Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Ta en timeout från vardagen 🧘‍♀️

Upptäck våra vandringsupplevelser för livet - som balsam för själen 💚

Du behöver inte nödvändigtvis resa långt bort för att uppleva några av världens mest natursköna vandringsleder i spektakulära landskap. Vår egna hemmafront Europa bjuder nämligen på en utsökt buffé av magiska vandringsupplevelser som ger dig en välförtjänt timeout från vardagens stress och måsten.
Drömmer du om att en dag stå på toppen av Kilimanjaro eller nå Mount Everest Base Camp kan Europas vandringsleder också vara en bra utgångspunkt för att träna upp dig inför ett större vandringsäventyr.

Hos Winberg Travel erbjuder vi vandringsresor med svensk reseledare till en mängd av de bästa europeiska vandringsdestinationerna:

🌳 Längs levadorna på Madeira
🍀 West Highland Way i Skottland
⛪️ Pilgrimsvandring på Camino Portuges
🍇 Via Francigena i Toscana
🍊 I Tramuntanabergen på Mallorca
✝️ Pilgrimsvandring på Camino Francés

Vi har frågat våra reseledare om deras upplevelser av vandringsresor runtom i Europa. Scrolla neråt för att läsa mer om våra olika vandringar.


Boka din vandringsresa här

Italien 🟡 Pilgrimsvandring i Toscana på Via Francigena

En klassisk pilgrimsled där du vandrar mellan böljande kullar och frodiga vinmarker

Vår reseledare Linnea, som själv bor i Italien och som leder våra grupper i Toscana, säger:

”Via Francigena – eller Camino a Roma som den också kallas – är en medeltida vandringsled som ursprungligen ledde pilgrimer från hela Europa till målet i Rom. På vår resa vandrar vi genom hjärtat av det vackra Toscana på en 130 km lång pilgrimsvandring mellan Lucca och Siena. Vi besöker många vidunderligt vackra platser längs den här delen av Via Francigena, som bland annat staden Monteriggioni belägen högt uppe på en kulle, San Gimignano med sina medeltida torn och självklart också målet med resan – storslagna Siena – som är en historisk, kulturell och gastronomisk pärla.”

Vill du upptäcka Toscana till fots?
🗓Avresedatum: 30 september
❗️Boka senast: 18 juli


20 950 kr / person

Portugal 🟢 Vandring längs levadorna på Madeira

Upptäck en färgsprakande blomsterprakt

Vi har fått vår reseledare på Madeira, Viveka, att säga ett par ord om resan:

”Det känns väldigt unikt att vandra på vulkanön Madeira, som har en alldeles magisk placering mitt ute i Atlanten. Här i den storslagna naturen väntar mängder av vandringskilometrar på att bli upptäckta längs med frodiga levadastigar. Mina andra höjdpunkter på resan är de spektakulära kustklipporna, den portugisiska gästfriheten och charmen, samt den lediga tiden i charmiga huvudstaden Funchal.”

Vill du följa med till Madeira?
🗓 Avresedatum: 3 december 2023 & 30 januari 2024
❗️ Boka senast: 24 september & 21 november


Från 16 450 kr / person

Spanien 🔵 Pilgrimsvandring på Camino Portuges

Betagande vandring längs Atlantens kust

Vår kollega Marianne, som har vandrat den här leden, säger:

”Camino Portuges är ett måste för den som älskar havet och vackra utsikter. Du börjar vandringsresan i den lilla staden Baiona, utsmyckad med kullerstenslagda gränder och små caféer. En perfekt plats att avnjuta ett glas sangria om du frågar mig! Första delen av leden vandrar du längs kusten, med utsikter mot pittoreska segelbåtar, vackra stränder och mysiga parker. Senare på turen rör du dig längre inåt land, där det vackra landskapet fortsätter i form av berg, vinodlingar och charmerande byar på väg mot målet: katedralen i Santiago de Compostela. Den här resan ger jag verkligen mina varmaste rekommendationer!”

Vill du vandra på caminon i höst?
🗓Avresedatum: 10 september & 30 september
❗️Boka senast: 3 juli & 23 juli


Från 19 950 kr / person

Skottland 🟢 Vandring på West Highland Way

Vandring, vildmark och whisky – ett vidunderligt friluftsäventyr i det skotska höglandet!

Vår kollega Jan, som är en av reseledarna i Skottland, berättar här ett par ord om resan:

”Skottland som vandringsdestination är helt unikt. Att vandra på höglandet är aldrig tråkigt! Vädret skiftar konstant när du går genom skogar, berg, dalar, längs floder och i små, mysiga byar – allt medan du kommer nära inpå den skotska kulturen. Längs vägen möter du trevliga människor, lokala musiker och inte minst Ben Nevis – Storbritanniens högsta berg. West Highland Way tog mig fullständigt med storm – och tänk att man inte behöver resa längre bort för en så stor vandringsupplevelse!”

Vill du följa med till Skottland?
🗓Avresedatum: 21 september
❗️Boka senast: 14 juli


17 450 kr / person

Spanien 🟣 Vandring på Mallorca i Tramuntanabergen

Enastående vandring med utsikt mot Medelhavet och övernattning på kloster

Vår kollega Gunnar, som själv har varit med på den här vandringsresan, säger ett par ord om resan:
”Den Unesco-skyddade bergskedjan Tramuntana har en otroligt vacker natur med charmerande apelsinlundar och vilda kuststräckor, kryddad med små, stämningsfulla bergsbyar. På den här resan har vi fokus på god komfort och annorlunda upplevelser på våra övernattningsställen, och vi bor bland annat en natt på ett kloster i Lluc. Här upplever vi ett helt annat Mallorca – långt bort från charter och överfyllda stränder.”

Vill du uppleva Mallorca ur en helt ny vinkel?
🗓Avresedatum: 14 oktober
❗️Boka senast: 7 augusti


17 950 kr / person

Spanien 🟤 Pilgrimsvandring på Camino Francés

I historiens fotspår

Helena som leder några av våra grupper på den spanska caminon, delar med sig av sina upplevelser av resan:
”Om man kunde tappa upp glädje på flaska, så skulle man göra det på torget framför katedralen i Santiago de Compostela. Oavsett om man har gått 114 km eller 800 km så blir man här en del av den glädje som flödar genom luften. Caminon är mer än bara en vandring – det är summan av de kilometrar du går, naturen du är omgiven av, maten du äter och människorna som du möter och lär känna längs vägen.”

Vill du ta del av glädjen i Santiago?
🗓Avresedatum: 14 oktober & 21 oktober
❗️Boka senast: 7 augusti & 14 augusti


Från 18 950 kr / person