Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Få ett smakprov från världens allra läckraste kök 🍜🌏

Låt dig inspireras till spännande matupplevelser på ditt nästa reseäventyr!

Det är så att det vattnas i munnen när vi tänker tillbaka på alla våra kulinariska upplevelser från världens alla hörn. Känner du likadant? Bär du också på varma minnen av fantastisk mat från fjärran kulturer? Vad sägs om de här tre favoriterna? 🤤

🌯 Känslan av att sätta tänderna i en riktigt saftig burrito i det solsäkra Mexiko
🍲 Smaken av ett hemlagat mål mat på ett homestay i äventyrliga Ecuador
🍟 Doften av nyfriterade pommes frites på en äkta, amerikansk diner i det storslagna USA

Maten utgör en alldeles särskilt mittpunkt för i princip alla kulturer, oavsett var i världen du befinner dig. Om du är nyfiken på den traditionella matkulturen på ditt resmål är det absolut bästa du kan göra att ta ett snack med lokalbefolkningen – nästan alla älskar att berätta mer om just sin favoriträtt och bjuder dig mer än gärna på ett smakprov 🍽

I detta nyhetsbrev ger vi våra bästa tips på enastående matupplevelser från världens allra läckraste kök – smaklig måltid! 👇🏽

Vid spisen på ditt homestay 🏠

På ett homestay ges du möjlighet att lära dig mer om människors vardagsliv – och således även deras mattraditioner. Att ställa sig i köket tillsammans med sin värdfamilj är ett säkert sätt att öppna upp för samtal om högt och lågt, och du kommer helt säkert hem till ditt eget kök med massor av ny inspiration från ditt unika boende.


Boka ditt homestay här!

Mmm... Burritos och tacos! 🌮

I det smakrika Mexiko behöver du aldrig gå hungrig. Runt varje gathörn väntar gatukök och restauranger som serverar allt från burritos till tacos. Om du gillar lite extra hetta kan du dessutom ge dig på någon av de många olika chilivarianterna – det funkar alltid bra som icebreaker i ett samtal med de andra restauranggästerna, och om inte det räcker kan du ju alltid ta till en välsmakande tequilashot 😉


Hitta din Mexikoresa här!

Campermat i fantastiska omgivningar 🏜️

På väg längs de slingrande vägarna kan du själv skapa din kulinariska upplevelse. Här kan du tända grillen eller sätta igång kokplattan i det lilla köket när du slår läger för kvällen – kanske befinner du dig i en amerikansk nationalpark, i den australiensiska outbacken eller strax intill Lake Louise i Kanada. Oavsett lovar vi dig att unika matupplevelser väntar dig, även om du inte kör omkring i en Michelinrestaurang på fyra hjul.


Planera din roadtrip här!

Amerikanska burgare i vilda västern 🍔

I delstaten Wyoming i norra USA, strax utanför Yellowstone National Park, ligger rodeobyn Cody som grundades av den välkända bisonjägaren Buffalo Bill. Här råder en äkta westernstämning med cowboyboots och saloons så långt ögat når. Här är det bästa receptet för att inleda ett samtal med de boende en klassisk amerikansk meny: en burgare och en cola - och det smakar aldrig så gott som just här!


Hitta din USA-resa här!

Vår favorit: Det asiatiska köket 🥢

En explosion av dofter, färger och välsmakande rätter 🌶️🔥

Asien bjuder på en fantastisk natur, kulturella möten du aldrig glömmer och massor av gömda guldkorn för en resenär med siktet inställt på äventyr. Och sen är det ju maten... I Asien väntar nya och spännande smakupplevelser runt varje hörn – särskilt när dofterna från streetfoodköken möter dig. Här är den enda frågan vad dagens måltid blir... 💭

Men frukta inte, vi är här för att hjälpa till! CNN Travel har tagit fram en lista på de 50 bästa asiatiska streetfoodrätterna, och vi har hela listan. Spara den och ta med den när det är dags för dig att bege dig österut!

Medan du planerar din resa är det fritt fram att dyka ner i våra bästa asiatiska mattips! 👇🏽


Smaka dig igenom Asien

Vietnamesisk matkultur i Hoi An 🍛

Den charmerande kuststaden Hoi An i Quảng Nam-provinsen i Centralvietnam är ett måste för de flesta backpackers. Staden bär på ett stort antal fantastiska matupplevelser, och här finns restauranger i alla prisklasser med otrolig mat – oavsett om du tar plats vid ett linneduksklätt bord på en fin restaurang eller i en plaststol på trottoaren i väntan på din streetfoodrätt.


Planera din resa till Vietnam här!

Matlagningskurs i Chiang Mai 👩‍🍳

Om det är någonstans du ska lära dig laga riktig thaimat är det förstås i Thailand – kanske på en matlagningskurs i Chiang Mai! Här inhandlar ni de färska råvarorna på den lokala marknaden innan ni tar er till ett trevligt kök och sätter igång med att lära er laga de lokala rätterna. Det här är en perfekt heldagsaktivitet – oavsett om du reser själv, med din partner eller med din familj!


Lär dig laga mat som ett proffs!

Streetfood i Chinatown 🥢

Letar du efter en riktigt bra streetfoodmarknad ska du ställa in siktet på Chinatown i Bangkok. Här hittar du mängder av olika rätter som fullkomligen exploderar av smak. Här finns dessutom mycket god glass som sitter fint som efterrätt. Är du mer sugen på en krispig dessert kanske en perfekt tillagad skorpion kan passa?


Planera din resa till Thailand här!

Streetfood med en touch av Michelinlyx 🌟

I ett av Singapores så kallade hawker center – streetfoodkvarter – alldeles intill Little India, kan du smaka något så unikt som Michelinstreetfood. Det är den enda streetfooden i världen som blivit bedömd av Guide Michelin-gänget, och här är det inte bara smaken som bidrar till upplevelsen. Det lilla köket bemannas av en mycket liten och alldeles fantastiskt charmerande dam. En upplevelse av rang!


Planera din resa till Singapore här!