Du lär dig hemligheterna bakom den fantastiska thailändska matlagningskonsten så att du kan njuta av dessa hemlagade delikatesser när du kommer hem igen. Kocken tar med dig till den lokala marknaden där ni bland annat köper kryddor. Du kommer att tillaga sex olika rätter ur de olika kategorierna curryrätter, soppor, förrätter, sticky rice och woker.
Dag 1: Matlagningskurs
Du bli upphämtad från ditt hotell vid fyratiden på eftermiddagen. Kursen startar med en tripp till den lokala marknaden där du handlar ingredienser till kvällens rätter. Du kan välja att tillaga sex olika rätter inom sex olika kategorier:
Currypasta: grön, röd eller massaman-currypasta.
Curry: röd curry, panangcurry, Khao Soi eller massamancurry.
Soppa: Tom Yam Kung (räkor), Tom Khai Gai (kyckling) eller Thainudelsoppa
Förrätter: Papayasallad eller vårrullar
Woker: Pad Thai eller kyckling med cashewnötter
Övriga rätter: Sticky rice eller banan i kokosmjölk
Du får din egen wok så att du kan sätta igång med dina rätter. Thaimat består av en balans mellan olika smaker – starkt, surt, sött, salt och bittert. Rätterna du tillagar i den här kurser ger dig en inblick i matlagningskonsten.
Dagen avslutas vid 21.00, då du återvänder till ditt hotell med en egen kokbok och full mage.
Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Thailand. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.
Glöm inte att meddela om du är vegetarian/vegan.