjärer som leddes av profeten Brigham Young, som var på flykt från fientlighet och våld i Mellanvästern. Vid Temple Square erbjuds kostnadsfria guidade turer, på vilka du får se tabernaklet och andra historiska mormonsevärdheter. Salt Lake City är Utahs huvudstad och är också den mest befolkade staden i delstaten. Stadens första transkontinentala järnväg ledde till stor ekonomisk tillväxt och ligger till grund för stadens smeknamn, Crossroads of the West. Gruvindustrin blomstrar och 2002 stod staden även värd för vinter-OS. Besök till exempel de enorma koppargruvorna, Olympic Park eller Great Salt Lake, som är den största saltvattensjön på västra halvklotet.
Dag 11: Salt Lake City – Arches nationalpark – Moab (381 km)
Lämna idag Salt Lake City och kör till Arches nationalpark. Här får du se över 2 000 fristående sandstensklippor formade som bågar. Antalet varierar från dag till dag allt eftersom gamla klippor smulas sönder och nya dyker upp. Den mest välkända av dessa sandstensklippor är Delicate Arch, som bör ses från en av de många vandringslederna som tar dig bort från huvudvägen. Håll ögonen öppna efter desert bighorn sheep, som har en tendens att smälta in med landskapet. Besökscentret erbjuder guidade promenader.
Dag 12: Canyonlands nationalpark
Idag är det dags att besöka Canyonlands nationalpark, som är känd för sina spektakulära klippor och starka färger. Utsikten över Coloradofloden och Green River är otroligt vacker, och de röda klipporna gör också något helt särskilt för området. Den äventyrlige har möjlighet att vandra 1 500 meter till Needle Point, varifrån du har en unik utsikt. Det finns flera sätt att uppleva parken, till exempel med cykel eller till fots tillsammans med en guide. Om du är mer vågad finns det också möjlighet till forsränning. Kör sedan tillbaka till Moab.
Dag 13: Moab till Denver (566 km)
Lämna Moab och kör tillbaka till Denver, där den sista övernattningen har arrangerats. Besök Buffalo Bill Museum och få se samlarobjekt, antika skjutvapen och andra föremål från gamla vilda västern. Du kan även göra ett besök till Buffalo Bills grav, som ligger vid historiska Lookout Mountain. Stadens många bryggerier erbjuder ofta både turer och provsmakningar. Om du letar efter god mat och spännande restauranger är ett besök på 16th Street Pedestrian Mall från 1982 är ett bra val. I stadens centrum finns mängder med kaféer, renoverade historiska kontorsbyggnader, glimrande skyskrapor, butiker, restauranger och varuhus, och därför kan du roa dig en hel dag med att strosa runt i staden. Denver har något för alla, och du hittar alltid någon form av underhållning någonstans i staden.
Dag 14: Denver till Denver International Airport (42 km)
Njut av den sista morgonen i Denver innan du kör mot Denver International Airport. Efter 14 dagar i USA går resan hemåt. Tiden beror på när ditt flyg avgår
Dag 15: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden till Skandinavien beror på flygbolaget.

Övernattningar

Tretton nätter på hotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

maj - november

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–Denver t/r
 • Bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • Vägbeskrivning
 • 13 nätter i dubbelrum på standardhotell
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och transporter som ej ingår enligt program
 • Visum
 • Dricks
 • Inträde till nationalparker

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: