21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 17 950:-
Detta reseförslag är för dig som reser på en budget och vill ha mycket frihet på din resa i västra USA. Efter tre dagar i fantastiska San Francisco hämtar du din backpackerhusbil och åker dit du vill under de kommande 14 dagarna. I västra USA hittar du vackra nationalparker, massor av äventyrssport, vinområden, indiansamhällen, spännande städer och mycket mer. Husbilen lämnar du i Los Angeles, där du sedan har tre nätter på hostel vid Venice Beach.

Att hyra en backpackerhusbil är ett perfekt alternativ om du vill resa billigt på egen hand och bo i USA:s vackra nationalparker. Du har friheten att resa i din egen takt, stanna precis var du vill och komma riktigt nära naturen. Du slipper också packa upp varje kväll när du trött och mättad på intryck och bara vill slappna av efter en lång dag på vägen.

En backpackerhusbil är ett bekvämt sätt att resa för unga och budgetresenärer. Du kan spara mycket pengar genom att bo på campingplatser i städer och nationalparker.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Bästa reseperiod

Resan kan genomföras hela året. Winberg Travel rekommenderar att resa under perioden april till november om du vill se de mest kända nationalparkerna, som Yosemite och Grand Canyon.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst i San Francisco
Avresa från Skandinavien till San Francisco med ankomst samma dag. Checka in på ditt hostel och njut sedan av San Francisco på egen hand.
Dag 2–3: På äventyr i San Francisco
Du har två hela dagar till att se de många sevärdheterna och attraktionerna i San Francisco. Besök Fishermans Wharf och Alcatraz eller hyr en cykel och utforska stadens alla områden. På kvällen kan ni äta i ett av San Franciscos speciella områden, som var och ett bjuder på sin egen kultur och gastronomi.
Dag 4: Upphämtning av backpackerhusbil/San Francisco
Hämta din backpackerhusbil mellan 11.00–16.00. Du åker precis dit du vill under de kommande 14 dagarna.
Dag 4–17: På egen hand i backpackerhusbil
Få inspiration för dina 14 dagar långa semester i USA genom att kontakta oss på Winberg Travel.
Dag 17: Avlämning av backpackerhusbil/Los Angeles
Avlämning sker mellan 11.00–16.00. Sedan kan du checka in på ditt hostel och njuta av stämningen och stranden i Venice Beach.
Dag 18–19: På äventyr i Los Angeles
Los Angeles är USA:s främsta underhållningsstad. Här finns berömda stjärnor och även den kända Hollywoodskylten. Staden simmar praktiskt taget i kultur och evenemang. Ta en promenad längs Walk of Fame och se de rosa stjärnorna som bär namnen på stadens kändisar. Besök Mann's Chinese Theater, som är det bäst bevarade filmpalatset från Hollywoods glansdagar. Ta en promenad i stadens berömda bostadskvarter Beverly Hills och få en glimt av de eleganta husen. Du har två hela dagar i stan på egen hand.
Dag 20: Avresa från Los Angeles
Efter tre veckor i västra USA går resan hemåt.
Dag 21: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden till Skandinavien beror på flygbolaget.

Övernattningar

3 övernattningar på hostel i San Francisco
13 övernattningar i backpackerhusbil
3 övernattningar på hostel vid Venice Beach i Los Angeles

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

april - november

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–San Francisco // Los Angeles–Skandinavien
 • 3 nätter på hostel i San Francisco
 • 14 dagars hyra av backpackerhusbil
 • 3 nätter på hostel vid Venice Beach i Los Angeles
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och transporter som ej ingår enligt program
 • Dryck
 • Visum
 • Dricks
 • Inträde till nationalparker och sevärdheter
 • Envägshyra för hyrbi, cirka 150 USD (betalas på plats)
 • Kostnad per mile, cirka 0,30 USD / mile (kan bokas och betalas på plats)
 • Parkeringskostnader
 • Avgifter på campingplatser
 • Självriskeliminering (kan bokas och betalas på plats)
 • Köksutrustning, sängkläder, bord och stolar (bokas och betalas på plats)
 • Valbar rooftop till husbilen, med plats till ytterligare två personer.

Kommentarer till pris

Standardutrustning Standardutrustning för alla backpackerhusbilar är: automatväxellåda, luftkonditionering, farthållare, ABS-bromsar, servostyrning, musikanläggning, kylskåp, 2 kokplattor, GPS, campingstolar och bord, vattentank, filtar, lakan, kuddar m.m. Ålder / körkort Minimiåldern för hyra en backpackerhusbil är 21 år. Till skillnad från vanliga biluthyrningar betalas inget tillägg för ungdomar under 25 år. Du måste visa upp ett pass, ett kreditkort och ett giltigt nationellt körkort för personbil när du hämtar fordonet. Det rekommenderas också att du tar med ett internationellt körkort för att undvika eventuella språkliga missförstånd. Upphämtning/avlämning Du kan inte hämta din backpackerhusbil samma dag som du anländer i USA. Det är därför viktigt att du har bokat boende på hostel/hotell/motell den första natten. Du kan hämta din backpackerhusbil under hela veckan, förutom nationella helgdagar. Du kan hämta bilen mellan 11.00–16.00, och den måste lämnas tillbaka senast 10.00 Campingplatser När du hyr din backpackerhusbil får du en gratis lista över alla campingplatser i USA. Planera din resa USA är ett enormt land. Det är därför viktigt att du i förväg bestämmer vilka områden du vill besöka. Detta gäller framförallt när du hyr en backpackerhusbil. Du måste förbetala det antal miles du förväntar dig att använda. Oanvända miles återbetalas ej. Du betalar dock ett högt pris för extra kilometer, om du kör längre än förväntat. Du kan skydda dig mot obehagliga överraskningar genom att köpa till paketet "Unlimited Mileage". Se prissektionen för mer information.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: